V O L K S W A G E N

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
џиш, гти е тој а не р32 еве слика
dsc00195yrk.jpg

ако прајме муабет за истиот:smir:
Мислам дека е тој... А како и да е, 100% сум сигурен дека е некоја лимитирана верзија во мал број на примероци.

и мене ми изгледа ко да не е стандарден гти, но видете колку го усраа 6 гти еве ги на слика 6гти и 1гти(јас би кецот незнам за вас)
mk6vsmk1.jpg

Мислам дека е тој... А како и да е, 100% сум сигурен дека е некоја лимитирана верзија во мал број на примероци.

Единствена ГТИ лимитирана верзија што јас ја познавам е ПИРЕЛИ (навистина добра).

А за вакви со црни апикации имам видено повеќе. Вакви како овој на сликата, со една лента, со две ленти... има доста различни варијанти. Знам дека таа со две е од VW a другите мислам дека се додавани од луѓето што си го купиле.

VW-Golf-GTI-Pirelli-specs.jpg

Најблиско до ова што го има на сликата е ГТИ В50 но тој го има само во Сингапур...

Мотор, мењач, подвозје, механика... Не само со VW туку и со Ауди и Шкода.
Да само што Кордобите ги направиле со подобар надворешен изглед, а далеку се поефтини од голф 5 и новите пасати.
Татко ми е професионален возач и сега купи Кордоба TDI и вика побрза кола нема возено:pos:

Јас во живо имам видено VW Golf R32 и можам да кажам дека делува премногу питомо за тоа каков ѕвер е :vozbud:

Читав нешто демек VW и Porche ќе се споиле?:smir:

VW го купи Порше, не се споија, мада исто му доаѓа сега :)

Тоа е натиго дајмиго...Пред некое време Порше го купи Волксваген,а сега обратно :)))

Тоа е натиго дајмиго...Пред некое време Порше го купи Волксваген,а сега обратно :)))
Па така требаше да испадне, ама со кризата што ја зафати авто индустријата, VW вложи кешарац во Порше и стана доминантен сопственик.

Се шушка дека Auto Union повторно ке се врати од историјата, баш со здружувањето и преструктуирањето на овие две компании, ке се создаде нова која ке го носи легендарното име

24822d1214591448-day-automotive-history-800px-auto_union-small-.jpg

Јас во живо имам видено VW Golf R32 и можам да кажам дека делува премногу питомо за тоа каков ѕвер е :vozbud:

И јас имам видено, ме претекна додека се возев на автопатот Скопје-Велес.Иначе беше со странски таблици.Ептен е зверски!!!:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom