Вашиот приватен живот

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Уф, омилената тема моја... :vozbud:
Кога се запознаваш со некого (или кога се знаеш само малку) зборливоста околу неговиот приватен живот може да ти покаже многу за тоа каква личност е тој. Мразам кога некој ќе отвори уста и ќе заборави да ја затвори, тоа езнак за некултура и непристојност. Еве зошто:
Прво, ако зборува премногу за себе, тогаш е егоистичен, сака да привлекува внимание и да го слушаат. Минус уште од старт.

1) Ако зборува за себе како има многу искуства, како го бидува за многу работи, како бил таму-и-таму, праел тоа-и-тоа, тогаш е и фалбаџија.
2) После, може па и да се жали, демек, како е он/а напатен/а со љубов, школо, фамилија, друштво, и сака да изнуди сожалување и сочувство (или бара помош?!) затоа што веројатно на сите претходни слушатели им дошло преку глава од дотичнава гревотија, па ти си новата жртва. Овие најмногу ги мрзам. :@
3) Даље, за нијанса поинтересните, трачарите! :vozbud: Е, овие нема да ти дробат за себе туку за попаметните, поубавите, поуспешните или во најмала рака поинтересните од нив. Од овие можеш да слушнеш и некоја интересна приказна, и да се насмееш, ама секако, на овие не смее да им се кажува ништо скокотливо, за да не се најдеш утре во Вест или во Свет, на пример...
4) Слични на 3), само овие се фокусирани на ТЕБЕ а не на другите. Како за објаснување, само ќе кажам дека прашањата како "Зашто раскинавте?"; "Сте имале секс?" и "Кој број гаќи носиш?" им се узречици.

Затоа, со познаниците за себе откривам само основни работи, или нешто (што барем јас го сметам за) интересно или смешно во контекст на општиот муабет што го правиме. Ако излезе дека е личноста е ок, може да бидеме другари и тек тогаш како поблиски би разговарале за приватниот живот... Интимните работи ги делам со многу мааалку луѓе, и никој не ми знае баш се. Не би ги интересирало, не ни сакам да тупам за глупости, а и нешто сакам да задржам само за себе. Тоа го барам и од пријателите. :pipi: Барем да не се како горенаведените. :pipi:

Краток пост, а? :icon_lol:

Уф, омилената тема моја... :vozbud:
Кога се запознаваш со некого (или кога се знаеш само малку) зборливоста околу неговиот приватен живот може да ти покаже многу за тоа каква личност е тој. Мразам кога некој ќе отвори уста и ќе заборави да ја затвори, тоа езнак за некултура и непристојност. Еве зошто:
Прво, ако зборува премногу за себе, тогаш е егоистичен, сака да привлекува внимание и да го слушаат. Минус уште од старт.

1) Ако зборува за себе како има многу искуства, како го бидува за многу работи, како бил таму-и-таму, праел тоа-и-тоа, тогаш е и фалбаџија.
2) После, може па и да се жали, демек, како е он/а напатен/а со љубов, школо, фамилија, друштво, и сака да изнуди сожалување и сочувство (или бара помош?!) затоа што веројатно на сите претходни слушатели им дошло преку глава од дотичнава гревотија, па ти си новата жртва. Овие најмногу ги мрзам. :@
3) Даље, за нијанса поинтересните, трачарите! :vozbud: Е, овие нема да ти дробат за себе туку за попаметните, поубавите, поуспешните или во најмала рака поинтересните од нив. Од овие можеш да слушнеш и некоја интересна приказна, и да се насмееш, ама секако, на овие не смее да им се кажува ништо скокотливо, за да не се најдеш утре во Вест или во Свет, на пример...
4) Слични на 3), само овие се фокусирани на ТЕБЕ а не на другите. Како за објаснување, само ќе кажам дека прашањата како "Зашто раскинавте?"; "Сте имале секс?" и "Кој број гаќи носиш?" им се узречици.

Затоа, со познаниците за себе откривам само основни работи, или нешто (што барем јас го сметам за) интересно или смешно во контекст на општиот муабет што го правиме. Ако излезе дека е личноста е ок, може да бидеме другари и тек тогаш како поблиски би разговарале за приватниот живот... Интимните работи ги делам со многу мааалку луѓе, и никој не ми знае баш се. Не би ги интересирало, не ни сакам да тупам за глупости, а и нешто сакам да задржам само за себе. Тоа го барам и од пријателите. :pipi: Барем да не се како горенаведените. :pipi:

Краток пост, а? :icon_lol:
сум видел и подолги....:)

според твојов пост:
1. Добро е што не зборам за мене цело време...не цело..:vozbud:
2. Фалбаџија не сум...
3. Напатен не сум...
4. Не сум ни од третиве...
5. Од типот “Кој број гаќи носиш?“ и “Дали сте имале секс?“ не..али “Зашто раскинавте?“ прашувам некад, зависи од ситуација...:kafe:
Оценка (сам си давам) 3 ипол/4...па добро е..

Ednostavno toa e mojot privaten zivot i samo moj,sebicna sum i ne sakam da go delam so nokogo osven so mojot partner..smetam deka nema potreba so drugi da zboruvam na ovaa tame:back:

Ednostavno toa e mojot privaten zivot i samo moj,sebicna sum i ne sakam da go delam so nokogo osven so mojot partner..smetam deka nema potreba so drugi da zboruvam na ovaa tame:back:
Ајде ајде сподели нешто со шмекерот...знам дека сакаш

Na nikoj, pa ni na moite i moite najbliski drugarki ne znaat se za mene. Ponekogas kazuvam po nesto no nikogas ne navleguvam vo detali. Mrazam na site da im kazuvam za moite custva, od kaj da znam dali pravilno ke bidam svatena i dali toa so ke go kazam na nekoj posle nema da go znae cel grad.

Зависи, ако ми се имаат случено пријатни работи ги споделувам, не ми претставува проблем и да прекажи некој или некоја. И не проблемот ако ја кажи оригиналната верзија на тоа што сум го кажал, ама често луѓето додаваат, одземаат, претпоставуваат. Е сега за непријатните муабети, мајстор сум во моето лице за пред другите, кога ќе се разврзи разговор за таква тема максимално сум сконцентриран да ја префрлам топката во друг терен, или да го разводенам или растворам разговорот за таа тема, се разбира без да ме сетат дека го правам тоа.

Хм... некои работи ги кажувам, некои не. Се зависи од тоа колку доверба имам во личноста, а личности во кои што имам доверба се бројат на прсти.

А се нервирам кога некој прича муабети како на комшивката снаата, сестра и имала внук кој што незнам што правел. Шо кур те боли за него, остај го чоеко да си го тера живото... гледај си твојата черга.

Хм... некои работи ги кажувам, некои не. Се зависи од тоа колку доверба имам во личноста, а личности во кои што имам доверба се бројат на прсти.

А се нервирам кога некој прича муабети како на комшивката снаата, сестра и имала внук кој што незнам што правел. Шо кур те боли за него, остај го чоеко да си го тера живото... гледај си твојата черга.
Eпа брат тоа е битолски менталитет, секој за секој јаде гомна, трици и не знам ти шо уште не... Нема нешто шо оди на нерви повеќе од тоа, ама секој го прави. Инаку јас си сум поќе "ќути си, дупи си":smir:подобри ми е сите мои работи и проблеми да си ги решам сам, отколку да ми се меша некој од страна.

На почеток речиси ништо и да не зборувам за мене лично.. Едноставно ми треба еден период за да можам да кажам нешто приватно за мене..
Нормално ако ми се случило нешто пријатно..го кажувам тоа:pipi:..меѓутоа си имам близок круг на пријатели кои ги знаат повеќето работи за мене така да не сакам да ширам детали за мојот приватен живот..:toe:

Ретко на некој му кажувам детали од мојот приватен живот.А и кога го правам тоа,не навлегувам до најситен детал.Ако ме праша некој од најблиските,секако би му одговорил,но никогаш до крај :toe:

Eпа брат тоа е битолски менталитет, секој за секој јаде гомна, трици и не знам ти шо уште не... Нема нешто шо оди на нерви повеќе од тоа, ама секој го прави. Инаку јас си сум поќе "ќути си, дупи си":smir:подобри ми е сите мои работи и проблеми да си ги решам сам, отколку да ми се меша некој од страна.
Ако викаш ти така за Битола што да речам за Гостивар???
Правиш муабет со некоја женска да речеме вртиш грб и јаде трици за тебе.....

Поентата ми е, дали за вашиот приватен живот, односно за тоа што се случува со вас, пренесувате на сите и оставате да се шири или па го чувате за себе и самите се справувате?

Оххх, ќе лажам ако кажам дека зависи од личноста, во принцип, можам апсолутно све да кажам освен вистински битните работи и тоа е она што најмногу им смета на тие што минат повеќе време со мене.
Инаку, секогаш сум верувала во тоа дека ако веќе некој сака да ме оговара, бар да му дадам материјал да има за што да зборува.

Додека кога имам проблем, на мајка ми и на дечко ми нема да им го кажам, а не па на некој друг.Убедена сум дека она што ме мачи, треба сама да се справам со него и да остане таму некаде во мене без никој да знае дека воопшто нешто се случува.

... море си ја бркам работата сама. За што и да е...

Ако кажам нешто на некого, тогаш тоа е нешто што и така на сите би им го кажала. Па така и да муабетат милевците, не е некој настан. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom