US Open 2012 [27 август - 9 септември]

Шампион/ка на US Open 2012

• Вкупно гласачи
    54
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334

After the 4hrs 54mins battle which ended with Murray defeating defending champion Novak Djokovic 7-6, 7-5, 2-6, 3-6, 6-2, Ferguson told Standard Sport: “That was far more nerve racking than a Premier League match.

“I am usually in control of things but I wasn’t tonight!

“ I am very proud for the boy because he puts in a lot of hard work and showed what a top player he is against Djokovic.

“When he really needed to produce the goods he did and that is the real test of a champion.

“It was an absolute privilege to be at the final and see Andy win the title and I love tennis.
“It was a really special moment.”

Откако Фергусон почна да го оди почесто на мечовиве на Мареј некако подобаро ми изгледа. Само нека продолжи со неговата подршка (y)

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Абе Питу Гули, патриотчето што повеќе ја мрази Србија, отколку што ја сака Македонија...

Тебе радост те обзема по еден обичен пораз на Новак Џоковиќ, а камоли да имаш близок што би се борел за ваква Титула... Не крекајте веќе, вие да сте на местото на фамилијата на Џоковиќ, удари, шлогови ќе добивате, вени ќе сечете, голи ќе трчате по стадион... Да ти игра син за два милиони долари, а уште поважно за Гренд Слем титула, цела нација да биде со син ти, најголем идол на многу луѓе низ светот... И да седеш мирно???

Сите сакате да сте ви нивна кожа, ама не бива... Затоа ќе си седете на форуми и ќе си крекате, а нив к*р нема да им чуе за ваши мислења...

Јас да сум, абе вадам одма две ребра и ќе си го испушам од среќа, нема да останам само на стегната тупаница и со "Браво" извик... :icon_lol:

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Заслужено, честитки до Мари, после толку многу труд , напор, претрпени големи порази , дојде и неговиот ден!!!
Дефинитивно заслужено, тој е единствениот надвор од големата 3ка што заслужува да освои Гренд Слем титула и конечно ја освои.
--- надополнето: 11 септември 2012 во 18:26 ---
http://www1.skysports.com/tennis/us-open-2012/story/26931/8070674
Интересен факт спомнува во интервјуто дека Роже, Рафа и Новак своите први Гренд Слем титули ги освоиле против играчи кои немале освоено ниеден Гренд Слем, додека пак тој мораше 4 пати да игра против нив кои веќе го искусиле првиот Гренд Слем одамна.
Така да притисокот што се создаваше окулу Мареј е помалку неоправдан кога ќе се видат противниците од кои тој ги загубил финалињата.

Член од
26 јуни 2012
Мислења
105
Поени од реакции
193
Ги гледав првите 2 сета потоа сум заспал Мареј играше не баш многу добро ветерот му помагаше повеќе а новак се бореше и со ветерот и со него ....Сепак честитки до Мареј ми отидоа парите -.- :(
Ја нема таа сила и енергија кај Новак како порано...Слабо. (n)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Интересен факт спомнува во интервјуто дека Роже, Рафа и Новак своите први Гренд Слем титули ги освоиле против играчи кои немале освоено ниеден Гренд Слем, додека пак тој мораше 4 пати да игра против нив кои веќе го искусиле првиот Гренд Слем одамна.
Така да притисокот што се создаваше окулу Мареј е помалку неоправдан кога ќе се видат противниците од кои тој ги загубил финалињата.
Притисокот највеќе го создаваше британската јавност, поради фактот дека Британците на ова поле се слаби со години, немаа освоено Грем Слем 70 и кусур години, од 1936 ако не грешам и конечно се појави некој што може да им го обели образот и затоа толку беше голем притисокот околу него.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Притисокот највеќе го создаваше британската јавност, поради фактот дека Британците на ова поле се слаби со години, немаа освоено Грем Слем 70 и кусур години, од 1936 ако не грешам и конечно се појави некој што може да им го обели образот и затоа толку беше голем притисокот околу него.
Точно така, ама покрај статистиката на еден играч што се гледа на крајот од неговата кариера, треба исто така да се види и времето и противниците против кои играл. Ова трио е според многумина најсилното во историјата.
А притисокот беше стварно ненормален што му го правеа британските медиуми, и му оставиле голема трага во неговиот менталитет, кога како што кажува и во интервјуто дошло време да сервира за меч сеуште се сомневал во себе.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.486
Поени од реакции
114.471
Не знам дали забележал некој али доста интересен е фактот што на Новак воопшто не му лежи да ги игра финалињата во понеделник. До сега има 0/4, против Рафа во Њу Јорк во 2010 година загуби 3-1, против Рафа на Мастерсот во Рим оваа година загуби 2-0, повторно против Рафа оваа година но овојпат на РГ загуби 3-1 и сега од Мареј во Њу Јорк 3-2. Доста интересно. :)

Член од
26 октомври 2009
Мислења
172
Поени од реакции
38
абе гробар незнам родителите на Федерер и Надал што требаше да прават? акробации?? мислиш дека фановите не се битни?? епа затоа ќе го свиркаат Новак како што го свиркаа на US Open:giggle:

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Ajde se gledame na nekoj drug gren slem Marej ima uste nekoja godina da si poigra i posle go cekaat deca Federer u istorija a Novak go ceka nov Garros.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Не ја трупајте темава со непотребни глупости, ќе оди под клуч, пишувајте во АТП тенис општа дискусија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom