UEFA Champions League - Season 2023/24

Кој ќе освои?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.607
Поени од реакции
17.441
И што е разликата од ова и Супер Лигата што сакаа да ја креираат ?
Арабски клубови (поради гласините затоа Чеверин и се откажа од СЛ оти баш овие му биле спонзори за да биде против).

Извор. АЛ Араби. :LOL:
Нема да се случи ова, ПЛ клубовите Баерн и Борусија одма би истапиле.
Со парите вклучени во игра од Арабските клубови се ќе се подмачка.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.556
Поени од реакции
26.326
Уефа ќе ги собира парите и ќе има испаѓање а не загарантитани места. :D
Да те поправам :

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.327
Поени од реакции
5.368
Најголем проблем со супер лигата беше тоа што нема да има испаѓање, загарантирани места. Да го немаше тоа сигурно поминуваше. Ама Ањели и Перез се преценија малце и решија да изиграват богови.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.406
Поени од реакции
9.628
Да те поправам :
Хеј најмалку ме интересира кај кој ќе одат парите, многу побитно ми е да има систем на испаѓање.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.607
Поени од реакции
17.441
Најголем проблем со супер лигата беше тоа што нема да има испаѓање, загарантирани места. Да го немаше тоа сигурно поминуваше. Ама Ањели и Перез се преценија малце и решија да изиграват богови.
Не, најголем проблем беше дека парите одеа директно во клубовите од тв права, посетеност и се. Немаше процент за УЕФА која и реално и вака и така не прај ништо :). На крај и тпа се договорија за да Чеферин откажи во 5 без 15 :)

Испаѓање од дивизија имаше.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.406
Поени од реакции
9.628
Испаѓање од дивизија имаше.
Кога им ја поништија пробаат да менуваат некои работи, првичната идеја им беше елитна лига у која ќе играат најдобрите клубови од Европа.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.556
Поени од реакции
26.326
Хеј најмалку ме интересира кај кој ќе одат парите, многу побитно ми е да има систем на испаѓање.
Те разбирам. Нив ги интересираат парите. Кур ги боли кој ќе учествуда, дали ќе учествува и дали ќе има испаѓање.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.407
Поени од реакции
1.725
Арабски клубови (поради гласините затоа Чеверин и се откажа од СЛ оти баш овие му биле спонзори за да биде против).

Со парите вклучени во игра од Арабските клубови се ќе се подмачка.
Абе Чеферин ќе лета ко партал, небитен е ко лански снег. Со новиов формат за ЛШ кој ќе трае макс. 2 сезони си го ископа гробот.

Прво веста е лажна. Второ нема што да дискутираме понатака.

Ќе има тоа Фифа светски куп од 2025 на лето од сите континенти каде арапите ќе играат против Сити/Реал. Они си ја остварија целта да организираат Светско. Ниту имаат намера да играат ЛШ ниту пак е изводливо.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.607
Поени од реакции
17.441
Абе Чеферин ќе лета ко партал, небитен е ко лански снег. Со новиов формат за ЛШ кој ќе трае макс. 2 сезони си го ископа гробот.

Прво веста е лажна. Второ нема што да дискутираме понатака.

Ќе има тоа Фифа светски куп од 2025 на лето од сите континенти каде арапите ќе играат против Сити/Реал. Они си ја остварија целта да организираат Светско. Ниту имаат намера да играат ЛШ ниту пак е изводливо.
Ќе видиме, можи пуштст водичка ама ова 3 пат во месец дена...

Јас мислам целта им е да влеза и во ЛШ и да го преселат кај нив и никој нема да ги застани..

Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.724
Поени од реакции
9.567
Ќе видиме, можи пуштст водичка ама ова 3 пат во месец дена...

Јас мислам целта им е да влеза и во ЛШ и да го преселат кај нив и никој нема да ги застани..
Сите ќе почнете сеоски фудбал да гледате поради умрениве од уефа. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom