Седи Цветко во автобус, но спроти него седи некоја кинескиња. Долго се гледале но никој не прозборел. И тогаш кинескињата за да се запознаат рекла: Јапичекојама. На тоа Цветко помислил дека таа се шегува и ја прашал: Како? Јапичекојама. Цветко мислел дека се шегува и рекол: Јакуркосалама.
--- надополнето ---
Перо имал запек. Cедел два саати на шоља и стенкал. Наеднаш снемало струја.- Лелеее, Петроооо, помагаааај! Ете ја Петрана дотрчува. -Добро бре штоси се раздрал толку како мало дете, снема струја и одма врескаш !Снемало струја!?...Уф ...јас помислив дека ми испаднаа очите.
--- надополнето ---
Играле двајца педери криенка. Едниот му рекол на другиот:- Еј ако ме најдеш ќе ти го пушам, ако не ме најдеш да знаеш дека во плакарот се кријам!
--- надополнето ---
Се јавува некој пијан човек во полиција и вели: "Добра вечер, сакам да
пријавам кражба. Некој ми го украл радиото, воланот, педалите и дури и
менувачот."
Но уште пред да тргнат дежурните полицајци телефон ѕвони повторно и истиот глас е на линија велејќи:
"Дечки уживајте ,хик, по грешка сум седнал ,хик, на задното седиште."
--- надополнето ---
Шетаат татко и син :
- Ова е театар, ова е библиотека...
- А оваа куќа што е тато ?
- Оваа...хм...ова е слатка куќа.
Попладнето малиот кој отишол сам во куќата со натпис “ Јавна куќа “ за да види што има тука толку слатко :
- Дојдов да ми дадете што имате слатко !
Девојката која била таму прво се збунила, па потоа му намачкала три кришки со еурокрем. Малиот се вратил дома да се пофали на таткото :
- Тато, бев во слатката куќа која ми ја покажа !
- Иии, и ?!
- Па побарав да ми дадат нешто слатко и бапнав две, ама третата не можев и само ја излижав.
--- надополнето ---
Три деца се натпреваруваат кој има поголемо памтење.
Првото: Еее, јас памтам кога го изговорив првиот збор...
Второто: Јас памтам кога се редов и кога ми ја пресекоа папучната врска...
Третото: Вие двајца врска немате, јас памтам кога отидов со татко ми во кафиќ, a се вратив дома со мајка ми!