Ваучери за компјутери за апсолвентите (2012/13)

• Креатор на темата Креатор на темата Pelasg
  • Време на започнување Време на започнување
А колку од тие апсолвенти имаат родители чии заеднички примања се 12000 и зошто ова правило( со положен 21 испит си апсолвент ) важи само на економски факултет? Сите апсолвенти од другите факултети имаа право да земат ваучер, што е посебен толку економски факултет па да му смета најранливата група на студенти да земат ваучер иако немаат 21 испит. Еве јас имав 19 положени испити и имам запишано 2 предмети од 4та и 2 од 2ра година, и што ме прави мене тоа? Зар јас не сум апсолвент?

Znae li nekoj koga ke ima rezultati za vaucerite,i kade ke bidat objaveni ?

Ако не сум во заблуда, се чини дека рокот за аплицирање за ваучерите е уште во тек.

http://www.fakulteti.mk/news/12-11-...tudenti_od_socijalno_zagrozeni_semejstva.aspx

Незнам од кај се копаат сите овие информации, ама во целата приказна освен ласкањата за повторниот потег на владата (после 2008 или 2009 беше?) за проектот компјутер за студентите од социјално загрозени семејства, нигде не пишува ништо детално околу процедурата. Тука и таму може да се најде по некоја инормација дека се доставува потврда за редовен студент, потврда за семејни примања на родителите, бла бла бла.. А каде се доставува? Рокови? Каде ќе има конечни листи на кого е доделено и на кого не? Треба да се има во предвид големата потреба за овие ваучери кај нас од една страна и фактот дека се доделуваат само 3000 (исто така цифра од паушален карактер).

На страната на факултети прочитав дека крајниот рок за аплицирање е 17 декември, а потоа ќе се доделуваат. Би било супер ако излезе некој со било каква информација која ќе биде во општа полза на сите.

Znaci vaka.. Denes vo Rektoratot na UKIM bea dodeleni vaucerite, del od niv. Imeno, mene mi se javija utrinava vo 9 da mi kazat deka sum dobil vaucer, i vo 10 saat bese dodeluvanjeto. Samo vo Makedonija moze rokot od rezultatite do dodeluvanjeto da e saat vreme. A, rezultati nikade nema. Se cuvaat vo tajnost kaj nas na Ekonomski Fakultet. Zosto? Aj pogodete od tri pati. A zgora na toa, site fakulteti gi dodelija vaucerite, nam ni rekoa od ponedeknik. E taka, i posle nekoj deka mi kaze deka tuka nesto ne smrdi.
A inaku, ke ima nov rok za vauceri, za site studenti od bilo koja godina so primanja pod 15000 denari mesecno i korisnici na socijalna pomos. Rokot mislam deka e do 17 dekemvri, ama podrasprasajte se, posto neverojatno e kolku nikoj ne znae za ova; se pletkaat nekoi zdelki, toa sigurno.

И јас и сестра ми се погодивме апсолвенти у иста година ( она на медицина дека) и лапнавме 2 ваучера. Како убаво ни легнаа 500 евра... :) :)

Во кој продавници може да се користат ваучерите?

земав ваучер ама за 15 ијади каков комп. ке купам? или ке го продадам или ке купам + ваучер друг, значи и продавам и купувам контактирајте ме по пп.

земав ваучер ама за 15 ијади каков комп. ке купам? или ке го продадам или ке купам + ваучер друг, значи и продавам и купувам контактирајте ме по пп.

Dafuq ke kupuvas drug vaucer? So tvojot sto go imas, ke doplatis 10000ina iljadi i ke si kupis laptop... Nema potreba od kupuvanje/prodavanje na vaucer...

lica koi se socijalno zagrozeni koi idat so kola na fakultet, mUHAHHAHAHAA,,tie ke dobijat kompjuteri , MUHAHHAHA

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom