US Open 2014 [25 август - 8 септември]

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои турнирот?

• Вкупно гласачи
    48
Статус
Затворена за нови мислења.
Енди има магични 4 од 15 брејк шанси.

Не постело, и нема да постои подасаден дуел, нема атмосфера воопшто кога играат овие 2-ца, на било кој слем. Изиграа 1 сет, и неколку гема на екстремно високо ниво, и тоа е тоа, после константно вариации во ниво на игра, фрустрации, лигавење, жалење....

Nole bil u losa forma na prethodnite dva mastersa :)
Abe uste li ve lazat komunjarite :icon_lol:

Не бе нарочно им пушти така?
Само глупости да се тресело.

Како тоа реално, па дури пораз од 3-0..

Реално беше 3-0 да победи Ѓоковиќ.[DOUBLEPOST=1409838708][/DOUBLEPOST]
Јапонец бе, шо сакаш. :D
Ладен као шприцер, штета што нема ни промил шанси во следниот меч...
Не би рекол дека нема шанси против Ѓоковиќ, сет му зема 100%, за повеќе ќе видиме. Јас на bracketchallenge имав типувано дека првото полуфинале ќе биде Мареј - Нишикори.

Последно уредено:
Реално беше 3-0 да победи Ѓоковиќ.[DOUBLEPOST=1409838708][/DOUBLEPOST]
Не би рекол дека нема шанси против Ѓоковиќ, сет му зема 100%, за повеќе ќе видиме. Јас на bracketchallenge имав типувано дека првото полуфинале ќе биде Мареј - Нишикори.
Аха сигурно. Сет ако земе исто ко Слем да освоил.

Не бе нарочно им пушти така?
Само глупости да се тресело.
Koi gluposti be, imas oci, imas mozok, izmozgaj, ali ova samo vo situacija ako go gledase kako se odnesuvase na tie 2 mastersa i sega na US open ( na site mecevi ), klasicna pusthenka, na Federer koga mu se rodija bliznaci, mislam Rim bese, prvo kolo rasljakaa si spakuva kuferi otide kaj Mirka, demek dade se od sebe na toj masters pa u prvo kolo otide vo out.

Milion paraleli mozam da povlecam za Nole sega, i Nole pred nekoja nedela, taka famozno on pocna da igra vrven tenis i eve do polufinale na US open izgubi samo 1 set iako i toa ne smeese da si go dozvoli ali ete bidna, taka slucajno on od Tsonga izgubi, igrac koj pod difolt go shljakase kaj stigne, taka famozno pocna bekhendot da mu funkcionira, i ritrnot, taka naednas pocna i emocii da pokazuva na teren i da izgleda na igrac sto saka da pobedi, a ne uste ne kazal glavniot da izlezat na teren on veke na bejslajnot nacrtan, ceka protivnikot da stane od stolce. Do dusa toa sto Novak go igrase na prethodnite 2 mastersi ne ni bese tenis, ako voopsto i gledase, si ja skvernavese svojata igra samiot, edno e teniser da e vo losa forma, ko Marej sto e padnat i ne e toa toa, drugo bese onoa na Sinsi i prethodno Toronto, uzasii i horori za gledanje.
Na kraj kraeva od sredina na avgust ( Sinsinati ) do 25ti avgust koga pocna US open nema 5 meseci razmak, pa ovoj magicno da pocne da igra tenis pred Se, baska sto toa sto go igra e analogno za covek sto bi mozel da osvoi eden grand slam.

Ali ok, covek sto ic ne go prati Nole nit pa naviva za nego bi svatil da ima takov stav, ama negov fan nikako, ova negovovo ne bese ni kalkuliranje zasto nemase nikakva potreba od toa, na eden masters da, na Sinsi pogotovo Ne, ene najdi mi gi moite postovi na temata za Sinsinati, togas sto napisav, i vidi sega sto se slucuva na US open, copy paste, a moze i toa e slucajnost. Togas i pisav i po US open pak ke si ja istera pushtenkata, iako brani dosta poeni, sega mislam deka i Jelena ke se porodi taka da to je to od Nole spored mene za sezonava, US fucking Open, sto e i dovolno so ogled na okolnostite, ma i poveke od dovolno vo slucaj da osvoi sekako. Ne deka imam nesto protiv da igra vrven tenis do kraj, maprotiv, ama davam mali shansi za toa, a nisto cudno i da otkaze ucestvo na eden od slednite turniri, i toa e opcija.

Значи имаше човекот свадба, сигурно не фатил рекет 1 месец така? Како сакаш да игра после таква пауза?Не е ова маалски турнир па 1 месец пауза да не ти менува многу.Нормлано ти како навивач негов ќе го браниш дека изгубил затоа што пуштил , затоа што сигурно ти си мсислиш дека е најјак и секогаш и кога и да изгуби е по негова вина нели ? Дали паднал на психа дали нз што.
Едноставно небеше во форма на мастерсите и тоа е то,можеби и не се залагаше доволно ама дека им ја пушти така фино поштено мало морген.
Сигурно и за Манчестер Јунајтед навивачите сеа си мислат дека попуштале

Значи имаше човекот свадба, сигурно не фатил рекет 1 месец така? Како сакаш да игра после таква пауза?Не е ова маалски турнир па 1 месец пауза да не ти менува многу.Нормлано ти како навивач негов ќе го браниш дека изгубил затоа што пуштил , затоа што сигурно ти си мсислиш дека е најјак и секогаш и кога и да изгуби е по негова вина нели ? Дали паднал на психа дали нз што.
Едноставно небеше во форма на мастерсите и тоа е то,можеби и не се залагаше доволно ама дека им ја пушти така фино поштено мало морген.
Сигурно и за Манчестер Јунајтед навивачите сеа си мислат дека попуштале
tocno, moze na prviot masters taka sto i veruvav deka e slucaj iako cuden mi bese nacinot na koj izgubi od Tsonga koj mu bese redoven pacient nekolku godini po red bez razlika na negovata forma, ama do sinsinati imase uslovi da trenira za da pocne da igra tenist bar. a trenirase toj period, ne e deka ne trenirase, slikata bese identicna i ne pokaza nikakov napredok pa se frli sumja na toa deka se pojavi samo poradi sponzorite, ko i mnogu drugi teniseri sto napravile i toa bese toa.
Novak nikad ne izlagal na bejslajn tolku rano ko sto pravese tamu, ko edvaj da cekase da zavrsi mecot, ednostavno igrase kolku da se prefrli topceto na stranata na protivnikot i toa bese toa, i vo takva situacija padnaa Monfils i Simon. Veruvaj, da saka Nole da pobedi, kolku i da e padnat, ima da pokaze emocija na teren, moze da padne i nekoj reket u nepovrat, ili ke razmisluva glasno i ke frla pogledi nakaj negovata loza, Se sto bese karakteristika za nego ne postoese na tie dva turnira, i vo pogled na igrata i vo pogled na negovoto odnesuvanje.

Vakov napredok posle Sinsi naednas tesko, razmakot ne e golem, a ''napredokot'' e Enormen, idealen za da go osvoi US open ( ne deka toa e garancija deka ke go osvoi ), i zdrebot ne mu bese naklonet ama Nole si igra tenis kakov sto i se ocekuva od nego i sega za sega redi poeni i igra odlicno. I ne e prv pat da prisustvuva na turnir bez asalni treninzi, pa stigal do finale ... i bil shljakan od Fedeks. :)

Новак после Вимблдон беше на одмор на Ибица со другарите, потоа правеше свадба, која не траеше еден ден патем, и на крај беше на меден месец со Јелена. За тоа време не пипна рекет во рака така да неуспесите на двата Мастерси во Америка за мене се очекувани. Ок, во Синси не очекував одма да испадне али не очекував да освои.

Мислам дека од физички аспект неуспехот на Новак на тие два Мастерси, со оглед на тоа дека веројатно не сакал да ризикува за претстојниот Слем. Ноле нема веќе 22 години па да игра со 110% на секој турнир... Истово важи и за Надал. Во иднина не треба да не чудат некои рани порази на Мастерсите од двајцава.

Околу вчерашниот меч, може да кажам дека победи подобриот и идниот победник на УС Опен, без никакви дилеми. Мареј не ја играше онаа старата негова добро позната пимплачка игра, што впрочем и му носи резултати против Ноле, туку беше екстра агресивен и во првите два сета тоа му се исплатеше. Очекував дека ќе рикне од третиот сет натака, затоа што физички не е изводливо да погодуваш толку многу во континуитет. Форхенд дијагоналата на Енди му направи огромни проблеми на Ноле во првите два сета, затоа што маестрално ја погодуваше. Вториот сервис на Мареј нема да го коментирам, смејурија...

Новак е нешто натприродно, нечовечко. Што се успева да врати, што се успева да претвори во поен, стварно не е за коментар...
Потешко е да го срушиш кинескиот ѕид отколку да го пробиеш Ноле на основна.

На Нишикори му давам шанси од 0%, дури може и во минус да ги прерачунам. Ако земе сет на коњ е, исто ко Слем да освоил.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Не постело, и нема да постои подасаден дуел, нема атмосфера воопшто кога играат овие 2-ца, на било кој слем. Изиграа 1 сет, и неколку гема на екстремно високо ниво, и тоа е тоа, после константно вариации во ниво на игра, фрустрации, лигавење, жалење....
znaesh nie Strumichani shto vikame ,, ne prdna , posera se ,, .Za sinokjeshniot mech da kazesh oti beshe dosaden , a i generalno nivnite 21 duel , a od druga strana da velichash i svrshavash na Safin -Federer mechevi , treba da nemash elementarno poznavanje tenis ili da zborish od inaet i kolku da se isfolirash . Nema drugo . Ne ti se mesham vo vkusot ama deneshnite komentari i analizi po teniskite sajtovi (eve i na oficijalniot ATP) go vbrojuvaat megju najdobrite godineshni mechevi. Imashe bukvalno se , promena na ritam , dijagonali , slajsovi , defanziva za analite , so fenomenalni premini vo napad, brkanje linii. E sega nemashe chip,n,charge i igra na mreza i ednorachen behend , ama mozebi vo finaleto ke gledame. Marej ne glumeshe , ne beshe vo negovata mizerna defanziva , dodusha imashe malku ligavenje so monolozite na Marej i gestikulaciite na Novak na pogodenite linii od Marej , ama toa e megju poenite , se trpi. Vprochem , dvajcata se poznavaat cel teniski zivot,Novak od ATP turot najmnogu na treninzi ima igrano so Marej , sekoj poteg si go znaat i normalno e da ima i po nekoj ,,monoton,, poen

За Нишикори така лесно што го отпишувате не се слагам со вас. Против Вавринка одигра маестрално. Минус ќе му биде што одигра 2 меча во 5 сета ама со оглед на тоа дека ќе има 2 дена за одмот и тоа може да се надомести до некаде.
А не ми е јасно зошто полуфиналето ќе биде во сабота, ако е така значи финалето ќе биде во понеделник??????????

Za sporedbite na Novak od Sinsi i Toronto i Novak od USO , spored mene vo igrata nema nekoja golema promena ( kao beshe von forma a sega e vo forma) i ne igra neshto posebno spektakularno , ni priblizno ne e na negoviot standard level , ama ima ogromna razlika vo pristapot a i vo fizickata sprema, tuka e kluchot. Na Toronto i Sinsi beshe kondiciono epten padnat a i motivot mu beshe u kurac , e na USO e skroz drug. Sinokja vo cetvrt set imashe povekje snaga otkolku na Sinsi pred da pochne mecot.
A i Nishika mi go naprai kejfot . Vidi go Vava kurnaz be , non stop se cuka vo glava kao mozokot mu e najjaka strana.
Vecerva Cilic proagja , a i Monfils ke go namachi na Fed ama sepak Fed e vo polufinale

За Нишикори така лесно што го отпишувате не се слагам со вас. Против Вавринка одигра маестрално. Минус ќе му биде што одигра 2 меча во 5 сета ама со оглед на тоа дека ќе има 2 дена за одмот и тоа може да се надомести до некаде.
А не ми е јасно зошто полуфиналето ќе биде во сабота, ако е така значи финалето ќе биде во понеделник??????????
Во понеделник се игра финалето, тоа уште одма после ланското финале беше соопштено.
Генерално Мареј и Новак играат досадни мечеви, досадни во смисол кога ќе ги споредиме со дуелите на другите од топ 4. Вчера мечот не беше ни близу до најдобрите сезонава, затоа што после вториот сет Мареј не постоеше на терен, т.е. само прашање беше со кој резултат ќе ги добие Новак третиот и четвртиот сет.
Ми се допаѓа што Енди полека се враќа онаму каде што припаѓа, а особено ми се допаѓа неговиот нов офанзивен пакет.[DOUBLEPOST=1409857997][/DOUBLEPOST]Бердих брату, што ли те снајде? :D

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom