И јас имам две баби,ама таа од на мајка ми страната многу поише ја сакам.
Можам за се да зборам со неа,знам дека би ме сфатила,дека би ми дала совет и дека би ме спасила од моите во одредени ситуации.

Многу смирена,добра,храбра и вредна жена која што се би направила за семејството.
Ме научи на многу работи [и допрва ќе ме учи] и да не беше она,мислам дека не би била оваа Тина која што сум сега.
И должам многу и се надевам дека еден ден ќе и вратам се баш онака како што заслужува.
Ааааа и за малкуцку ќе заборавев,ги прави најнајнааајубавите јадења во целиот свет,нема конкуренција дефинитивно.

Ми купува се што сакам,ме носи кај што сакам...Цветке те сакам НАЈВИШЕ на светов и незнам што би правела без тебе.

Другата баба...Хммм па и не е баш пример за добра баба.Себична жена која што многу ретко мисли на другите и која што не се грижи ама баш за ништо.Единствено нешто од кое што се плаши е смртта и никако неможе да сфати дека тоа е тоа што го очекува секого.Обожава кога и даваат комплименти и се фали послем по цели недели дека некој и рекол дека изгледа помладо од што е.
Сега најновиот шок што ни го приреди беше тоа дека за време на летото,ќе замине со другачките во бања некоја.:kesa: Ааах се прашувам дали некогаш ќе сфати дека веќе не е млада.:jaj: И покрај се ова,неможам да кажам дека не ја сакам затоа што би излажала.Ја сакам и покрај тоа што е фалбаџика невидена и шмизла по стари години.:back: