UEFA Евро 2016 (квалификации)

• Креатор на темата Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување Време на започнување
Не реков дека не е провокаторска, реков дека погрешно се разбира и од албанските навивачи и од другите.
Не можам да судам јас што за другата страна е провокација.

Но пак, секој пат, секое време ако треба да одбрам меѓу извикување уби уби србина и покажување ваква парола, јас би одбрал втора варианта.
Секако, ве боли кур вас ако ви викаат уби шиптара, битно вие Брендот да си го истакнете за после да дрифтате у Тетово и да палите контињери на Бит Пазар. :)

Не реков дека не е провокаторска, реков дека погрешно се разбира и од албанските навивачи и од другите.
Не можам да судам јас што за другата страна е провокација.

Но пак, секој пат, секое време ако треба да одбрам меѓу извикување уби уби србина и покажување ваква парола, јас би одбрал втора варианта.
пффффф националистички скандирања имало и ке има и преку тасета, долги години уназад ова го има и више е сосема нормално...
кога сам сфаќаш дека тоа со знамето беше провокација што се чудиш у ште на темава не ми е јасно

Поентата ни е кога сте србомани, бидете до крај.

Е сега не можеме да ја смениме мапата, за да не ве наљутиме вас, тоа ни е бренд, иначе како на друг начин да ги изнервираме србите?

Знам, застрашувачки е, чим навивачите истакнуваат такви знамиња, мора да се мобилизирате, ете украинците се во криза, обидете кај Русија сега.
И ние сега имаме ноќна стража, кога ги слушавме србите како навиваат.

Точно.

Што е ова, ако не оправдување на српскиот примитивизам?

Вие дали знаете разлика меѓу мапа на етничка Албанија и мапа на Државата Албанија?
Знам со школо не одите лошо, и највероватно треба ова да го знаете.
Факт е дека територијата на етничка Албанија е поголема од државата, тоа никој не може да го смени, не сме се асимилирале (за среќа или несреќа), се обидуваше Милошевиќ за чистење но не толку претпазливо како неговите претходници, грците успеаа но не е таму муабетот сега...
Значи Етничка Албанија е мапа територии каде живеат албанците, не значи дека се бара(м) тоа да стане држава ако некогаш м/ни стои на потпис, или ако некои навивачи исто како вас погрешно сфатиле и навистина веруваат дека тоа треба да стане држава, не сте вие подобри од тие навивачи, ист грев имате.

Пак, јас лично ако забележувам дека ова мапа е провокативна, ете некои можеби намерно погрешно ја сватат во никој случај не би инсистирал да се употреби било каде, јас знам дека имам многу истомисленици, вие тоа никогаш нема да го забележите, затоа не сакате, вам ви треба тој навивач кој крши, провоцира и глуми дрифтер, дури вие ги држите на живот.[DOUBLEPOST=1414264531][/DOUBLEPOST]
Нема многу врска, само народот е тој.
:pos: :pos: :pos:
Дај бе и на нас од тоа што дувате, стварно веќе не бива со овој шит. :pos:
Бренд бе :pos:
Па и погрешно сме сфатиле не била тоа територија шо се бара да стане држава. :pos:
Извини пеееееееееер стварно извинете :pos:
Сериозно дај стварно и на нас малку да се олабавиме :pos:

Имаш ли црнец, кафен или Албанец во тоа братството? Ако немаш, не го обвинувај Пуно, Мартин ти е крив.
хм, ко ќе размислам, стварно нема ниеден...

можда у ствари и сум расист, а не сум ни знаел :cautious:

Разлика меѓу „уби уби србина“ и тоа знамето е во тоа што со првото не се покажуваат територијални претензии кон друга/други држава/држави.

Нивни официјални лица во официјална комуникација со УЕФА тврдеа дека тоа им е единствено знаме и бараа казни за расизам.

Официјални лица.

А вие се чудите Пуно и компанија на форум дека не разбирале... :pos:

Нивни официјални лица во официјална комуникација со УЕФА тврдеа дека тоа им е единствено знаме и бараа казни за расизам.

Официјални лица.

А вие се чудите Пуно и компанија на форум дека не разбирале... :pos:

Сепак ние не разбравме добро. Нивни официјални лица бараа казна за расизам зашто ги сметаат Србите за небеска раса:tapp:.

Ова со расизам не вервам дека официални лица од Албанската страна го имаат изјавено ,искрено не вервам да се дотолку ретардирани образовани луѓе и на функции како онај нивниот премиер бидејќи да не знаеш што значи поимот расизам во денешно време значи ти си ментално заостанат или ретардиран друго нема....сметам дека медиумите ги превртуваат изјавите и пишат глупости донекаде..

Ова со расизам не вервам дека официални лица од Албанската страна го имаат изјавено ,искрено не вервам да се дотолку ретардирани образовани луѓе и на функции како онај нивниот премиер бидејќи да не знаеш што значи поимот расизам во денешно време значи ти си ментално заостанат или ретардиран друго нема....сметам дека медиумите ги превртуваат изјавите и пишат глупости донекаде..
Ај не трескајте глупости дека не беше расизам, последен пат кога гледав LOTR орките беа посебна раса.

Мислам дека соопштението на албанската ФА повеќе им одмогна и ја налути на УЕФА. Многу нелогични изјави имаше во тоа соопштение од обвинувања за расизам (ај шовинизам, национализам, ама расизам?) до оправдување за дронот со фактот дека немало албанско знаме на стадионот (сепак имаше). Попаметно ќе им беше да го осудат дронот и да изјават дека немале врска со тоа. Го слушав 5live footbal daily подкастот на ВВС и дури британците кои обично се суви и неемоционални, особено на ВВС, беа зачудени од тоа соопштение и користеа описни зборови како outrageous за истото.

In a lengthy and emotive statement, the Albanian FA condemned the "racist violence" of the Serbia players and "negative propaganda" of their FA.

"It is disheartening to hear recent statements of the Serbian Football Association, that do not muster the courage to take responsibility for their complete failure at organising a safe international sporting event.

"The Serbian side seems unable to condemn the violence, extremism and racism that was displayed at Belgrade, but rather, they seem too busy weaving political statements that do not serve any purpose but to defend the shameful acts of racist violence and the unsportsmanlike conduct of their players, fans and security staff."

http://www.bbc.com/sport/0/football/29642545

Не верBаш? Провери на официјалниот сајт на Фудбалската федерација на Албанија:

-The punishments are clearly not proportional. A stadium furnished to transmit ethnic claiming, political and religious positioning, racial hate, was punished in same measure to a single illicit banner with an uncertified origin.

http://www.fshf.org/index.php/en/ne...disciplinary-decision-on-serbia-albania-match

- Ndëshkimet janë dukshëm të padrejta, sepse thuajse barazojne denimet. Një stadium që ofroi parrulla etnike, politike dhe fetare, urrejtje raciale u ndëshkua në mëyrë të njëjtë, me një baner të vetëm, të paligjshëm dhe me origjinë të pavërtetuar.

http://fshf.org/index.php/sq/lajme/2643-komunikate-per-shtyp-pas-vendimit-te-uefa

И тоа пази, велат дека знамето била со непотврдено потекло. Па ако е со непотврдено потекло за кој мој славеа кршејќи и дивеејќи со автомобили и ги пречекаа нивните фудбалери на аеродромот во Тирана како ослободители? И ти не верВаш дека се дотолку ретардирани образовани луѓе и на функции?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom