V O L K S W A G E N

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Da be TIMCE, padnav do toa nivo bas tebe da te lazam:tapp:

Inaku dzis gumata ne strci 1mm, pokasno ke stavam sliki kako sto treba, mislev deka temava e za avtomobili ne za hardver pa softver, zatoa gi staiv taka slikite. Ke vidis deka ne strci ni 1mm. Edinstvena rabota sto me tera da ne gi ostaam na kola e deka ke mi ja sjebat prednicata.
За предницата не се секирај ич. Немаат којзнае какви делови новите возила, и да треба да заменуваш нешто единствено што може да падне е јабучицата.

Samo za Strumiks...ne mi teknuvase sto zborese deka loso izgledale na golf krilata, imalo loso otvoreni dupki za bandasi...:vozbud::vozbud::vozbud:

145/35 ZR19 bez nikakvi prepravki, bez secenja na potkrila, bez menjanje amortizeri...si vlegoa kako vrel noz vo puterce :)
Струмикс расправаше на времето дека стандардните челични бандажи на Гољф 4 изгледаат глупо на колата, со или без раткапни.
А тоа што си го направил...ептен на ништо не личи, јебига, искрен сум ептен.
Да беа нешто помали, и да го немаше логото на Ауди, ќе беше сосем ОК, ама вака...да вградиш валци на колата е ептен...невкусно :)

Kako sto kaza Strumiks...sve e do vkusot, jas na primer fiatot sto go pravis vo garaza skoro pola vek ne bi go ni izvadil od taa garaza, nekolku crni prijatelcinja ke viknam, za dva saata ke go spakuvaat na nivnata posovremena kolicka i ke go odnesat kaj sto se odneseni i drugite slicni takvi ;)

Bandasite gi zemav od drugar da vidam dali ke odgovaraat, vidov deka odgovaraat i sega ke zemam ili isti takvi so VW znakce (obavezno) za da ne se fakaat zabeleski ili GTI bandasot na Golf se razbira R19.

Pod haubata ima obicen TDI motor, ako iskoci sve po planot do krajot na letovo treba da mu se stavi 1.8T so 180 konja kako na audito, ako ne iskoci po planot...zimoto planiram da trknam do Germanija, ke se odbere nekoja 6ka ili nekoe TT od tamu :)

Vidi go i ovoj seljak gi ostail kapacinjata na Audi:
pics-med-7858-227332-volkswagen-golf-4-at-paris-tuning-show-2004.jpg

VW--Golf-4-v6-MkUw.jpg

VW_0020_Golf_0020_with_0020_RS8_0020_Wheel.jpg

Znam deka e tapa kolava ama so da praam, mene mi prai merak so vakvi bandasi:smir::pos2:

Ne izgleda loso ama na Golf da mu zakacis bandasi od tolku pari ne go biduva zosto sepak e namenet za sredna i siromasna klasa pa ova mene mi izgleda kako nekoja nevesta napucena na niva so motikata da obleci tanga od Victoria Secret ama za vkusovi ne se rasprava

Ne izgleda loso ama na Golf da mu zakacis bandasi od tolku pari ne go biduva zosto sepak e namenet za sredna i siromasna klasa pa ova mene mi izgleda kako nekoja nevesta napucena na niva so motikata da obleci tanga od Victoria Secret ama za vkusovi ne se rasprava

Хахаха, нема веќе како да се плука по Голф па на овој начин...добро.

Другар смешно ти е ова бе... си ги смешал работите, збунет си изгледа.

Има класи на коли, ниска, средна и висока, секоја од овие класи имат уште по две под класи. Ова го знам, ама за она дека сиромашна класа на народ вози голф не сум знаел.

Не сум знаел исто така дека кај нас сиромашните фрлаат по 9000евра за кола, или 80.000евра за три коли:smir: гарантирам дека 90% од форумов не би фрлиле 1200евра за бандаши или 1600 евра за гуми, 1000евра за озвучување во кола... планирам во август да земам Јамаха МТ-01 дај кажи ми ти ги разбираш овие работи, да не е и моторов за сиромашни, на есен планирам да земам ТТ или 6ка дај советче за која класа на луѓе е ова...

алек јас не би го менувал тди моторот за ништо а посебно не за бензинец го имам тој истиот мотор во пасат(1.9ТДИ) и колата малце троши а оди ко луда

Да си ставел нормални 15 или 16 инчни бандажи, никој ништо немаше да ти приговори. Овие некако не сме навикнати да ги гледаме на голф, така да затоа се коментарите. Патем, не кажа, има подобрување во возните својства? И да... треба да провериш колку се повисоки во споредба со оригиналните (имав линк за споредба во темата за гуми ако го најдам ке ти го постирам и тука), и да знаеш дека ке имаш мало отстапување во точноста на километражот бидејки овие бандажи се поголеми.

Не сум знаел исто така дека кај нас сиромашните фрлаат по 9000евра за кола, или 80.000евра за три коли:smir: гарантирам дека 90% од форумов не би фрлиле 1200евра за бандаши или 1600 евра за гуми, 1000евра за озвучување во кола... планирам во август да земам Јамаха МТ-01 дај кажи ми ти ги разбираш овие работи, да не е и моторов за сиромашни, на есен планирам да земам ТТ или 6ка дај советче за која класа на луѓе е ова...
Ова нема да ти го коментирам, бидејки лесно е да се трошат илјадници евра кој ги заработиле мама-тато-дедо...

Dzis sakav drugo da kazam, ne mora da znaci deka nekoj ako vozi S klasa mercedes ima pari ili nekoj ako vozi 128ca e siromasna klasa, sve e do vkusot. Ima luge sto imaat milioni pa vozat obicna limuzina, ednostavno ne se pali na koli, ima nekoj poslednite pari gi dava na kola sto znaci deka ne e merilo toa kakva kola vozis. 15ki i 16ki se standard, jas ne sakam da mi bide standard, Golf trpi mnogu tjuniranje, zosto da ne istrpi i 19ki pa i 20ki. Pred nekoja nedela vidov Golf 5ka so 20ki hromirani bandasi...stoev 5 min do kolata ne mozev da i se iznagledam, da dojdese sopstvenikot ke mu dadev raka...sto znaci sve e do vkusot. Za visinata... od prilika 1cm se povisoki od 15kite.

Torrent motorot e odlicen samo ako vlezat 19kite za definitivno slab ke mi bide.

Dzis sakav drugo da kazam, ne mora da znaci deka nekoj ako vozi S klasa mercedes ima pari ili nekoj ako vozi 128ca e siromasna klasa, sve e do vkusot.
Abe... Nemora da znaci... no vo 98% od slucaevite i toa kako znaci. Vkusot e samo eden mal del, no parite (klasata vo koja pripagas) imaat najgolem udel vo toa kakva kola ke vozis.

Dzis sakav drugo da kazam, ne mora da znaci deka nekoj ako vozi S klasa mercedes ima pari ili nekoj ako vozi 128ca e siromasna klasa, sve e do vkusot. Ima luge sto imaat milioni pa vozat obicna limuzina, ednostavno ne se pali na koli, ima nekoj poslednite pari gi dava na kola sto znaci deka ne e merilo toa kakva kola vozis. 15ki i 16ki se standard, jas ne sakam da mi bide standard, Golf trpi mnogu tjuniranje, zosto da ne istrpi i 19ki pa i 20ki. Pred nekoja nedela vidov Golf 5ka so 20ki hromirani bandasi...stoev 5 min do kolata ne mozev da i se iznagledam, da dojdese sopstvenikot ke mu dadev raka...sto znaci sve e do vkusot. Za visinata... od prilika 1cm se povisoki od 15kite.

Torrent motorot e odlicen samo ako vlezat 19kite za definitivno slab ke mi bide.
Планираш и мотор да менуваш?

Патем еве го калкулаторот.

Abe... Nemora da znaci... no vo 98% od slucaevite i toa kako znaci. Vkusot e samo eden mal del, no parite (klasata vo koja pripagas) imaat najgolem udel vo toa kakva kola ke vozis.

Veruvaj deka ne e taka, jas malku preterav so 128ca ama imam mnogu poznanici sto imaat kuki od skoro milion evra a vozi klio ili nema ni kola vozi kombe a isto taka ima mnogu sto ziveat po baraki a vozat novi C klasi, leoni, BMW 5ki...

Dzis ima edno udreno Audi so toj motor, udreno e stanicno i mi go dava za eftino, samo ne e toa ednostavno i neznam sto ke bide, momentalno nemam ni mnogu vreme za takvi zaebancii a i mnogu mi treba kolata za rabota...neznam sto ke bide. Koga ke razmislam ubavo za 12-13000 evra ke donesam TT od Germanija so istiot motor 1.8T, TT mi e vo srce uste od damna, zatoa gledam sto i da kupam za golfov da mozam da si go prefrlam vo TTto :)

Другар смешно ти е ова бе... си ги смешал работите, збунет си изгледа.

Има класи на коли, ниска, средна и висока, секоја од овие класи имат уште по две под класи. Ова го знам, ама за она дека сиромашна класа на народ вози голф не сум знаел.

A be Alek nemam jas nisto protiv Golf samo ovdeka kaj nas se izmesteni kriteriumite ,pak ke recam deka e stvar na vkus ama sepak na Golfot mu se target grupa tokmu tie sto gi napomenav pa pobogu koj normalen Germanec so 150000 k godisna plata bi kupil golf osven pasionirani obazavateli kako tebe.

Za ostanatovo ne mi se komentira ama ako so toa ti dodava nekoj santimetar na kureto ke ti recam deka nitu eden od sredna klasa ili pak siromaska,a bogami i golem del od bogatite ne kupuvaat TT,Jamahi i ne frlaat tolku pari acessories za Golf.

A be Alek nemam jas nisto protiv Golf samo ovdeka kaj nas se izmesteni kriteriumite ,pak ke recam deka e stvar na vkus ama sepak na Golfot mu se target grupa tokmu tie sto gi napomenav pa pobogu koj normalen Germanec so 150000 k godisna plata bi kupil golf osven pasionirani obazavateli kako tebe.

Za ostanatovo ne mi se komentira ama ako so toa ti dodava nekoj santimetar na kureto ke ti recam deka nitu eden od sredna klasa ili pak siromaska,a bogami i golem del od bogatite ne kupuvaat TT,Jamahi i ne frlaat tolku pari acessories za Golf.
Prosecna godisna plata u Germanija e 150000?

K
Znam deka e tapa kolava ama so da praam, mene mi prai merak so vakvi bandasi:smir::pos2:

Колата не е тапа, бандашите се тапа. Имам видено низ град неколку коли со вакви бандаши. Мене на вентилатор ми личат, на ништо друго :)

Prosecna godisna plata u Germanija e 150000?

Не си знаел за ова? Толку им е бе просекот и сите возат мајбах.

50911012755058185180429.jpg

50911012755098186180429.jpg

50911012755138187180429.jpg

50911012755178188180429.jpg

Вентилаторчиња... за жешково време се топ за разладување:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom