Верувате ли во чуда?

• Креатор на темата Креатор на темата *princess*
  • Време на започнување Време на започнување
Чудо == настан што не можеме да го објасниме ≈≈ настан за кој немаме доволно знаење

Со други зборови: колку повеќе знаеш, толку помалку (има потреба да) веруваш.

Е сега, бидејќи секогаш ќе имаме дупки во знаењето и никогаш еден човек нема да може да знае баш сè, секогаш ќе има простор за да се слушуваат нешта што ќе можеме да ги нарекуваме „чуда“.

Чудата немаат врска со бог, или барем нема потреба да постои бог за да се случуваат чуда. Мислам, примерот со бингото е супер: ако еден човек добие бинго баш во оној момент кога му требаат пари, за него тоа е чудо, а другиот човек, кому исто така му требаат пари, нема да го добие бинго и тој ќе си каже дека „не треба да верува во чуда“ итн.

Но и покрај тоа, тврдам дека секогаш треба да си оставме простор за некои работи што не можеме да си ги објасниме и да досзволиме тие да се случуваат сами по себе и да не се обидуваме да ги контролираме, зашто едноставно не можеме. Барем сè уште не.

Па би сакал да кажам дека верувам во чуда. Но сепак, тоа што ние го сметаме за чудо е само сплет на околности кои се однапред одредени од други постапки за кои самите ние, или некој кој е директно поврзан со нас, сме виновниците.

Постојат повеќе видови на чуда. Пример:
- Чудо, преживеал тешка сообраќајна несреќа. ( чудо како преживеал )
- Чудо, ќе видиш нешто што досега никогаш не си го видел, па се чудиш на тоа:smir:
- во 90 минута два гола ќе даде некој и ќе направи пресврт на натпреварот ( чудо како победиле )
- предходно наведениот пример на ImperatoR:
-леле , колку сум у долгови , ќе ме отепаат некој ден
-стварно брат , незнам ја тоа, треба да се деси чудо за да се спасиш
и другиот ден типот добива бинго !!!!

Што значи треба да веруваме во чуда.:helou:

Постојат повеќе видови на чуда. Пример:
- Чудо, преживеал тешка сообраќајна несреќа. ( чудо како преживеал )
- Чудо, ќе видиш нешто што досега никогаш не си го видел, па се чудиш на тоа:smir:
- во 90 минута два гола ќе даде некој и ќе направи пресврт на натпреварот ( чудо како победиле )
- предходно наведениот пример на ImperatoR:
-леле , колку сум у долгови , ќе ме отепаат некој ден
-стварно брат , незнам ја тоа, треба да се деси чудо за да се спасиш
и другиот ден типот добива бинго
!!!!

Што значи треба да веруваме во чуда.:helou:

Сообраќајктата била тешка, а не бил тој тешко повреден. Не е тоа чудо, туку едноставно така колата се удрила, да биде цела сол направена, а тој да остане непипнат.
Не е тоа дека се видел нешо ново па ајде чудо е. Процесот чудење е поврзан со процесто замисливање. Нештото што не си го видел те замислува како сега туку така го гледаш.
Купен натпревар, или пак играчите се чувале за крај на играта.
Ако типот не игра бинго, сигурно нема да ги собере парите туку така. Значи он ќе напарви нешто, а другото е веќе се дело на среќата...
Јас пак не гледам тука некакви си чуда:smir:

Едноставно да кажам,верувам во чуда.Има многу работи во светов и животот кои никогаш не би можеле да ги објасниме,на кои нема одговор па зошто тогаш да не верувам во чуда?:toe:

Да верувам пошо голем дел од работите кои се случуваат се чуда...:pipi:

ми се дешаваат секој ден..очигледно да,верувам

Јас си верувам во тоа дека ништо не е случајно во животот...
А чуда.. незнам можеби постојат.. на мене не ми се десило никакво чудо..
Ни кога највеќе ми требало.. Затоа па и не верувам баш..
Кога ќе осетам на моја кожа можеби ќе верувам ..

Верувам лично во Божји чуда и само тој може да ги направи.

Во сон можам да летам, левитирам, телепортирам а во јаве не. Телото ме ограничува би рекол. Така да, чуда постојат, можни се но сега исто ко да не постојат. А телекинеза ни во сон не ми успеала, а се обидував сонувајќи да движам предмети со ум. :)
Малку филозофски - самиов овој живот е едно големо чудо ако престанеме да го прифаќаме здраво за готово.

Верувам во чуда :helou:

Не само да верувам, чуда правам секоја вечер во кревет :pos:

Шала на страна, не постои ништо надприродно за да постојат “чуда“.

Се е само еден “обичен“ сплет на околности.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom