Вицеви без наслов 2 дел

Отишол дедо мраз во бардовци и им рекол на ретардираните.
- Ајде сега кој ќе ми испее песничка ќе му дадам пакетче. И сите почнале...
- Ауауаиуиауиауаиуаиау!
Дедо мраз на тоа возвраќа:
- Ааа! Кој се зеза нема пакетче.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Влегува пијаница во такси и вика:
- Вози на железничка станица.
- Па, веќе сме на железничка станица.
- Еве ти пари и друг пат немој толку брзо да возиш!

Разговараат две другарки. Едната и вика на другата:
- Да ти се пофалам си фатив дечко. А другарката и вика:
- Епа ајде со здравје да го користиш!!!

Мочаат под едно дрво зајакот и магарето.
- Зајко, зошто курето ти е со цртки.
- Е, па за секоја девојка ставам по една цртка. А, зошто ти немаш цртки?
- Мене, зајко, ме памтат!

Синот влегува во пубертет и еден ден го прашува таткото како од сите девојки што ги имал кога бил ерген, се одлучил баш мајка му да ја земе за жена.
Таткото: Имав сине многу девојки и сите си имаа свои квалитети. Една беше многу паметна, па стана професор и доктор на науки. Друга беше исклучителна домаќинка. Имав една што беше мис и многу убава...
И така таткото се присеќа какви се квалитети имале некои од неговите девојки во тоа време синот:
- Епа како бе тато од сите тие се одлучи баш за мама?
- Мајка ти имаше најголеми цицки.

Две муви вечераат и разговараат:
- Абе вчера што влегов во еден ресторан, никаде ни трага од храна, ни трошка, ни прашинка, се сјае од што е чисто...
- Еј, ај те молам немој такви гадости на маса да збориш!!!

Се фатиле жирафа и желка. После неколку години одење, желкава ја прашува жирафата:
- Сигурно ме сакаш?
- Да, највеќе на свет!
- А де не ме сакаш поради куќата?

Еден лудак трчал околу лудница и наеднаш здоглеал некоја жена kај што се дави. Чекај рекол,а да ја спасам можи ќе ме пуштат после да си одам дома. Така и направил и после тоа оди кај дежурниот лекар и му вика:- Докторе, додека трчав здогледав една же...на кај што се дави...- И ти што направи?- Па скокнав и ја спасив.Ааа, браво, значи си направил добро дело...И каде е сега жената?- Ене ја онде, ја обесив да се суши.!

На првиот школски час ете го малиот Блаже влегува со закаснување од 40 минути. И учителката: - Па добро бе Блаже, прв час а ти толку доцниш... - Учителке, доаѓам јас наваму, а нешто ме боли, ме боли, ме боли, застанувам, гледам лево - десно, ништо. Продолжувам да одам кога пак нешто ме боли, ме боли... А учителката го слуша со полно внимание.
- Пак застанувам и кога гледам, ме болел стапот што каснам на школо!

Го прака татко сина си в лудница затоа што бил луд и му остава мобилен за да можат да се слушаат од време на време.Поминуват два дена и таткото се јавува и го прашува Пере:
Сине како е таму ви обракаат внимание?
Пере: Тате супер ни е еве денес за прв пат ни дадоа да јадиме се изналапав ко луд!!!
После два дена таткото повторно се јавува и вика: Сине добар ли си шо праите таму??
Перe: Супер тате еве денес не пуштија да одиме на базен и скокавме од скокалницата и ни рекоа ако сме вака добри утре и базенот ке ни го наполнат!!!

Еден полицаец му вели на шефот "Абе шефе.. имало многу поглупи луѓе и од нас полицајците" и шефот му вели "Како бе ?" и полицаецот му вели.. " Абе шефе денес се шетам по улицата и поминува еден човек и го прашувам КОЛКУ Е ЧАСОТ и овој ми вели 05:05 (пет и пет).. многу е глуп.. наместо да ми каже право 10":nesum:

Две деца наоѓаат еден дневник на партизан.
21.07.43: По долги борби со Германците ја земавме шумичката.
23.07.43: Дојдоа Германците и ни ја земаа шумичката, ама утре ќе ја повратиме.
24.07.43: Како што напишав претходнно ја вративме шумичката.
27.07.43: Се боревме со Германците за шумичката кога дојде Шумарот и сите не избрка.

Слуга, дали ја запали колата?
- Да господине, веќе и гаражата гори!

Слуга, давај пушката, сакам да пукам!
- Господине сите спијат.
- Нема везе, ќе пукам на прсти!

На пазар, три жени купуваат краставици:
Првата: - Мене ќе ми измерите од овие пократкиве и подебеливе!
Втораtа: - Мене дај те ми од оние потенките и подолгите!
Третата: - Мене ми е сеедно...секако ги користам само за салата!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom