Вицеви без наслов 2 дел

Полицајци се собираат во кафеана, и еден од колегите доаѓа во ултра модерен костум. Го заобиколуваат и го прашуваат:
- Од каде ваков костум и од каде најде пари да го купиш?
- Абе какво купување, подарок ми е.
- Аман бре, кој ти подарил вакво нешто?
- Жена ми. Се враќам вчера дома, таа ме чека гола во креветот, а костумот оставен на столот на спалната…

Се шета Рамче по улици и се фали ЈАС МУ СУМ БАЏАНАК НА ГОСПО ЈАС МУ СУМ БАЏАНАК НА ГОСПО !!
На еден минувач му се смачило да го слуша и му рекол:
Х : Е добро како можи да му бидиш баџанак на госпо ајде кажи баш да слушнам ?
Рамче:Го знајш Сафет ?
X : Го знам
Рамче : Епа едната ќерка јас ја зедов а другата ГОСПО ЈА ЗЕДЕ !!

Mаж престојувал во хотел во Австралија.Во собата имал компјутер и решил да се приклучи на интернет и да и пише e-mail порака на својата жена.Случајно без да примети ја погрешил адресата и ја испратил пораката..

Во исто време во Чикаго вдовица се враќа од погребот на својот маж.Вдовицата решава да си ја прегледа својата e-mail пошта.
Откако ја чита првата порака паѓа во несвест.Синот дотрчува во собата, ја гледа својата мајка на подот и фрла поглед на мониторот на кој пишува:
"Знам дека ќе се изненадиш.Штотуку пристигнав.И овде имаат компјутери и можеме да си се допишуваме.Гледам, се е подготвено за твоето доаѓање утре.Немам трпение да те видам.Се надевам дека и твоето патување ќе помине без проблеми исто како и моето..
П.С. Пеколно е жешко овде долу."

Избори се ближат:
ovci%20vo%20te.JPG

Седат четири другарки во кафич и едната го прашува келнерот:
-Извинете кој е пасвордот за Wi- Fi ?
-Келнерот: ДАВЕЕБЕКЕЛНЕРОТ
- Одвоено или ?
- Не!! Сите заедно....

Пушиш?
-Да
-Колку дневно?
-Три кутии!
-Колку пари е една?
-80 денари
-И колку години пушиш?
-15 години.
-Значи една чини 80 денари, а ти пушиш три дневно, што значи месечно на цигари трошиш 7200 денари. За една година тоа би било околу 86400 денари, така?
-Така.
-Ако годишно трошиш 86400 денари, за 15 години доаѓа околу 1.300.000 денари.
-Така е..
-Да не си пушел ти тие 15 години и да си ги собирал парите до сега ќе возеше Mustang GT.
-Ти пушиш?
-НЕ!
-Па кај ти е ”Мустангот” тогаш?

ПРЕД БРАК
Тој: Yessss! Конечно. Толку време чекав.
Таа: Размисли уште еднаш, да не сакаш да се разделиме додека е време ?
Тој: Не! Не ни помислувај на тоа.
Таа: Дали ме сакаш?
Тој: Се разбира! Секој ден се повеќе и повеќе!
Таа: Дали некогаш си ме измамил со друга?
Тој: Не! Зошто воопшто прашуваш?
Таа: Ќе ме бакнеш ли?
Тој: Секогаш кога ќе можам!
Таа: Мoже ли да се деси да ме удриш?
Тој: Дали не полуде! Јас не сум таков човек!
Таа: Може ли да ти верувам?
Тој: Да.
Таа: Драг мој!
ПОСЛЕ 10 ГОДИНИ БРАК
Читај од доле нагоре

Седи Јанко тажен во кафана, а пред него стои едно пиво. Доаѓа Марко, го зема пивото и му го пие:
- Што ти е Јанко, што се лутиш за едно пиво?
- Денес ништо не ми оди од рака.
- Што се случи?
- Утрото влегувам во станот и ја фаќам жена ми со друг во креветот. Потоа ми се јавија од фирмата за да ми кажат дека сум добил отказ. Жената ми избега и ми ги зела сите пари од банката. Ми дојде да се убијам. Зедов ортома за да се обесам, и таа се скина. Зедов пиштол да се убијам, и тој заглави. Легнав на пруга, возот се расипа на 50 метри пред мене. Со последните пари купив отров, го ставив во пиво, и ти ми го испи.

Трпе се буди во 4 часот наутро.
- Трпано ја ќе одам на риболов!
Се спремил и излегол. Седнал во Југото и не можел да го запали. Се мачел едно пола саат и ништо. Полека влегол дома и на прсти се пикнал во креветот.
- Ладно е надвор? – Прашува Трпана.
- Грч е!
- А волон мој, на риболов отиде.

Некои старци имале полски WC лепенка,ги фатило запек и двајцата и во исто време се на нашле на кењање.Стенкале шо стенкале и двајцата и по некое време се слуша "чклуп",и едниот вика " ooo комшија ај наздравје нека е работава", а другиот му одговара "доста бе ми падна вилицата".

Жена од 60 години доживува инфаркт. Веднаш ја носат на операција, но за време на операцијата таа доживува клиничка смрт и оди кај Господ. Тој и вели:
- Не се секирај. Не ти е уште времето за умирање. Ќе живееш уште 30 години. Ајде сега врати се назад, зошто докторине се извадени од памет!
Се враќа жената во телото, операцијата завршува, таа заздравува и ја пуштаат дома да закрепне.
Додека се одмар
а, жената си мисли во себе:
- Мајката, не се малку 30 години ...
Штом ќе живеам уште толку многу, не е лошо да се потсредам малку.
Утредента почнува да посетува разни доктори, прави фејс лифтинг, вежба аеробик,
ја менува фризурата, и по неколку месеци изгледа како тинејџерка. Два дена откако се средува, ја мава кола и умира на место. Стигнува пак кај Господ и го прашува: - Добро бе, Господе! Нели не требаше да се секирам?
Нели ќе живеев уште 30 години? Зошто ме излажа?!
- Извини... Не те познав!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom