Ама Син не си фер сеа со муабетот што му го напраи на Дардан. Тогаш кога Тони Надал и Рафа Надал побараа да се прекине мечот фрлавте со дрва и камења по нив и пички беа според вас, а сега кога на Новак не му одговарале условите одма наоѓате оправдувања, како било невозможно да се игра итн итн.
Да не ме сфатите погрешно, не го осудувам потегот на Ноле, исправно направи човекот, невозможно беше да се игра тенис во онакви услови, на таков силен ветер, али кога веќе сте направиле еден муабет пред одредено време, не го побивајте истиот.
Ne ne, ja nikad ne sum frlal so drva i kamenja, nema na sto da frlam so drva i kamenja osven na skapanoto vreme, ja vremeto i univerzumot gi pcuev, ne niv, niv im dojde toa ko dzoker u poker ko i prethodniot prekin za Nole so toa sto celiot den pauza veke stavi na doznaenje koj ke bide sampionot.
Nema sto da se kolnat oni, ima uslovi koi ednostavno ne odgovaraat na eden teniser a i voopsto ne odgovaraat za da se igra asalen tenis, se znae pod koi uslovi treba da gledame tenis, pogotovo ako stanuva zbor za finale ili polufinale na eden golem turnir. Inace sto e do mene, ja sakam site tereni na golemive turniri, zboram za centralnive, da imaat pokriv i vo 1 den sve da se reshi, zasto realno, ona od Francija na sve licese samo ne na finale, so prekin od cel den so sto cela ebana taktika ti odi vo nepovrat, da umoris protivnik pa toa podocna da go koristis i slicno. 21vi vek sme na kraj kraeva.
--- надополнето: 9 септември 2012 во 01:46 ---
Ова го реков тогаш:
Мислам дека тоа не беше правилно исто како шо сега не беше фер спрема Ферер.
Pak ke kazam, organizatorot e toj koj sece na kraj, Nole ima pravo da bara prekin ako vremeto totalno go koci da igra tenis, ajde kazi mi, ima li teniser na planetava sto bi postapil sprotivno, vo situacija koga vremeto te sprecuva da go pokazes ona sto go znaes, vlogot tuka e pregolem, realno, Ferer e i te kako protivnik po mera na Nole, nema zasto da rizikuva poraz vo vakvi uslovi koi na krajot sepak ispadnaa deka ne se za da se igra tenis, drugi na krajot presekle i uvidele deka ednostavno ne e toa toa.
Nole ima shansa pak da bide prv na krajov od godinava ako go osvoi US Open, t.e. sigurno prv ke bide ako go osvoi, ne e budala da ostane da igra vo situacija koga ne moze da go pruzi svojot tenis a od druga strana toa mu odgovara na protivnikot koj e pickin dim za nego vo normalni uslovi.