UEFA Europa League

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.322
И сега, ти станува малку по малку јасно дека Бачуаји не е светско чудо, туку дека е напаѓач од средна класа?
Те имам заприметено, години наназад, критикуваш се што ќе замини од Дортмунд т.е. кажуваш како неговата замена е многу подобра од играчот/менаџерот кој си заминал од Дортмунд. Добро се сеќавам во 2015-та кога игравме со вас во ЛЕ и ти се проба да го споредиш Тухел со Клоп, демек Клоп бил заборавен во Дортмунд оти Тухел вршел феноменална работа.
Drugar vo fudbalot rabotite brzo se menuvat. Ako imas uspeh sekojpat si vo pravo ako ne ne. Predvidov deka Klopp vo Liverpul ke ima uspeh ama Tuchel bese od sportski aspekt idealen trener za Dortmund.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Drugar vo fudbalot rabotite brzo se menuvat. Ako imas uspeh sekojpat si vo pravo ako ne ne. Predvidov deka Klopp vo Liverpul ke ima uspeh ama Tuchel bese od sportski aspekt idealen trener za Dortmund.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
Фала, не треба да ми кажуваш како се менуваат работите во фудбалот. Ти го споредуваше Клоп, човек кој во Дортмунд направи револуција и од тежок просек тим, направи шампионски, со менаџер кој беше само 5 месеци во Дормунд. Немој да ми кажуваш дека така лесно и брзо се менуваат работите. За да се изјасниш со ваков став, треба да имаш јаки аргументи, а ти немаше никакви, Тухел беше само 5 месеци на чело на Дортмунд. 2 години подоцна, скроз ист пример со БАТУШ (?!), човекот изигра 3 утакмици добри во Дортмунд и ти го претстави како Дрогба и подобар играч од Обамејанг.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.322
Ne bas.

Klopp ima najgolemi zaslugi vo Dortmund no posle 7 godini dojde vreme da se smeni nesto. Samiot Klopp toa go kaza, ednostavno vo toj Moment najdobra odluka bese nov trener. Od denesen aspekt son mi e Klopp da se vrati ama vo toj Moment togas toa bese dobro resenije. Prasaj gi fanovite na Arsenal sto mislat za Wenger. Odlicen trener so ogromni zaslugi no vreme e da zamine. Toa voopsto ne kazuva nisto za kvalitetot na trenerot tuku vo taa situacija toa e najdobro resenije. Inace Tuhel 2 godini bese trener na Dortmund i timot pod nego igrase fantasticno. Atentatot za zal dovede do toj slab period i covecki ne se snaogjase najdobro inace seuste ke bese trener vo Dortmund. Vo toj Moment pa i denes trener kako Tuhel bi bilo odlicno resenije. Sistemot Klop ne funkcionira tolku dobro vo Germanija kako vo Anglija. Sekojpat imaj go toa na um.

A Batush ne go velicev ama motiviran Batush poveke mu pomaga na Dortmund nego nemotiviran Oba. Nikogas ne gi osporuvav kvalitetite na Oba koj ima fenomenalna kvota. Napagjac e i najvazna zadaca e da dava golovi. Toa odlicno go pravese. Sve drugo mu e ok - ne trebame da go velicime. Ne za dzabe 2 godini nikoj ne go kupuvase Oba iako javno bese na prodazba pa se najde Arsenal poveke od ocaj nego od sto im pomaga. Ili nesto posebno Oba pokaza sega? Negovata motivacija e fokusirana na pari i sam kaza deka edinstveno Arsenal dade ponuda. Zatoa i tuka zamina. Mi deluva kako zasiten Brazilijanec koj saka da si uziva a ne da osvoijuva nekoj tituli. Sosema opravdano bese sto Dortmund go prodade - igracot pokaza mnogu vo Dortmund ama najverovatno vo idnina nemase da pokazuva poveke mnogu. Jebiga, brzo se naogjas vo fudbalot od prv sostav vo rezerva pa vo poslab tim ako ne davas 100%.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.121
Поени од реакции
19.526
и едниот и другиот се просеци џабе се карате Обамејнг го немаме видено во друга екипа да покажи некоја класа, засега е нула а и во Дортмунд знаеше да се резили понекогаш со тие зицерите еден на еден. Не споредвајте Бундес со ниедна лига,таму поќето екипи одат на јуриш и се остава поќе простор за напаѓачите напред, пример Чичарито најдобар стрелец беше едно време во Бундес ако не се лажам
Добри играчи и двата ама ништо посебно

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Тухел си отиде од други причини не оти е слаб тренер, не пишувајте глупости!
Лимон табиет е и не влегува у секоја шема !

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.322
Тухел си отиде од други причини не оти е слаб тренер, не пишувајте глупости!
Лимон табиет е и не влегува у секоја шема !
Не отиде туку беше такаречено одпуштен. Јебига, добар тренер беше. Клучната грешка сепак се направи со Бош. Клоп па по него Тухел беа одлични решенија за тренери. Не знам со кој памет им текна Бош да го земат. Колку и да размислам не ми е јасно како баш за него се одлучија при толку одлични тренери па и во Германија.

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Си имаа една уходана патека , Мајнц па Дортмунд после како испадне. Практички беше една школа цело време, убава игра која кога ќе и се тргнат наметнатите обврски и очекувања, доаѓаше до перфекција. Сега Мајнц не го пратам толку ама во нивно време секогаш имаше подобри резултати на страна отколку дома. Таа жичка му се влече и на Клоп сеуште.
Јас Тухел го сакав после Мојс кај нас ама ние сме бренд, готвиме само по проверени рецепти;)

Член од
5 март 2018
Мислења
17.121
Поени од реакции
19.526
Каква партија на Атлетико, точно дека Русите се 5 класи послаби ама играта која ја прикажаа Атлетико е за пофалби, акцијата за голот на Гризман какво играчиште е овај
Торес исто добра партија пружи денеска, засега оправдано се фаворит број еден.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Имаат шанси Лацио, реализација 0. Ќе примат некој шугав гол, ќе треба да се Отепаат.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.233
Поени од реакции
18.386
Се надевам ќе се избегнат Лацио, Атлетико, Арсенал (ако не им се десило некој ладен туш :icon_lol: ), да има квалитетни полуфинални мечеви.

No9

Член од
18 ноември 2013
Мислења
632
Поени од реакции
973
Дортмунд колку се мизерни :shook:

Kajgana Shop

На врв Bottom