US Open 2012 [27 август - 9 септември]

Шампион/ка на US Open 2012

• Вкупно гласачи
    54
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Ветар имаше цел ден , не беше некое изненадување.

Организаторите како и играчите прифатиле да се игра мечот ... се додека не стана 5:2 ... и тогаш им текна дека дувало ветар и дека треба да се одложи играта за утре.

Од старт кога започна мечот видов дека Ферер ќе тепа , неговиот противник играше како да штрајкува.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Polat,da te prasham..da treba da fuknesh 200 usd za karta shto ke sakash da gledash
Usain Bolt na tartan vo normalni uslovi vs Johan Blejk ili
Usain Bolt na treva protiv Blejk i ostanati

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.930
Поени од реакции
45.028
Ветар имаше цел ден , не беше некое изненадување.

Организаторите како и играчите прифатиле да се игра мечот ... се додека не стана 5:2 ... и тогаш им текна дека дувало ветар и дека треба да се одложи играта за утре.

Од старт кога започна мечот видов дека ФФерер ќе тепа , неговиот противник играше како да штрајкува.
Po sto zakluci deka ke tepal Ferer, po ona od prviot set ? Bog da cuva ti e muabetot, milion primeri mozam da ti dadam zlicen na ovoj kade onoj koj go zemal na slicen nacin prviot set podocna gubel ko magare, na krajot od kraistata Nole momentalno e vtor vo Svet so ogromna sansa na krajot od godinata pak da e prv, ako mislis deka Ferer lesno ke pominese protiv nego si se zaebal, inaku vo normalni uslovi teorija nema da go pobedi.

Vo Francija Toni Nadal go vide kako se bunese a isto i Nadal za da se prekine mecot ? Ednostavno ima uslovi koi totalno ne im odgovaraat na igrata koja ja forsiraat, nefer e vo takva situacija mecot da se igra koga protivnikot toa go koristi, ubavo vika deckovo od pogore, daj normalni uslovi za igra pa da se vidi koj e koj, ovie denes bea nenormalni, bilo koj covek koj e teniski fan, gleda tenis so godini i saka kvalitetno nesto da vidi na teren ova ke ti go kaze, denes NAJREALNO nitu eden mec ne trebase da bide odigran zasto ova na nisto ne licese, a pravime muabet za polufinale na US Open.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
aj sea ti glej:
dali imashe uslovi za igra koga izlegoa tie dvete batki trcajki i go prekinaa mecot, ili Srdjan Djokovic gi prati da go prekinat mecot
na Federer mu imat prekinato mec vo taj brek ,kade shto gubeshe prv set,a vo taj brejkot vodeshe,master pred 4-5 god. mislam
i shto ja zatupevme,na Ferer mu odgovaraat ovie uslovi,na Nole ne, i ne li e korektno vo normalni uslovi da vidime koj e podobar , pa i da uzivame vo vrven tenis,inaku ako sakash relax prefrlanje topki preku mreza eve momentalno vo Brashov,Genova i Alphen ima top turniri za gledanje
-Мечот можеше да биде продолжен барем уште половина час или 45 минути бидејќи во Ну Јорк почнало да замаглува пред 20 минути.
- Прати видео од тоа какви биле условите. Доколку бил прекинат мечот поради истите услови како на овој меч можеме да прави споредба.
Ке беше фер доколку и двата меча беа играни на исти услови,ако беа одложени за утре или беа играни во исто време,вака е направена неправда спрема Ферер и Бердих за разлика од Џокович и Мареј . Исто ти е како на Ф1 на трки каде што има дожд може да победи некој кој не е толку добар но тоа нема да ја направи неговата победа помала отколку да била остварена на сува трка. Таквите услови му одговарале и си победил на Ферер ваквите услови му одговараа и можеше да победи но неговата победа немаше да биде помала доколку ги искористил условите кои му одговарале.

Polat,da te prasham..da treba da fuknesh 200 usd za karta shto ke sakash da gledash
Usain Bolt na tartan vo normalni uslovi vs Johan Blejk ili
Usain Bolt na treva protiv Blejk i ostanati
Прашањето треба вака да биде поставено:
- Доколку Блејк трчал во финалето на треба и победил.
- А Болт треба да трча во другото полуфинале со другите во какви услови треба да трчаат:
-во нормални(каде што ке имаат предност во однос на првата група) или на трева(исто како и другите)

Ја мислам дека второто е поприфатливо и покрај тоа шо ја сакам да го гледам Болт во нормални услови.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.930
Поени од реакции
45.028
Abe na kraj kraeva si ima luge tamu sto odlucuvaat dali mecot moze da se igra ili ne, Nole do utre ako saka moze da kuka ...
Cim tie odlucile deka ova se nenormalni uslovi za igra, neznam sto tuka drzite predavanja deka trebalo da se igra, dzabe glumite ludilo. Odlukata e sasvim opravdana i ja pozdravuvam, Ferer pedikir barase na teren pa tolku fama ne se krena ko za ova, a osnova za prekin defakto imase. :facepalm:

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
-Мечот можеше да биде продолжен барем уште половина час или 45 минути бидејќи во Ну Јорк почнало да замаглува пред 20 минути.
- Прати видео од тоа какви биле условите. Доколку бил прекинат мечот поради истите услови како на овој меч можеме да прави споредба.
Ке беше фер доколку и двата меча беа играни на исти услови,ако беа одложени за утре или беа играни во исто време,вака е направена неправда спрема Ферер и Бердих за разлика од Џокович и Мареј . Исто ти е како на Ф1 на трки каде што има дожд може да победи некој кој не е толку добар но тоа нема да ја направи неговата победа помала отколку да била остварена на сува трка. Таквите услови му одговарале и си победил на Ферер ваквите услови му одговараа и можеше да победи но неговата победа немаше да биде помала доколку ги искористил условите кои му одговарале.
abe Berdych go dobi prviot set pa ne ja prekinaa aman...i shto si zatupel magla ta magla,ushte dodeka bea na terenot veter ke gi odneseshe on za magla zbori...i kaj sporeduvash F1 so tenis...stvarno si shampion...aj ke barame i safety guy u tenis da ima pa da trca so teniserite zaedno da im drzi cador a tie da igraat

Член од
23 август 2010
Мислења
39.357
Поени од реакции
113.682
Ама Син не си фер сеа со муабетот што му го напраи на Дардан. Тогаш кога Тони Надал и Рафа Надал побараа да се прекине мечот фрлавте со дрва и камења по нив и пички беа според вас, а сега кога на Новак не му одговарале условите одма наоѓате оправдувања, како било невозможно да се игра итн итн.
Да не ме сфатите погрешно, не го осудувам потегот на Ноле, исправно направи човекот, невозможно беше да се игра тенис во онакви услови, на таков силен ветер, али кога веќе сте направиле еден муабет пред одредено време, не го побивајте истиот.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Ferer pedikir barase na teren pa tolku fama ne se krena ko za ova, a osnova za prekin defakto imase. :facepalm:
Ова го реков тогаш:
Сакав Ферер да тепа но после ова мењавам страна. Очигледно дека тој се обидува да предизвика Типсаревич да изгуби на интензитет.
Мислам дека тоа не беше правилно исто како шо сега не беше фер спрема Ферер.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.357
Поени од реакции
113.682
abe Berdych go dobi prviot set pa ne ja prekinaa aman...i shto si zatupel magla ta magla,ushte dodeka bea na terenot veter ke gi odneseshe on za magla zbori...i kaj sporeduvash F1 so tenis...stvarno si shampion...aj ke barame i safety guy u tenis da ima pa da trca so teniserite zaedno da im drzi cador a tie da igraat
:pos::pos:

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218

Прашањето треба вака да биде поставено:
- Доколку Блејк трчал во финалето на треба и победил.
- А Болт треба да трча во другото полуфинале со другите во какви услови треба да трчаат:
-во нормални(каде што ке имаат предност во однос на првата група) или на трева(исто како и другите)

Ја мислам дека второто е поприфатливо и покрај тоа шо ја сакам да го гледам Болт во нормални услови.
abe prosto e prashanjeto,za shto ke platish 200 usd da gledash,shto palamudish sea.Davash 200 usd teshko specaleni i shto sakash da dobiesh za niv

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Очигледно не ме разбираш шо сакам да кажам. Имаше ветер исто како и на мечот Мареј-Бердих ако тој не беше прекинат немаше никаква причина да не се одиграат барем уште неколку гемови кога веќе другите играле во исти услови. Ти споредуваш атлетика со Тенис а мени ми зборуеш за непотребни споредби лол

abe prosto e prashanjeto,za shto ke platish 200 usd da gledash,shto palamudish sea.Davash 200 usd teshko specaleni i shto sakash da dobiesh za niv
Ке сакам да ги гледам на добри услови но прашањето немаше врска со тенисов...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.913
Поени од реакции
16.176
Епик муабет, уште Надал да играше на турнирот.. ќе беше пеколно.
Ама тука е Рафа Ферер.:icon_mrgr:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.930
Поени од реакции
45.028
Ама Син не си фер сеа со муабетот што му го напраи на Дардан. Тогаш кога Тони Надал и Рафа Надал побараа да се прекине мечот фрлавте со дрва и камења по нив и пички беа според вас, а сега кога на Новак не му одговарале условите одма наоѓате оправдувања, како било невозможно да се игра итн итн.
Да не ме сфатите погрешно, не го осудувам потегот на Ноле, исправно направи човекот, невозможно беше да се игра тенис во онакви услови, на таков силен ветер, али кога веќе сте направиле еден муабет пред одредено време, не го побивајте истиот.
Ne ne, ja nikad ne sum frlal so drva i kamenja, nema na sto da frlam so drva i kamenja osven na skapanoto vreme, ja vremeto i univerzumot gi pcuev, ne niv, niv im dojde toa ko dzoker u poker ko i prethodniot prekin za Nole so toa sto celiot den pauza veke stavi na doznaenje koj ke bide sampionot.

Nema sto da se kolnat oni, ima uslovi koi ednostavno ne odgovaraat na eden teniser a i voopsto ne odgovaraat za da se igra asalen tenis, se znae pod koi uslovi treba da gledame tenis, pogotovo ako stanuva zbor za finale ili polufinale na eden golem turnir. Inace sto e do mene, ja sakam site tereni na golemive turniri, zboram za centralnive, da imaat pokriv i vo 1 den sve da se reshi, zasto realno, ona od Francija na sve licese samo ne na finale, so prekin od cel den so sto cela ebana taktika ti odi vo nepovrat, da umoris protivnik pa toa podocna da go koristis i slicno. 21vi vek sme na kraj kraeva.
--- надополнето: 9 септември 2012 во 01:46 ---
Ова го реков тогаш:

Мислам дека тоа не беше правилно исто како шо сега не беше фер спрема Ферер.
Pak ke kazam, organizatorot e toj koj sece na kraj, Nole ima pravo da bara prekin ako vremeto totalno go koci da igra tenis, ajde kazi mi, ima li teniser na planetava sto bi postapil sprotivno, vo situacija koga vremeto te sprecuva da go pokazes ona sto go znaes, vlogot tuka e pregolem, realno, Ferer e i te kako protivnik po mera na Nole, nema zasto da rizikuva poraz vo vakvi uslovi koi na krajot sepak ispadnaa deka ne se za da se igra tenis, drugi na krajot presekle i uvidele deka ednostavno ne e toa toa.

Nole ima shansa pak da bide prv na krajov od godinava ako go osvoi US Open, t.e. sigurno prv ke bide ako go osvoi, ne e budala da ostane da igra vo situacija koga ne moze da go pruzi svojot tenis a od druga strana toa mu odgovara na protivnikot koj e pickin dim za nego vo normalni uslovi.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Сега одам да спијам ако некој ме цитира очекувајте одговор утре.

Се надевам дека Ферер утре ке се врати посилен и ќе го уништи Џокович.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.930
Поени од реакции
45.028
A za koga ustvari e odlozen mecov ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop