V O L K S W A G E N

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Не за мотори туку за автомобили и ваљда се останато. Не е една улица туку многу улички, северно од Гиро Вардарис....

https://www.google.mk/maps/place/Vardaris, Thessaloniki 546 29, Greece/@40.6409416,22.9362057,17z/data=!4m2!3m1!1s0x14a839a15badb8d1:0x88f61ce583bcfc2?hl=en
Што е ова бе брат? Егнатиа?
Нели таа улица е на излез како што е пластичарска?

Не знам како да ти објаснам, не ги знам имињата на учичките, ниту маалото. Стигни до таму, т.е. Гиро Вардарис и прашај каде има продавнички за половни автоделови. На 4-5 минути пешки е.

Последно уредено:
Не знам како да ти објаснам, не ги знам имињата на учичките, ниту маалото. Стигни до таму, т.е. Гиро Вардарис и прашај каде има продавнички за половни автоделови. На 4-5 минути пешки е.
Има таму споменик со коњ?

Здраво на сите
Сакам ваше мислење, сум заинтересиран за Голф 4 1,9ТДИ 90КС 2000г. производство, увезен е од Австрија, со наводно реална километража 238.000. Голфчето изгледа во добра состојба. Има некојси документ од таму од сервис, кој на интернет стои дека е овластен за форд, на кој се совпаѓа со километражата. Човекот е педантен си води евиденција своја за извршени сервиси(што не сметам дека е валидно). Еве и сликиa1bb8e31-25af-43c5-a5f7-79fe82646033.jpg b5d8aa83-7b62-49a9-843f-0984e24153ba.jpg 2015-03-12 19.19.11.jpg 2015-03-12 19.19.17.jpg 2015-03-12 19.19.20.jpg

Кола од Австрија НЕ зашто се скапаници во каросеријата. Поарно увоз од Италија (зашто таму не се фрла сол) мотор се поправа а каросерија тешко

Кола од Австрија НЕ зашто се скапаници во каросеријата. Поарно увоз од Италија (зашто таму не се фрла сол) мотор се поправа а каросерија тешко
А во Македонија се фрла сол?

Голф 5-ка бензин 1.6 102кс да речеме.... со Голф 4-ка 1.9 тди 90кс. Што добиваш/губиш од едното во споредба со другото?

Голф 5-ка бензин 1.6 102кс да речеме.... со Голф 4-ка 1.9 тди 90кс. Што добиваш/губиш од едното во споредба со другото?

Добиваш за 5-6 години поново возило..Регистрацијата горе-доле е иста..Потрошувачката кај бензинецот ќе е многу поголема отколку кај дизелот..Не се замараш со нафти,палење,турбини..Добиваш издржлив ТДИ мотор.,Али најголем ќар си што петката ќе биде со 5-6 години понова од четворката..

Добиваш за 5-6 години поново возило..Регистрацијата горе-доле е иста..Потрошувачката кај бензинецот ќе е многу поголема отколку кај дизелот..Не се замараш со нафти,палење,турбини..Добиваш издржлив ТДИ мотор.,Али најголем ќар си што петката ќе биде со 5-6 години понова од четворката..
Значи повеќе е фалење, да кажам, ете имам Голф 5-ка, а уствари џебот ќе ми биде попразен.
Од друга страна, претпоставувам 5-ка со 1.9 тди 90 или 105 кс е вистинско подновување во однос на 4-та :cool:

Значи повеќе е фалење, да кажам, ете имам Голф 5-ка, а уствари џебот ќе ми биде попразен.
Од друга страна, претпоставувам 5-ка со 1.9 тди 90 или 105 кс е вистинско подновување во однос на 4-та :cool:

Епа таа варијанта е најубава,ама е и многу поскапа..Со 1000-2000 евра сигурно,што не е мала пара..

Benzincite na VW se apsoluten promasaj vo sekoj pogled. Jas ic ne bi gi ni poglednuval. Skart neviden. Posebno tie ponovite FSi i TSi. Benzinec se kupue opel ili uste poarno neso japonsko ili korejsko.

Benzincite na VW se apsoluten promasaj vo sekoj pogled. Jas ic ne bi gi ni poglednuval. Skart neviden. Posebno tie ponovite FSi i TSi. Benzinec se kupue opel ili uste poarno neso japonsko ili korejsko.

ФСИ и ТСИ со турбина се тие..Ќе му троши над 10 литра сигурно низ град..Али има снага.

Така. Да но, не заборавај дека Голф 5 сите дизели се со двомасен замаец кој Не е баш мала цена 500 евра па нагоре.
Башка ТДИ се купува само 1.9 105 коња кој е PD.
Бензинец да ако е 1.6 кој не е FSI или TSI зашто FSI или TSI имаат директно вбризгување и евентуален плински уред е 1000 ЕУР и повеќе и секако кај новите бензинци со Директно вбризгување плинскиот уред е таков што возилото додека работи на плин троши и бензин 10-15%.
Поново не значи и многу подобро.

Голф 5 1.9тди со 90 коњи е со обичен замаец. Тој со 105 коњи е со двомасен.

ФСИ и ТСИ со турбина се тие..Ќе му троши над 10 литра сигурно низ град..Али има снага.
ФСИ е атмосферец со дирекно вбризгување. ТСИ е турбо бензин со директно вбризгување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom