Вардар - Пелистер (09.03.2014)

Како ќе заврши натпреварот?

• Вкупно гласачи
    89
Хм нигде не сум видел дека му е забрането таква работа не постој не си измислувајте само. Воведот е најобјективно напишан извини што реалоста е дека ќе изгубите. Последниот дел е напишан на заебанција и не памтам кога сум избришал ваш пост ради навреда последнава година освен 2-3ца другите горе доле заебанциите ги прифаќаме и тераме така. Дај слика каде што горан има забрана да отвара тема.
Не буквално дека му е забрането, туку кога отвори тој тема, сите (Комити) му се нафрливте дека не бил објективен воведот и имало навреди спрема Вардар и Скопје. Набрзо после неколку мислења од ваши членови му ја избришавте темата со такво образложение.

1795770_649798148419805_1842263189_n.jpg

Пошто Коњаникот го мрзело некако да отвори тема, ќе ја отворам јас затоа што не личи вакво дерби да си нема барем една тема каде што ќе се дискутира. :)

Натпреварот конечно ќе се игра во Недела од 16:00 часот. Баталете сите други дезинформации 4 саат е дефинитивен термин и тој од 5 беше сменет наводно ради пренос да вршеле МТВ, затоа што во недела играле и Металург и МЗТ.

За дуелот на теренот од моја гледна точка ќе си кажам сме 3 класи над Пелистер во моментов и очекувано е да победиме, се друго за нас ќе биде неуспех. Конечно ни се среди нападот и имаме квалитетни играчи, не сме како порано да зависиме од еден играч да нема кој да постигне гол. Според мене тоа е најбитно затоа што другиот дел од тимот за нашава лига е екстра со мали дупки во одбраната. Очекувам да настапиме со истиот состав како и со Напредок освен Симјаноски ваљда ќе го видиме Асани во прва постава, ама не ви кажувам зашто :D

Пелистерци од утре веќе ќе се во Скопје во карантин. Нема да ги коментирам многу освен тоа дека оваа полусезона имаат далеку послаб тим затоа што им отидоа некој клучни играчи, а соодветна замена не најдоа. Тоа секако немора ништо да значи се знае дека секогаш кога сме играле со Пелистер имало цврста игра и не памтам некоја победа поголема од 1-2 разлика освен последната кога не тепаа 3-0 у Скопје, али им попуштавме да се порадуваат :D

На навивачки план секако дека Кенбах ќе носи 10 вагона залиха на пиво во главнио град. :D Единствено проблем е тоа што ќе тргнете многу касно, а утакмицата е од 4 саат освен ако не направите некоја промена, во друг случај секако дека ќе го пропуштите првото полувреме.

За Комити и Скопјани нема што да се дискутира сите кои се за навивање и за гледање добар натпревар нека дојдат на градски после долго време кога ќе има публика т.е. враќање на Комити, а очекувам барем 5-6000 обична публика на Север затоа што југ ќе биде затворен.

Комити
1974636_10202550903848139_1343562204_n-1393957950.jpg

Чкембари
10004056_704113889640896_1179713284_n.jpg

И уште едно потсетување утакмицата е од 16:00 часот во Недела!!

Журката може да почне :D

Десет заповеди за ШУРИТЕ, при посетата на метрополата:

1. Не барајте од машиновозачо да застани за да му се порадвате на аеродромо. Тој е на другатастрана.

2. Не влегвајте во JUMBO по костуми за маскенбало, ко грешни гојда сте посекако.

3. Не се плашете, то не се борни коли. Автобусите во Скопје се двоспратни.

4. Касно тргвате, на трговските центри продолжете да им се воодушеввате наслика.

5. На плоштадо не влегвајте да се капите. Фонтана е то, не е базен.

6. Не уништвајте ништо од изграденото, ваша е инвестицијата.

7. Не им досадвајте на чупињата по студентските домој, ами недела е...

8. Кога ќе влегвате на стадионо, еден по еден, држете се за рачињата. Голем е, да не се загините.

9. Не не не, не ве напаѓаат вонземјани. Рефлектори се то, светла.

10. Ако бидите послушни, ние ви ветуваме:
Кога олимпијадата ќе дојди Скопје, Битола ќе биди " олимписко село " !!!!
За 10–ва заповед.
Мислиш на Аеродром!![DOUBLEPOST=1394231298][/DOUBLEPOST]
И јас Скопје го гледам како што е од лево па нити сум комита ни за вардар сум.

Последно уредено:
Ја реално не очекувам нешто добра утакмица колку што очекувам надвор да се изедете меѓу себе и пред и после утакмицата , као и увек нели , онака најхулигански и поштено да си ги искорнете вилиците едни на други , оти на овие другиве(преку Вардар) неможеме да им се наситиме. Ај па дабогда нерешено да извадите :)

За 10–ва заповед.
Мислиш на Аеродром!![DOUBLEPOST=1394231298][/DOUBLEPOST]
И јас Скопје го гледам како што е од лево па нити сум комита ни за вардар сум.

Многу гледаш сител или си за Миравци

дерби како дерби дали први или последни на табелата секогаш било ан ниво пред се од навивачки аспект и до колку не беа последните години забраните ќе бевме на уште поголемо ниво но тоа е сега ...Очекувам тврд фудбал и победа на тимот што ќе прави по малку грешки односно не очекувам некој уиграни акции туку голови по грешки на одбраните и голманите и се разбира сето тоа на прекини каде ја гледам и нашата шанса .
Вака ако човек ги гледа тимовите скопскиот клуб е далеку по квалитетен но сепак туку нема да се одлучува и победува кој е по квалитетен туку тој што ќе има повеќе умешност и среќа да даде прв гол се надевам дека нашите играчи ќе го издржат притисокот и нема да примнат гол додека ние стигнеме на трибина а после е по лесно .Овај натпревар за нас е да се биде или не и до колку не дај боже загубиме очекувам за брзо да пукни тиквата следната недела и да има голема чистка во клубот од горе па се до последниот ...Лошо е шо во одбраната сеуште неизвесен е Драгарски па ќе мора пак да комбинираме и да игра Мојсов или Т.Магловски на тоа место во тандем со бугарскиот интренационалец Ковачев кој како и другите бугари не тренираа три дена бидејќи беа во Бугарија за вадењето ан работни визи или така нешто ...Бекој очекувам да бидам Фиката и Владица а во средината пак најверојтно ќе играме со пет души и дефанзивно со станмдардните Бабата,Батецот, Христов,Љамче и тку сакам да биде Мојсов во средината а во нападот освен Воденичаров немаме друг за жал па се надевам дека измени ќе бидат минче чаки и врапчето а ако губиме сакам да го видам буки како измена сепак лошо е шо немаме шпиц односно и да игра чаки или милевски ќе ја ослабиме средината па ќе мора повеќе да се трча и назад покрива за тоа најдобро на ова гостување да играме 4-5-1 за ако до 70 минута е 0-0 да одиме офанизвно и да пробаме да земиме три бода сепак што ид а биди по мое победата ќе ја земи тој што ќе даде прв гол а се надевам дека ние ќе се радуваме
Добро е што нашите од денес ќе бидат во карантин и на сите натпревари каде ова се практикуваше имаше успех арно ама само не знам оти во Велес ќе бидеме сместени наместо во Скопје :confused:
Шо се однесува за вардар сега ги немам гледано ама по ова шо купуваа и продаваа и резултатите на припремите мислам дека се послаби од есента барем сега на почетокот на полусезоната па имаме шанса но единствено ме плаши судиската тројка односно главниот судија(мечкаровски) кој како шо знаете два пати ни судеше есента и на два пати ни исклучваше играчи :mad:
Но од друга страна е добро што ќе има пренос на собранискиот канал па ќе може секој да види и да го оцени судењето како и играта на двата тима ...

Што се однесува за битката на трибина и низ градот имав пишано пост на темата навивачки групи па да не се повторувам очекувам инциденти пред натпреварот и слично сценарио како на претходното наше гостување каде МВР (ЕБР и ПЕП) кучината си лечат комплекси на навивачите дај боже да грешам

п.с.се надевам дека има сериозни луѓе пријавено на огласот за продажба на клубот ако не нека му ја мислат :sneaky: оти само тоа ни е спасот и чарето од целата ситуација во која се најдовме !

Хм нигде не сум видел дека му е забрането таква работа не постој не си измислувајте само. Воведот е најобјективно напишан извини што реалоста е дека ќе изгубите. Последниот дел е напишан на заебанција и не памтам кога сум избришал ваш пост ради навреда последнава година освен 2-3ца другите горе доле заебанциите ги прифаќаме и тераме така. Дај слика каде што горан има забрана да отвара тема.

Знајш шо е реалноста ? Да те начекам во некоја темна уличка ко ќе си одиш дома сам.

Вие го спремивте извештајот за утакмицата уште од сега или во воз ќе го склопувате? :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom