Утринско расположение

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Наутро, кога ќе ни заѕвони алармот кој не буди за да одиме некаде, или едноставно ѕвони колку да не го преспиеме цел ден, стануваме и продолжуваме со сите обврски.

Како сте расположени наутро? Дали сте долго време поспани, веднаш почнувате со исполнување на обврските, лути сте затоа што сте морале да го напуштите креветот или едноставно сте весели?:)

Без разлика колку и да е часот, насабајле дремем во пижами до последната можна минута. Кога станувам малку сум намуртен и нерасположен за било каков вид на комуникација. Но после 20-на минути сè се менува:)

Зависно од тоа што ме очекува тој ден, какви биле плановите, како сум ја минал вечерта - онака во меѓусон додека се свестам си евоцирам спомени и сеќавања од порано, од вечерта која минала искомбинирани со тоа што ме очекува тој ден и токму поради тоа секогаш кога станувам сум различно расположен, ми се случува да се разбудам со насмевка и таков да останам, но и да се разбудам тотално нерасположен и таков и да останам цел ден, но вообичаено се будам смирен после здравиот сон кој ме опуштил.

Ах тоа утринско будење.... 30-40 минути ми ѕвони алармот за да едвај станам :budenje: Кога конечно ќе станам од кревет сум прилично нерасположена за муабет додека не испијам :кафе: и не се расонам.

Пример денеска ќе ми биде исполнет денот станувам со насмевка расположен, ама ако ми е така денот ни испланиран ништо ич се десило алармот во 9 да ми е наместен а јас накај 2 за ручек да станам :smee:

Па зависи, кога - како. Кога треба да станувам за на школо ми иди да си го тргнам јажето... :pos2: Не можам никако да станам. За во викенди друга приказна. :)) Зависи од ноќта како сум ја минал:) Ако било добро ќе си спијам до кај 1 - 2 кејфски :).

Порано (кога бев средно) многу ме нервираше кога требаше да станам за на училиште, гледав да поспијам што е можно повеќе. Сега секое станување на утро ми е супер, бидејќи сум добро наспан, некој ден кога ќе станам порано од вообичаено дури и се чувствувам подобро.....најверојатно кога си добро наспан денот ќе ти тргне на добро...знаете по утрото се познава денот.:)

Па коа ме буди саатот се осеќам доста иритирано и мелодијата што ме буди ме иритира. Иначе стануем и не глеам нишо пред себе и се лупам у врата. После расположението ми е некако недефинирано, само ги вршам работите што треба од сабајле и после коа ќе се рассонам беќе тогаш правото расположение нели...

Ми требаат два саати да се расонам, буквално! Затоа саато си го навивам два саати порано.

Понашањето ми е како да сум пијан, поточно лошо пијанство.

Обично ме буди утринска куродрвица, проследена со Jump Tha Fuck Up аларм, шо веќе на првиот стих се гаси пошо играм пинг-понг со телефонот у ѕид...

Обично ме буди утринска куродрвица, проследена со Jump Tha Fuck Up аларм, шо веќе на првиот стих се гаси пошо играм пинг-понг со телефонот у ѕид...

...ми завршува сексот со главната и влажниот сон се губи во далечината :pusk: Па следи телефонот и негова егзекуција...па нервоза, па кафе...

Зависи, ако добро сум се наспала, ок е, станувам малце помрзливо, ама ок сум, а ако некој ме разбуди, а сум спиена само еден-два саати, подобро е се што е човек саат- два да не комуницира со мене, затоа што сум како утепана, немам сила да зборам, намргудена сум целата... катастрофа. Сакам да си спијам, уживам во спиењето и кога некој ќе ми го прекрати тоа задоволство, не сум многу среќна. :plete:

Зависи од обврските кои ме очекуваат тој ден. Ако знам дека сум од сабајле на факултет, или пак треба да учам рано, ми се спие, ми се плаче:), а пак се случува некогаш во сабота или недела да станам во 8ч.
Исто, сум приметил дека ако знам дека имам некоја задача наредниот ден станувам многу порано и истата обврска ме држи во неизвеснот, планирање, ненаспаност и се тоа се случува потсвесно.
Но, во ред, како што вели Гладиус, после 15-20 мин. сум како нов :)

од кога ќе станам едно пола саат подобро никој да не се приближува оти не сум расонет и сум нервозен и недоспан па така е кога за на школо станувам уште кога е ноќе :tapp: од 6. инаку за викенди кога ќе станам сакам некоја минута да си сум сам в соба и да си полежам малку да дојдам при себе :toe:

Во најголем дел од случаите (99%) сум весел. Станувам полн со енергија и желба да тркнам до ВЦ :smir:. Бидејќи мојот биоритам е ненормален, секое утро сум станат во 8, 9 најкасно.

Случаите ко ќе се успијам, се ретки поретки од празници во годината (празниците ги има многу кај нас, а моето успивање нема врска со скитање навечер и пијанчење... можам да легнам во 4 сабајле и да станам во 9 за мерак или да легнам во 11 и да станам на лева нога) и цел ден ми е сјебан. Едноставно сам неможам да се поднесам, а не пак остатокот од светот кој редовно ми се качува на глава. Едвај чекам да си легнам и да станам ко шо треба наредниот ден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom