Вашата баба...

• Креатор на темата Креатор на темата Vanish
  • Време на започнување Време на започнување
епа сега имам само една баба, другата ми умре бог да си ја прости:( и навистина многу ми недостасува, но кога сме кај другата баба, навистина е лудило, пред некој ден ми го дозна бројот на моб и по цели денови ми се јавува- кај си, шо прајш, со кој си, кој се смее таму,да си одиш дома порано да и јадиш и триста глупости :pos2:

Ееее мојата баба колку ја сакам само да знаете многуу од се срце и сакам да е тука до мене да ме насмее да ме пофали да ми направи некое од нејзините вкусни јадења ама за жал те нема бабичке мила :( MISS YOU A LOTT! R.I.P:se_ molam

Мојата баба е најзакон:vozbud:Покрај тоа што сите баби нормално го прават а тоа е најразлични специјалитети за јадење(како бабите што знаат да направат јадења никој не знае:wink:) рецепти лекови за најразлични болести и секако плетење шалчиња и сл, мојата ги знае речиси сите мои тајни,дури повеќе е информирана од мајка ми.А да биде уште поинтересно се што ќе и кажам останува меѓу нас значи не прекажува.
Во секој случај GRANNIES RULL:ojea:

Имам уште три баби, ако добро се сеќавам.

Едната, од страна на мајка ми, е психијатриски случај.
Другата, од страна на мајка ми, е медицински случај па затоа ја немам видено оддамна, инаку никогаш не сме збореле многу.
Третата, од страна на татко ми, е уби-боже случај и можеби повеќе од две години збориме само службено, кога некој не бара на телефон и слично.

Изгледа немам среќа со бабите.

imam zakon baba.ednas go prasuva brat mi dali odi so istata devojka od pred eden mesec i brat mi veli:ne sega imam druga.i baba mi mu veli:eh ti pa kako lubenicite,gi menuvas da vidis koja e pozrela:icon_bigg:icon_bigg

Имам една баба која си ја сакам многу многу.Таа е жена која на 64 години мора да биде повторно како мајка на едни преслатки дечиња (такви се околностите:toe:).Секогаш за сите се нервира и сите не гали пази со оглед на проблемите низ кој минала доста што е жива.Таа ми е пример како треба да се издржи и пред најголемите проблеми и дека животот ни малку не е играчка:tapp:

Имам една само... И многу си ја сакам :) Ненормална е :) Значи, знае да вози и вози многу добро... Има компјутер ( и мсн и скајп :pos:) и има мобилен (што во денешно време е реткост)... Иако е некогаш неподнослива, и се меша и сака се` да знае, и се занесува малку, тоа е нормално за бабите (среќа татко ми или мајка ми не се такви :))

имам 2 баби живи здрави( уше долго да ми тераат така) иначе ниедна не живее со мене. таа по мајка ми ја гледам неколкупати месечно и какви јаденја прави мх мх мх прсти да лижеш, а ја бидува и за плетење ова она и за чудо за нејзина возраст мн е духовита смешки е...а и таа по татко ми обавезно кај неа одам во недела на ручек а ако има потреба и фазла, фризерка е и од ко знам таа ме стриже и ми прави најсупер фризури, иначе сеа и купивме моб за новата па малце се џекова, иначе душа жена, кога спијам кај нив станува во 5 сабајле за да ми спреми јадење и стално ми купува некои слатки работи ова-она, а не е скржава ни кога и стигнува пензијата...срциња ми се двете баби

Баба ми...многу лоша и себична жена ама ете чудо ме сака само мене (освен себе што си се сака нели? ) од цела фамилија.Секој ден има интересни случки со неа али никогаш нема да заборавам кога бев у Прилеп пошто од таму е баба ми,и баш пред нејзината куќа беа автобусите што требаше да одат за Скопје за митинг на ВМРО и кога ги виде истрча надвор женава и почна да вика:ЈАС СУМ МАКЕДОНКА...еее и дедо ви беше МАКЕДОНЕЦ ,многу ве сакам сите,ај земете ме и мене со вас :kesa: најтрагично беше што морав јас да ја соберам додека она преташе со рацете и ги испраќаше луѓето на митинг.Јадење да,прави најубаво ама го крие :vozbud: не дава на сите да јадат и секогаш ми вика:ќе видиш-ќе ти играм на свадба не умирам до тогаш :nesvest: :)

Имам две,ама и двете ги гледам ретко (скоро само за празници :D ) оти не живее ниедна со нас...Понекогаш само ме нервира едната оти ми се меша и сака се да знае ( и тоа шо не треба да го знае :D ) ама ако...Си ги сакам и 2те :back:

Имам само една баба... :cry: Хах.. ама забегана жена е.. Склероза ја фатилаа така да една работа 2009089 пати на ден ја повторува.. нема потреба аларм да си напраиш од коа има мобилен секој ден у 6 сабајле ми ѕвони.. и то.. али ја Сакам.. :kesa::pipi:

Eeee ама мојата баба има сменето до сега 5 мобилни,има мсн и скоро секој ден се допишува со ќеркаи од италија,на секои 10 мин. ми вика сакаш ова сакаш она и то.:wink:

:pos2::pos2::pos2::pos2: баба ми е драма ама баш драма некогаш е добра некогаш е мноооооооооогу нападна и ме нервира опасно ама опасссссссно и ми дога да направам глупост !!!

баба ми цел живот ми збореше да и донесам дечко , дека најубавиот петел во селото ќе сме го јаделе...И кога и донесов дечко ништо од петелот:nesum:
:pos2::pos2:луда е баба ми жими се. Си ја сакам најмногу на целиот свет

Многу си ја сакам БАБА и ми недостига најмногу на свет..До сега вака никој ми нема недостигано.Сакам да е тука да се собираме кај неа за ручек и вечера, и да ме орасположува...Ех кога за миг би можела да ја видам и гушнам...Често ја сонувам и барем во соновите можам да си правам муабет со неа и да го гледам нејзиниот лик...Но знам дека не е тука и дека не може да се врати...Те сакам БАБО :(:cry:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom