УЕФА Лига Европа 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Bela Guttman :гик:

bela-2185302.jpg

f6fed4890fca5046790f720a001f6b3d.jpg

Искрено до сега не памтам која екипа во финале изведувала пенали на начинот на кој што ги изведоа фудбалерите на Севиља.Самодоверба на највисоко ниво и онакво машко распалување по топката е нешто што многу ретко се гледа во пенал рулетот.Да му кажеа однапред на Облак на која страна ќе му шутираат убеден сум дека немаше еден пенал да им фати.

Знам вака ми беше првин и после сакав да го болдирам ама ми се избришало :)
...иако мислам дека не пресуди неговото неискуство во пеналиве. Пресуди клетвата на Гутман:). Водејќи се по неа лапав пари на Севиља-освојува:vozbud:

Севиља нема да освоји европски трофеј во наредните 100 години.
Амин.

поз

Честитки за Севиља за титулата. Заслужена иако кој и да освоеше ќе беше заслужено.
Кој ги учел Кардозо и Родриго (мислам беше) онака да шуткат пенали ? :facepalm: Кардозо одморен, место да биди најсигурен тој ја посра работата.

Сега мислам дека Рио Аве скапо ќе му плати за овај пораз :D

Искрено до сега не памтам која екипа во финале изведувала пенали на начинот на кој што ги изведоа фудбалерите на Севиља.Самодоверба на највисоко ниво и онакво машко распалување по топката е нешто што многу ретко се гледа во пенал рулетот.Да му кажеа однапред на Облак на која страна ќе му шутираат убеден сум дека немаше еден пенал да им фати.

Ова е, според мене, бразилски начин на изведување на пенали, високо, силно, по страна. Најризичен, ама и најнеодбранлив.

Жално за Бенфика. :(

Бето, Мбиа и Облак :cuc:

Не знам зошто Мбиа не беше играч на натпреварот или Бето туку Ракитиќ, но небитно е тоа при освоена титула.

Го гледам Марин и го жалам иако игра за тимот што победија, а од друга страна го гледам капитенот Ракитич од истиот тим како сите му се радуваат, како го носи пехарот со себе и гордо го крева, а пред 4 години Марин (во Вердер) беше многу подобар играч од Ракитич (во Шалке). Ракитич е една година постар од Марин, но каков напредок на Хрватот :cuc:, за разлика од Марин кој од година во година се послабо игра. И додека Иван е пред трансфер во некој голем клуб, Марин треба се врати во Бундеслигата во тим како Келн, Аугзбург или повторно во Вердер и да почне од почеток.

сида да фати цела Севиља, им ебам педерите

10372012_863926093621326_8363655094949685859_n.png
[DOUBLEPOST=1400107049][/DOUBLEPOST]
Жално за Бенфика. :(

Бето, Мбиа и Облак :cuc:

Не знам зошто Мбиа не беше играч на натпреварот или Бето туку Ракитиќ, но небитно е тоа при освоена титула.

Го гледам Марин и го жалам иако игра за тимот што победија, а од друга страна го гледам капитенот Ракитич од истиот тим како сите му се радуваат, како го носи пехарот со себе и гордо го крева, а пред 4 години Марин (во Вердер) беше многу подобар играч од Ракитич (во Шалке). Ракитич е една година постар од Марин, но каков напредок на Хрватот :cuc:, за разлика од Марин кој од година во година се послабо игра. И додека Иван е пред трансфер во некој голем клуб, Марин треба се врати во Бундеслигата во тим како Келн, Аугзбург или повторно во Вердер и да почне од почеток.

што е битно тоа кај игра и дали да се врати во Бундеслига кога него повреди го мачат?

Го мешаш со Троховски. Не дека и Марин не се повредувал, но не имал толку многу повреди за тоа да биде причината што се повеќе ослабнува. Има надеж сеуште, има 25 години.

Го мешаш со Троховски. Не дека и Марин не се повредувал, но не имал толку многу повреди за тоа да биде причината што се повеќе ослабнува. Има надеж сеуште, има 25 години.

Како да го здебелиме ? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom