UEFA Nations League 2020-2021

Оти Љоренте ако игра магично сите останати ќе се подобрат. Плус правиме муабет за играч со една добра сезона зад себе.

Големи дупки имаат на одредени позиции. Имаат само средина и бекови.
Стоперите се престари, а нивната замена не е ни просечна. Крилата просеци и дете како Ансу Фати за кого уште е рано да се наслониш и напаѓач кој ќе игра во Лидс. Голманите сумљиви.

Мене ми делува оваа Шпанија како Холандија. И во двата случаја играчите што требаше да ја сменат таа златна генерација не напреднаа и останаа просеци.

Не смеј Љоренте на онаа форма и онакви игри што ги прикажа да не игра прва постава...значи Руиз го игра,Бускетс што одвај оди го игра, Нигез и Љоренте што мора да се прва постава според формата да играат ги нема.

Средниот ред со години беше најсилна алка во Шпанската репрезентација..на онаков избор Енрике да излези со Навас,Бускетс и Фабиан Руиз?...плачат другите репрезентации да имаат избор на играчи како Шпанија....циркузанти

Епа ај ако не нека не ги земаат никој пошто се сите со една сезона изиграна,нека играат Бускетс, и Чави нека го вратат.
Љоренте не е една сезона играч,во Алавес беше играчиште, во Реал не знам, не се изнаигра баш ама можеа барем да го земат.
Напаѓачите на Шпанија се сите во мизерна форма затоа Родриго доби шанса.
Одбраната мислам дека им е океј.
Како по одбраната океј?
Тргни го Рамос (кој на нареден мундијал ќе биде престар), нема друг ниеден асалаен стопер. Еве во моментов не ми текнува на ниеден друг стопер освен на овој Пау Гомез кој е далеку од квалитетите на Пујол, Рамос, и на Гарсија кој има 2 клубски настапа. Очајни се на таа позиција.

Исланд без шут на гол среќа не освои бод. Аман со тоа 20 души бранење од прва минута.

Исланд без шут на гол среќа не освои бод. Аман со тоа 20 души бранење од прва минута.
Аман те и вие со тие дискусии за бранење пред гол.
Исланд е голем аутсајдер против оваа Англија, шо очекувавте да напаѓа на гол цело време ?
Секој игра со своите оружја во зависност колку им е силата, на крајот битен е резултатот.
Знам дека не е убаво за око по некогаш и иритира ама тоа е, да се бранеа на пример Белгија против Англија ќе беше срамота ама вака не е.

Исланд без ниту еден шут за малку ќе освоеше бод.

Англија без ниедна одбрана сепак заврши со clean sheet.

1599331319386.png

Абе кој Исланд бе, видете Франција каков дно фудбал игра, уствари не игра ништо.
Гризман треба бајачка да посети не е можно колку пропадна човекот, како да заборавил да игра фудбал.

Абе кој Исланд бе, видете Франција каков дно фудбал игра, уствари не игра ништо.
Гризман треба бајачка да посети не е можно колку пропадна човекот, како да заборавил да игра фудбал.
Не знам дали јас го мислев за многу подобар играч или стварно пропадна, не можам да објаснам. Ко жена е на терен, таман сега со косата и изгледа така, флопчина.

Ова ли е тој Гризман што плачеше зошто не добил златна топка? Тежок пациент.

Не знам дали јас го мислев за многу подобар играч или стварно пропадна, не можам да објаснам. Ко жена е на терен, таман сега со косата и изгледа така, флопчина.
Grob da nema, kakva dobivka mi skina smrdloto posledna sekunda penal promasi, koj mu dava na onaj penali da sutira be 100 gi ima promaseno
Автоматски споено мислење:

Леле дури смеа ме фаќа на маката жими се, абе како сопнат беше цел натпревар, сите акции ги испусти не постоеше на терен и зеде тренерот го остај бе 90 минута да се брука, па уште и се истепа пеналот да го шутира, 90 посто бев убедена дека ќе го промаши, не знам со кое право шутира пенали вака и во финалето ги сјеба Атлетико.
Дно од играч, билка, мртовец.
120 милиони, овој поголем флоп и од Дембеле ќе испадни, Дембеле барем е млад и има шанса за напредок,плус повредите го кинат него.
Допрва не вервам да го видиме стариот Гризман од Атлетико, и дај Боже никогаш да не го видиме, скакулец еден. :mad:

Последно уредено:
Не е можно.....мислев дека Санчез е најдескриптивен пример за пропаѓање на класа играч...ама ова на Гризман ги помина границите..барем Санчез во период од неколку сезони траеше пропаѓањето надохнадено со повреди...овај Гризман кога ќе пуштам видеа од Атлетико посебно од првата сезона каде силата не си ја знаеше од дриблинзи,голови,контри,полуконтри...све играше......сега да стани обичен просек што само ја прима топката и назад....до 2018 играше ненормално добро.

Grob da nema, kakva dobivka mi skina smrdloto posledna sekunda penal promasi, koj mu dava na onaj penali da sutira be 100 gi ima promaseno
Автоматски споено мислење:

Леле дури смеа ме фаќа на маката жими се, абе како сопнат беше цел натпревар, сите акции ги испусти не постоеше на терен и зеде тренерот го остај бе 90 минута да се брука, па уште и се истепа пеналот да го шутира, 90 посто бев убедена дека ќе го промаши, не знам со кое право шутира пенали вака и во финалето ги сјеба Атлетико.
Дно од играч, билка, мртовец.
120 милиони, овој поголем флоп и од Дембеле ќе испадни, Дембеле барем е млад и има шанса за напредок,плус повредите го кинат него.
Допрва не вервам да го видиме стариот Гризман од Атлетико, и дај Боже никогаш да не го видиме, скакулец еден. :mad:
Исто у кафиќ со другар ми гледаме ја чекаше 1-2 прво 1-2 второ и царов промаши стадион :D

Претходно лига на нации носеше на ЕП, уште треба да се доигрува нели дека се одложи ради короната, а што праиме со оваа сезона, следното ЕП е 2024, што е поентата сеа, за што играат ?

Претходно лига на нации носеше на ЕП, уште треба да се доигрува нели дека се одложи ради короната, а што праиме со оваа сезона, следното ЕП е 2024, што е поентата сеа, за што играат ?
World Cup qualifying initially remains largely the same, with ten group winners advancing directly to the finals in Qatar. The format of the play-offs has evolved, though, and will now consist of two knockout rounds from which three teams qualify. It will involve the ten group runners-up plus the best two UEFA Nations League group winners (based on their overall UEFA Nations League rankings) who did not directly qualify or reach the play-offs.

А како го одредуваат тој UEFA Nations League rankings - појма немам. Еве линк на кој му се чита.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom