Го прашува жената мажот:
- Драги знаеш дека утре ми е роденден ?
- Да драга знам.
- Па, ке добијам ли нешто ?
- Секако, имаш некоја желба ?
- Па би сакала нешто мало, плаво, металик и да иде од 0 до 100 за секунда.
Наредниот ден мажот и поклонува кутија на жената, а во неа вага. И таа го прашува:
- Па добро што е ова ?
- Драга како што посака мало, плаво, металик и иде од 0 до 100 за секунда !!!!!
Разговараат маж и жена:
- Абе мажу, тече вода во купатилото!
- Е што, јас на Перо водоинсталатерот ли ти личам?!
- Абе мажу, столовите нешто се заебани, дај поправи ги!
- Е што, јас на Ставре столарот ли ти личам?!
После некое време мажот излегува, оди на работа, се враќа дома, гледа све средено, не тече веќе вода, столовите здрави и ја прашува жената:
- Абе ти сама поправи све ова?
- Види сега вака, дојде мајсторот, поправи све и ми рече: „Сега прави ми една торта или натрти се да те опнам!“
- И ти, што направи?
- Па јас на Кате слаткарката ли ти личам?!
Воделе љубов маж и жена, и женава видно возбудена почнала да вика:
- Да.... така.. кажувај ми прљави работи!
Мажот:
- Кујна, купатило, спална....
Си била некоја французинка и досла во Македонија. Се запознала со некој кумановец и имале секс на плажа. И французинката цело време викала жуља, жуља кое што значело убаво.Тогаш кумановецот и рекол:
- Жуља, жуља кад ти го натрпа сас песак.
Полицијата во Обединетите Арапски Емирати поради пијанство апси Албанец, Македонец и Грк. Ги носат на суд и судијата пресудува:
"Бидејќи не знаевте дека тука не се пие алкохол, нема многу да ве казнам. Сите ќе добиете 50 стапа по грб, но на секого ќе му исполнам по една желба во врска со казната, а на Македонецот две."
Албанецот се спрема за казната и вика: "Пред да почнете со казната сакам да ми врзете перница на грб." После 25 удари паднала перницата.
Гркот исто бара: "Пред да почнете со ќотекот заврзете ми 2 перници." После 25 стапа и на него му паѓаат перниците.
Македонецот последен се спрема за казната и му вика на судијата: "Прва желба ми e 100 стапа наместо 50".
Судијава чудно го гледа, ама ја прифатил со задоволство казната. "А втората желба е да ми го врзете Гркот на грб!"
Се качува стара баба во автобус и нема место кај да седне, гледа едно дете и му вели:
- Ај синко стани да седнам ме болат нозете..
И детето и вели:
- Ај пуши ми го!
И го слуша полицаец и му вели:
- Ќе ти го испушам јас ако ти станам!
Влегува полицаец во бурекџилница и вели:
-Дајте ми бурек.
Продавачката му одговорила дека немаат бурек.
Полицаецот упорен пак:
-Дајте ми со месо!
Го гледа продавачката и вика:
А бе ти луд си или луд се правиш, ти реков нема бурек!
Полицаецот повторно упорен:
-Епа тогаш дајте ми со сирење!
Се изнервирала продавачката и отишла кај шефот на полицаецот и му кажала што се случило.
И тогаш шефот на продавачката и рекол:
-Е штом така ти правел, требало да го земеш бурекот и да му го удриш од глава!
Се шетаат двајца полицајци и здогледуваат поп. Го земале во раце, го качиле на некоја кула и го фрлиле..
Попот паднал и починал на лице место. Тогаш едниот полицаец му вели на другиот:
- Ти реков дека не е бетмен.