Еве ново соопштение од министерството
http://www.mio.gov.mk/?q=node/3249
Аха,ја исполнувам услови освен една работа може да ме е*е..а тоа е дека сум апсолвент со уште 2 испита и сега годинава не ја запишав.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Еве ново соопштение од министерството
http://www.mio.gov.mk/?q=node/3249
dafuq? da nema potreba ali ajde ke go prodadam mojot 15 500? ( ke go zeme nekoj za tolku) zatoa da kupam nekoj sto prodava, mi dadoa ponuda od 12-13 000 ( za mojot )pa 50 E se pari da spasamDafuq ke kupuvas drug vaucer? So tvojot sto go imas, ke doplatis 10000ina iljadi i ke si kupis laptop... Nema potreba od kupuvanje/prodavanje na vaucer...
 toa mi e zborot.dafuq? da nema potreba ali ajde ke go prodadam mojot 15 500? ( ke go zeme nekoj za tolku) zatoa da kupam nekoj sto prodava, mi dadoa ponuda od 12-13 000 ( za mojot )pa 50 E se pari da spasamtoa mi e zborot.
 )Ако планираш да земеш два компјутери, ќе ти користи вториот ваучер. Секако нема да можеш со два ваучери да купиш еден компјутер.dafuq? da nema potreba ali ajde ke go prodadam mojot 15 500? ( ke go zeme nekoj za tolku) zatoa da kupam nekoj sto prodava, mi dadoa ponuda od 12-13 000 ( za mojot )pa 50 E se pari da spasamtoa mi e zborot.
 ке си земат еден ама вреден.
.Јас знам дека ваучерите се од Министерство за Информатичко Општество и Администрација, а не од Министерство за Образование, така да положените испити не играат никаква улога во ова. Од тој аспект игра улога само да бидиш редовен студент кој има заверено зимски семестар.Има аплицирано некој што е на Економски факултет - Скопје? Озбилно важи тоа 21 положен предмет?
Потврда од УЈП за тебе и поединечно за твоите родители за примања за 2011та година. Барање (не знам какво е тоа барање, на Факултет им рекле на колегиве дека треба сами да си го напишимеЗначи сега од сите години можат да земат ваучер.
И некој да каже какви точно барања треба да се пополнат?

Заинтересираните студенти до студентската служба на матичниот факултет, освен барање треба да ги достават следните документи:
- Студентите кои живееат во семејства корисници на социјална парична помош, постојана парична помош и право на парична помош на лице кое до 18 години возраст имало статус на дете без родители и родителска грижа - потврда за овој статус издадена од надлежниот Центар за социјална работа;
- Студентите кои живеат во семејствата чии вкупни месечни приходи не се поголеми од 15.000 денари, доставуваат Уверение за остварени приходи од УЈП за 2011 година, поединечно за двајцата родители (старатели) на студентот и за самиот студент. Студентите кои живеат со еден родител или без родители, статусот треба да го докажат со фотокопија од акт за престанок на бракот или извод од матична книга на умрените;
- Студентите евидентирани како лица со посебни потреби, единствено пополнуваат барање на студентската служба на матичниот факултет, а верификацијата на нивниот статус ја прави матичниот факултет.
Документите треба да се достават најдоцна до 30 ноември 2012 година. По овој рок во соработка со Министерството за образование и наука ќе следува постапката за доделување на вредносните бонови.
јас кога земав ваучер од факултет рекоа дека добиле толку ваучери и им дале список од министерство, така да се бират во министерство, факултетот само собира пријавени кандидати на матичниот факултет и ги сипраќа документите до мон.A каде се бираат студентите кои ќе добијат ваучер, на универзитет или у министерство за образование?