UEFA Champions League - Season 2021/22

Кој ќе биде шампион на Европа за 2021/2022?

• Вкупно гласачи
    208
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.207
Поени од реакции
46.450
За нас неписмените нели имаше играч од ливерпул позади Бензема ? Зашто е офсајд или?
Golmanot e posleden vo situacijava, ignoriraj gi igracite na liverpul pozadi nego.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.059
Поени од реакции
74.675
Ги оштетија Реал, чист гол беше ова.
Играчот на Реал шутна напред, никако немаше намера да додаде, топката се одби од два играчи на Ливерпул и смени правец топката до Бензема. Никако не може да се брои тоа како додавање од играчот на Реал.

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.775
За нас неписмените нели имаше играч од ливерпул позади Бензема ? Зашто е офсајд или?
Мора да има двајца играчи позади Бензема. Обично тоа е голман плус еден играч. Во случајов 2 играча треба.

Член од
14 јули 2017
Мислења
670
Поени од реакции
1.352
Демек Валверде оти индиректно учествуваше, не гледам друго објаснување.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.117
Поени од реакции
37.593
Golmanot e posleden vo situacijava, ignoriraj gi igracite na liverpul pozadi nego.
Тоа јасно, ама кој ја насочи топката кон Бензема? Мене тој дел не ми е јасен. Како може да е офсајд кога не му додава играч на Реал?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
Да, ама само еден играч имаше позади Бензема, не двајца. Небитно, побитно прашање е дали Валверде играше со топка, што беше комплетно нејасно од видеото.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.357
Поени од реакции
8.904
Се спасија гнидите на смешен начин...

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.207
Поени од реакции
25.402
Офсајд е.

Во моментот на шутирање на Валверде, Бензема е во офсајд без разлика на тоа како стигнува топката до него.

Ваљда.

Член од
1 април 2018
Мислења
2.118
Поени од реакции
4.119
Ако голманот излезе, тогаш офсајд линијата е на вториот играч од крајот, фактички Ван Дајк, а тој што беше прв до голот е замислен голман.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.903
Поени од реакции
30.834
Да, ама само еден играч имаше позади Бензема, не двајца. Небитно, побитно прашање е дали Валверде играше со топка, што беше комплетно нејасно од видеото.
Играше, проба да шутне на другата страна и се одби од двата играчи на пул и отиде кај Бензема.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.207
Поени од реакции
46.450
Мора да има двајца играчи позади Бензема. Обично тоа е голман плус еден играч. Во случајов 2 играча треба.
Ova ne znaev, a gleam i linijata taka bese povlecena, ali diskutabilen e momentot so "pasot" do nego, go racunaat toa deka igrac na real.prv ja dopre iako igrac na liverpul na kraj dodade. Sumjivo e ali mislam deka ke daat objasnuvanje po tekma zaso ponistile, ne veruvam da e nesto neregularno.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
Тоа јасно, ама кој ја насочи топката кон Бензема? Мене тој дел не ми е јасен. Како може да е офсајд кога не му додава играч на Реал?
Ако Валверде шутна со топката, во тој момент Бензема беше во пасивен офсајд. Откако топката се одби до него, предноста се активира, и голот е поништен. Ама, повторно, ми се чини дека воопшто не се погрижија да потврдат дека Валверде шутна.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.361
Поени од реакции
5.486
Правилото вика дека смее само еден играч да има позади, во овој случај Алисон беше напред така он не се рачуна и Робертсон беше последен.
Е сега зошто досудија кога Фабињо играше последен не знам.

Мене ми беше чуден првиот пас, ми се виде офсајд а не дадоа ништо за тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom