US Open 2009

Статус
Затворена за нови мислења.
Ф

Фил Ајви

Гостин
Ако сакаш кладба?
Може. :D

Прекрасен меч, иако според резултатот не изгледа така двете одлични тенисерки се натпреваруваа до максимум. Ким беше за нијанса подобра. Дај боже и наредните дуели да се овакви.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
:vozbud: Возбудлив и крајно неизвесен меч играат Звонарева и италијанката Пенета, која е 10та на АТП листата, а јас искрено прв пат слушам за неа. Звонарева го освои првиот сет со 6-3 и кога се очекуваше рутински да го приведе кон крај овој меч, во вториот сет испушти 6 меч топки и во тајбрејк Пенета изедначи. Сега започна третиот сет и брејк уште на почетокот направи Пенета, која баш ми се допаѓа како игра. Русинкава од нервоза почна завои да кине и фрла по теренот (има повреда изгледа слична на онаа на Надал на двете колена:nesum:) ... 3-0 е за Пенета, моментално (3 сет). :wink:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
401
Поени од реакции
5
:vozbud: Возбудлив и крајно неизвесен меч играат Звонарева и италијанката Пенета, која е 10та на АТП листата, а јас искрено прв пат слушам за неа. Звонарева го освои првиот сет со 6-3 и кога се очекуваше рутински да го приведе кон крај овој меч, во вториот сет испушти 6 меч топки и во тајбрејк Пенета изедначи. Сега започна третиот сет и брејк уште на почетокот направи Пенета, која баш ми се допаѓа како игра. Русинкава од нервоза почна завои да кине и фрла по теренот (има повреда изгледа слична на онаа на Надал на двете колена:nesum:) ... 3-0 е за Пенета, моментално (3 сет). :wink:
Odlicen mec za analiza i za ucenje na mladite teniseri kako ne treba da se igra, kako se gubi dobien mec. Mislam na Vera Zvonareva.

novstofar

Makedonec vo dusata
Член од
5 август 2009
Мислења
116
Поени од реакции
0
Мнгогу возбудлив беше Клајстерс-Вилијамс!Прв сет Клајстерс го освои со 6-0,па после во вториот Вилијамс и возвраќа со идентични 6-0:pos::pos:
И сега не би требало да има проблем Клајстерс против Ли На !!

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
E ова беше најинтересниот меч синоќа.Како само играше Пенета во клучните моменти,неверојатно е.И во третиот сет веќе.знаете што се случи.

Кај жените денес,интересен меч очекувам Кузнецова-Возниацки.Интересено ќе биде да видиме како 17 годишната Melanie Oudin,по победите над Дементиева и Шарапова,ќе се справи со Петрова.А Клајстерс со оваа форма може само Серена да ја запре. :vozbud:

Кај мажите Содерлинг-Давиденко и Вердаско-Иснер очекувам голема борба.

Член од
3 август 2009
Мислења
417
Поени од реакции
56
Енди Мареј го подбра Дент со 6-3 6-2 6-2 следен дуел му следи со Марин Чилич. Иначе секоја чест за Ким неверојатна е и покажа дека вреди многу во тенисот. А за Федерер и Надал што да кажам едвај чекам да испадне некој од нив за да му се олесни работата на Мареј:vozbud:

Ф

Фил Ајви

Гостин
Ако сакаш кладба?
Значи, ако победи Надал носам една недела аватар по твој избор (најверојатно Надал) , ако се случи спротивното носиш аватар по мој избор (Монфилс или Џоковиќ, ќе размислам).

Договорено?

Едит од Модераторот: ДОГОВОРЕНО

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Синоќа Мареј лесно, со 3-0 успеа да го совлада Дент и да продолжи понатаму, А Давиденко по завршувањето на третиот сет гледам (најверојатно) го предал мечот против финалистот од Ролан Гарос, швеѓанецот Содерлинг.

Покрај останатите дуели, најинтересни и најнеизвесни вечерва би требало да бидат Вердаско-Иснер и Кузњецова-Возниачки ..

Odlicen mec za analiza i za ucenje na mladite teniseri kako ne treba da se igra, kako se gubi dobien mec. Mislam na Vera Zvonareva.
E ова беше најинтересниот меч синоќа.Како само играше Пенета во клучните моменти,неверојатно е.И во третиот сет веќе.знаете што се случи.
СВАКА И ЧАСТ !!!! :vozbud::vozbud:

Значи не да ми направи ќееф синоќа, стварно значи, алал и вера. Како само и одигра под целиот тој притисок на Звонарева, преживеа 6 меч топки и во третиот сет (потпомогната и малце од повредата на русинката) ја збриша без изгубен гем. Ова го можат само најдобрите и најискусните .. Уште еднаш честитки. :tv:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
У 2.30 треба да почне Ѓоковиќ - Штепанек .

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
У 2.30 треба да почне Ѓоковиќ - Штепанек .
Ааауууууу ... Даааа бе, и Џокович игра вечерва, јас скроз заборавив. Ееепа супер тогаш, ќе се гледа до сабајле :pos2: ... Ајмо Ноле, со среќа вечерва, нашари му го едно убаво газот Радојко :zlo:, па да не знае што го е снашло ..

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Очекувам полу - финале на Федерер и Ноле од едната страна и Надал против Мареј/Дел Потро од другата. Ќе биде интересно да се види како Надал ќе се носи со некој од овие 2ца кои се во одлична форма.

Кај девојките Серена покажува одлична форма, а лично навивам за Вожниацки најсимпатична тенисерка ми е од овие:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom