Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Чудо == настан што не можеме да го објасниме ≈≈ настан за кој немаме доволно знаење
Со други зборови: колку повеќе знаеш, толку помалку (има потреба да) веруваш.
Е сега, бидејќи секогаш ќе имаме дупки во знаењето и никогаш еден човек нема да може да знае баш сè, секогаш ќе има простор за да се слушуваат нешта што ќе можеме да ги нарекуваме „чуда“.
Чудата немаат врска со бог, или барем нема потреба да постои бог за да се случуваат чуда. Мислам, примерот со бингото е супер: ако еден човек добие бинго баш во оној момент кога му требаат пари, за него тоа е чудо, а другиот човек, кому исто така му требаат пари, нема да го добие бинго и тој ќе си каже дека „не треба да верува во чуда“ итн.
Но и покрај тоа, тврдам дека секогаш треба да си оставме простор за некои работи што не можеме да си ги објасниме и да досзволиме тие да се случуваат сами по себе и да не се обидуваме да ги контролираме, зашто едноставно не можеме. Барем сè уште не.
Покрај тоа што сум верник сум и логичар голем, знам дека на некои не им јасно како е можно тоа, ама не е битно не е тоа темата.Чуда не постојат.Тоа треба да биде јасно и за креационистите и за еволуционистите.
Оние кои се верници веруваат во Божји чуда.Такви нема.Според Библијата,кажано е дека постои боженствен план,по кој Бог се води без да излегува од зацртаното.Значи,судбина.Ако ви е судбина да добиете бинго,вие не сте доживеале чудо,туку тоа така требало да биде.
Покрај тоа што сум верник сум и логичар голем, знам дека на некои не им јасно како е можно тоа, ама не е битно не е тоа темата.
Имав брадавици на раце и нозе, почнаа многу да се шират и ми сметаа во секојдневните активности. Во близина кај што живеам има еден мистичен гроб на кој што се прави одреден ритуал во одреден дел од неделата пред изгрејсонце. На глава ми се качија за да отидам таму и да го направам тој ритуал. Ајде отидов само да не досадуваат, и за неколку дена ми се исчистија брадавиците и од раце и од нозе.
И не можам никако логички да си го објаснам тоа.
Toa e veke podsvest, a site znaeme deka podsvesta e cudna (zasto ne ja razbirame) i mokna rabota. Znaci nema nikakva vrska so cuda i religija.
А зошто да веруваш во бога???
Зошто не во себе ?!?! Вистински верувај дека можеш да успееш , и ќе успееш.
Нема потреба да ја ставаш вербата во некој друг.
Да верувам пошо голем дел од работите кои се случуваат се чуда...![]()