Van Gogh

• Креатор на темата Креатор на темата Black Rose
  • Време на започнување Време на започнување
Као да седим под капу неког уморног града
док тихо причамо месец и ја

Едни од најдобрите лирики што сум ги чул. Добри се типците ама проблемот е што на 10 песни вадат едно ремек дело!?!?!?!?:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

и не е се во неко те има ночас, слушни се што имаат па после пофали се дека знаеш кои се луѓево. Исто кога ќе прашаш некој дали ги знае металика и он ти вика: - Како не ~Nothing else mathers~ кој ја нема чуено, како не ги знам?!?!?:toe: Да се убиеш:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Коло Луда, Неко те има ночас, и Списак Разлога се едни од највртените песни во мојата плејлиста, кога слушам српски рок. И другите песни им се топ, али овие 3 ми се некако нај, нај. :)

http://www.musicvangogh.com/index.php?option=com_content&view=article&id=135&Itemid=53

Охрид - 15.08.2009

Битола - 29.08.2009

Скопје, Скопски саем - 17.12.2009

:)

Е сега е сменето и пишува дека во Скопје ќе идат на 16.12.2009 и тоа не на саем, ами во клуб Арена...:tapp:па зошто бре? али ај нема везе, мора да се оди па кај сака нека биде...

Единствениот бенд ширум овие простори на екс Ју, што успеа и се задржа на истото ниво како што и почнаа. Во овие времиња тешко е да опстанеш со рок музиката, Ван Гог тоа го направиа. Секоја чест!

Ги љубам еј, им бев летово кога беа во Хавана летното и се отворив максимално! Одлични се, одлични текстови, енергични се!:vozbud:

Вокалов има изјавено дека Неко те има им е омилена само на луѓето кои не ги слушаат.

нек те тело носи ми е нумеро уно мене :) а да не заборавиме на лудо луда (коло) :)

Вокалов има изјавено дека Неко те има им е омилена само на луѓето кои не ги слушаат.

И во право е. :smir: Многу луѓе ја знаат песната, а не ни слушнале за Ван Гог.
„Неко те има“ е редовна на репертоарот на турбо-фолкерите (Аца Лукас, Амадеус бенд) кои добро ја сквернават со завивањето.

Моја најомилена е „Трагови прошлости“ иако имаат многу квалитетни.

van_gogh_5_normal.jpg

Ван Гог е српска рок група која постои 25 години, односно од 1986 година кога за прв пат се појавија со синглот Трагови Прошлости.
По многуте настапи на музичката сцена во Македонија во последните 2-3 години Ван Гог ужива голема популарност во Македонија. Неодамна настапија на Скрим Мјузик Фестивал со уште неколку бендови.

Досега, Ван Гог има издадено 8 студиски албуми и едно ДВД од концертот во Белградска Арена во 2009 година. Последниот албум Лавиринт е издаден во 2009 година и содржи повеќе песни кои за многу брзо време достигнаа голема популарност како Ona i ja, Nek' te telo nosi, Rogjendan, Tik tak, Lepa zena...

images

Едни од најпопуларните песни на Ван Гог се Neko te ima nocas, Spisak razloga, Kolo, Mama, Put, Puls, Basna, Kiselina, Opasan ples...

Членови:
Zvonimir Djukic
Srboljub Radivojevic
Branislav Gluvakov

Својот нов 9-ти студиски албум, фронтменот Ѕвонимир Ѓулиќ - Ѓуле во интервју за РТС го најави кон крајот на 2012.

а неодамна беше промовиран и спотот за песмата Роѓендан од албумот Лавирит:

Официјална веб-страна:
Код:
http://musicvangogh.com/

Официјален Фејсбук профил:
Код:
http://www.facebook.com/pages/VAN-GOGH/186997789052

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom