Велес

• Креатор на темата Креатор на темата kurle
  • Време на започнување Време на започнување
Значи ако убијам човек во странство, кога ќе се вратам во Македонија не сум убиец, така?

За ваша информација тие прават злодело и во Македонија,ја шверцаат дрогата од Авганистан за Германија, дрогата минува низ Македонија.
Моментално главните организатори на цела таа криминална шема во Австрија и Германија се од св.Николе,првите организатори беа од Велес(кои имаа морален код дрогата да не стапне во Македонија) и направија добра пара,после тоа нивните наследници почнаа дел од дрогата да ја шиткаат и во Македонија и станаа интересни за полицијата.
Друго нешто, нивиот број не е намален туку е зголемен.Знам многу млади деца кој по потрага до брз кеш се нафаќаат за оваа работа,да одат во Германија и Австрија и да разнесуваат дрога.Дрогата ја разнесуваат не само во внатрешноста на Германија и Австрија туку и до сите околни земји.Голтаат по 11 капсули со по 70 грама кокаин во својот желудник и ја пренесуваат преку граница, една капсула да пукне умираш, и после ќе ми кажуваш газ требало да имаш за да го правиш тоа, за тоа да го правиш треба да си дегенерик и лудак.Не им љубоморам, туку ги сожалувам, оти сиромаштијата ги доведува до тој степен.Да не зборувам што ќе се случи ако паднеш во затвор.
Али ќе се вратат неколку во Велес, ќе купат едно бмв(иако едвај ќе седат во него оти газот ќе им биде Ф25ка) ќе ги поебат сите пари на курви,коцкање,кладилници и кафани и после некој паметен на темава ќе ми каже пари носеле во градот.Тие пари изчезнуваат одма,тие пари се крвави пари и не гледам причина да ги бранам, никој од тие фрнакфурт фаци нема започнато бизнис за да му помогне на градот,барем една ебана конфекција да имаат отворено.
Единствено што ми текнува од нивите бизниси во Велес е тоа што на жените им отворија фризерски салони,купија по 2/3 камиона за да им ги вози некој стечаец,еден знам има фабрика за картони пакување, по некоја биртија имаат отворено и тоа.Моментално па ништо немаат.Одма ги губат парите и пак одат нагоре по нов брз кеш.
Што толку тие му имаат помогнато на градот за да ги браниме јас не разбирам.

drugar pogresno si me svatil.Toa si e niven personalen problem kako gi trosat parite.Ne postoi dzabe narodnata pogovorka kako dosle taka osle.Ima mal broj na licnosti sto parite racionalno si gi trosat.A toa deka ke ima sekogas nekoj sto prodava droga taka i ke ostane.Narkomani ke ima sekogas a isto i prodavaci.A koj i kako prodava uste oni si znaat.Sekoj si bira pravec vo zivotot.Jasno e deka ne napravil nikoj od niv napredok i totalno si vo pravo sto kaza sto napravija.rizerski saloni sami zenite si otvorija a ne nekoj od niv da im otvori.I zenite nivni uste rabotat ama poveke ne im se zeni tuku bivsi im ostanale veke ako zboruvas za tie oti tie se lugeto vo veles.Tie sto otvorile nesto barem mrdnale so prstot i svatile ama samo mal del od niv deka ima kraj sekogas na toa.Ama pusta da ostane mnogu slatka para i golema para se zboruva tuka pa koj probal saka pak.Taka da se vrakame pak na toa neka si brka rabota koj kako saka i umee.Zatvor ne zatvor koj sto see toa ke si znee.Muabetot moj bese deka imase mnogu pogolem obrt na pari vo gradot i imaa korist i interes mnogu prodavnici butici kafani.A vo niv ima vraboteni familii nivni ITN.Me razbiras li sto e muabetot moj?

@korka те разбирам бато,знам дека голем дел од заработените пари ги трошеа во Велес и споствениците на бутици и кафани имаа профит од нив, но тоа не е причина да ги браниме и да викаме гледај ги овие од владава "едниствениот" приход на пари во градот ни го скратија....мислам нема смисла,глупаво е такви црни пари ти за неопходност на градот да ги сметаш.
Треба да се критикува владата за други работи,за тоа што ги запушти 50.000 луѓе од Велес, ги изолираше како концентрационен логор,како отровни да сме.Не залажуваат наму со банални работи како пополочени улици и смена на канализациона мрежа дека се работи нешто.

Не памтам да сум имал дебата со тебе ама и да сакаш неможеш ништо да докажеш, а сега продолжи да се занимаваш со малограѓански работи и верзии што си ги смислуваат бадијалџиите низ градов. Кој на кого му мавнал шамар, кој на кого му барал пари и не му дал и слични такви дебилни глупости.
баш ми е мило што ги прочита и постарите коментари :)))))))))))), за тие коментари ти кажав погоре дека се избришани. Иначе лично го знам урош, има пријател што беше обезбедување во жива, човек што одеше на вестачења кога го тужеа за неисплатени плати и многу повеќе од колку ти што мислиш. Немам намера да ти се докажувам кој сум, што сум, со кој луѓе сум во контакт. Ти оди потпиши се за хорхе да не те избркаат од работа. Поздрав и секое добро

[quote="" Ти оди потпиши се за хорхе да не те избркаат од работа. [/quote]

Сигурно веќе се потпишал , а и веројатно денеска бил на прес :facepalm:

Кое е тоа девојче(кое годиште) што рипнало вчера од Нов Мост во Вардар ?...глеам низ интернетов у хроника цело време го има настанот.

@Mad_Coko
Друже,мислам дека не се разбираме.Знаеш,криминалец лошо звучи,ама тоа е ептен широк поим.Во случајот со Франкфурт мафија не е се црно и бело,нема добри и лоши дечки.Сивкаста е работата.
Сум имал доста контакти и со луѓе што се плеткаат со политика и со луѓе што се плеткаат со криминал.Вторите многу повеќе ги поштуам,си го ценат зборот и се кај-кај,по фер од првите.Секако,има исклучоци ама генерално,тоа е мојот впечаток.

Луѓето што ги апсеа и судеа Франкфурт дечките,имаат 1000 пати повеќе пари од нив.Тука не мислам на обичните џандари,туку на тие што држеа прес-конференции на кои се фалеа како они разбивале криминални групи.
Од каде им се тие пари?Кој е тука добриот,кој е лошиот?

Околу црните пари и криминалот направен во странство,пак ќе повторам,нема земја што суди свој граѓанин за криминал извршен во друга држава.Ретко која земја и врши екстрадиција на такви луѓе.
Даравелски и Тамбурковски ти се класични примери.Не им одговара да ги екстрадираат,секој си го гледа интересот.
Така било и така ќе биде.Сигурно си слушнал за опиумските војни,кога Англија ја напаѓа Кина,поради тоа што им забранила да продаваат опиум во Кина.Истото се случува и денес,само пософистицирано.

Почната е реконструкција на мостот Гемиџии.

Од патот кај костурница секој ден се одронува земја сосе асфалт, а они доле кружен тек ќе правеле.

Fer????Da ne si pusel dobra roba.Tie parite ne mu gi ukrale na nikoj.Ako ne prodaval on ke bil nekoj drug sto prodava.Narkomanot vo sekoj slucaj ke najde od kade da kupi.A ako mislis deka e fer ili nefer zosto plati ne zimaat vo Makedonija kako vo Germanija.
.

Види вака логички ако нема понуда нема да се уништуваат млади и цели семејства па на крај краеви не биди дел од тоа!!

Биди човек не криминалец, да не мислиш ти дека франквфурт се светци го имаат читано Тихиот Дон, Госпоѓа Бовари и.т.н

Значи ПРЕРОДБЕНИЦИВЕ стасаа и овде...браво...:facepalm:
Овој јунаков од погоре, бил работник за минималец ама како убаво ни препостира се живо и диво што му дале во штаб , алал вера :facepalm:
Ова прочитаново од погоре, ако го чита некој кој не е од Велес ќе мисли дека градот наш ти е во Шведска некаде :(
Они правеле,граделе,зидале ,се по ред правеле...а тоа што на главната улица Благој Ѓорев пола од дуќаните се затворени а останатите пола на мала душа тоа не е важно (n)
Кажи им дете во штаб , кога ќе те викнат, дека од денес и последното Нет Кафе во Велес е затворено ...Контакт отиде во историјата...уште некој под биро ...а во меѓувреме нека Ви кажуваат колку ви е убаво...(n)
Абе човеку, што во кој пост мешаш политики, од кој шрн штаб ми дале да постирам? Отиден си друже...
Контакт заминал во историјата? Па редно беше, се чудев како до сега издржа. Никој жив не одеше во контакт со години. Претпоставувам ке ти текне оти, 2014 година сме. И Таго Маго и Ара ги затворија поради истата причина.
Јас барем постирав нешто убаво што се прави во Велес. Едни еб*ни плочки ги споивте со државнава економија. За вас не е ни ѓубрето од предврата да ви го земат, не па нешто убаво да ви направат. Бреј каков народ живеел.
Велес ќе проспериралo_O,абе касаба и уште позатуцан град ќе стане.
Ене ги ноа автопатине што ѓи прават за Гостивар,Прилеп сите ќе го заобиколуваат Велес.
Фраер си во Велес, ако работиш во Дрекслермаер.
Да, поголем фраер си, одколку да дремеш дома и да кукаш дека ништо не ти чини...

Види вака логички ако нема понуда нема да се уништуваат млади и цели семејства па на крај краеви не биди дел од тоа!!

Биди човек не криминалец, да не мислиш ти дека франквфурт се светци го имаат читано Тихиот Дон, Госпоѓа Бовари и.т.н
Covek bidi vo sekoj slucaj.Retkost e toa jasno mi e.Samo ne se site svetsi sto imaat nekoja kniga procitano poveke.Tie mater ni ebat na vlast sto se.A nemaat koj znae kolku procitano.

Covek bidi vo sekoj slucaj..Tie mater ni ebat na vlast sto se.A nemaat koj znae kolku procitano.

Ете ја болната вистина!!!

Најреално и да имаат и да немаат прочитано(некои и имаат) сепак се однесуваат напати како забавачиња но мене друго ме мачи...ЗОШТО???

Зошто да не ебат??

Па ете таа власт ја имаат за да се оствари и мојот и твојот т.е нашиот колективен интерес а тоа е МИР, Благосостојба, Енергетска стабилност ефикасно Здравство и напредно образование па мајка му малку ли пари им се??!?!?!

И сакав да забележам дека некои овде правдаат градоначалници бла бла па би ги прашал на кое ниво (Социоекономско, еколошко па и по криминал деликвенција насилство) беше Велес додека беше Титов;) А на кое е СЕГА??

Па мислам тие сликички со една мешалка на агрегат, вреќа цементо и куп трошење за т.н свечено отварање се само за да исперат слаби мозоци па Велес беше Македонски Детроит барем до(од 1975) 1993-95 е потоа....:facepalm:[DOUBLEPOST=1393888458][/DOUBLEPOST]
Кое е тоа девојче(кое годиште) што рипнало вчера од Нов Мост во Вардар ?...глеам низ интернетов у хроника цело време го има настанот.

ШТО????

Ете ја болната вистина!!!

Па мислам тие сликички со една мешалка на агрегат, вреќа цементо и куп трошење за т.н свечено отварање се само за да исперат слаби мозоци па Велес беше Македонски Детроит барем до(од 1975) 1993-95 е потоа....:facepalm:[DOUBLEPOST=1393888458][/DOUBLEPOST]

ШТО????

Zaboravi deka se pravi trosok abenje na nozici i plus trosok lenta od knizarnica.
Taka se odi napred samo so seckanje.

Kajgana Shop

Back
На врв