UEFA Champions League - Season 2021/22

• Креатор на темата Креатор на темата LostParadise
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион на Европа за 2021/2022?

• Вкупно гласачи
    208
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Нека го извадат Силва на полувреме, ќе ги искине колената, 5 пати проклиза и испадна. Не може против толку брзи играчи. Еве сеа Карвахал се сопна од топката и овој пак испадна.
Вини уште 2 пати да го сецне ќе му ги расцвета предните вкрстени.

Карло го рутинира турниров све да му ебам.

giphy.gif

Само што еден битен детал заборави.
Со играч мање играа ради лигушот Бускетс, како требаше да изиграат на кампот против еден од најдобрите ростери општо во историјата на фудбалот, во ситуација кога бранат 3-1 од прв меч. Самоубиство ќе беше да бркаат гол против нив тогаш, било кој друг тим на планетата немаше да напаѓа таму ако беа во иста ситуација.

Ќе се бранеа секако ама не и по секоја цена, таков му бил стилот на Мурињо од увек ама и ќе користеа дупки у одбрана преку контри, нарочито ради Ето, Снајдер и Маикон, многу добра транзиција имаа таа сезона, далеку од тоа дека играа класичен бункер, на пример истата сезона играа против Челзи кои таа година беа прваци со над 100 гола па два пати ги победија, и на Мостот одеа на победа ... и победија, 0-1, не играа бункер. Исто и финалето со Баерн, не се бранеа, далеку беше тој Интер од бункерска екипа, у никој случај да ги споредиш со Атлетико било кога, ја утна со муабетов.

Inter 2010 igral bunker, tvrdat luge koi nemaat poim kako igrase Inter 2010 i se sekavaat samo na mecot na Kamp Nou.

Karim Benzema....IGRACISTE!
Najgolem konkutent za Ballon dor godinava. Bukvalno sam go vlece Real na vrvot. Neverojaten igrac...
Sakam Liverpul-Baern polufinale ama good ebening im se desi vecerva na Bavarcive. Aj mozebi ke ja svrtat na revansot....
Добар е ама тешко дека балон дор можи да освој некој шо ќе му греј клупата на јебени Оливие Жиру на светско :confused:

Педри од друга страна ако има бејбиситерка да ги чува децата (Лука, Тони и посвоенио Карлос) мислам дека ќе можи тој ден да оди на церемонијата и да си го земи балондоро

А и овие Реал некоја црна магија им фрлаат на противничките голмани, кога и да играат противничкиот голман со мозочен удар е на теренот, прво Донарума па денес Менди.
Ѓупска среќа :D

Има можеби неколку играчи што би дале еден од головите со глава на Бензема на утакмица, но дека некој двата ќе ги погоди не ми се верува. Може да се каже без никакво преувеличување дека сам ги отпадна Челзи.

Има можеби неколку играчи што би дале еден од головите со глава на Бензема на утакмица, но дека некој двата ќе ги погоди не ми се верува. Може да се каже без никакво преувеличување дека сам ги отпадна Челзи.
И Псж ж, и Псж

А и овие Реал некоја црна магија им фрлаат на противничките голмани, кога и да играат противничкиот голман со мозочен удар е на теренот, прво Донарума па денес Менди.
Ѓупска среќа :D
Не е црна магија, туку многу паметно поставување од Бензема кога оди во пресинг на голманот со што изнудува грешка.

Искрено капа доле за Бензема. Вака да експлодира некој на овие години е за секаков респект. Не знам како било на форумов, ама кога ќе ми текне само колку го вреѓаа баш навивачите на Реал што ги знам порано... Го викаа Карим Безвеза и како уште не... Ние што сме за Барса не сме го пцуеле ни пола од тоа.

Капа доле и за Виљареал. Дури и да отпаднат од Баерн, ова што го прават оваа сезона во ЛШ е феноменално за нив, веќе постигнаа големи работи. Емери страшно потценет тренер. Одлична работа им врши.

Не е црна магија, туку многу паметно поставување од Бензема кога оди во пресинг на голманот со што изнудува грешка.
Капа долу за Бензема ама не е единствениот играч шо му прај пресинг на голманот.
Она на Менди и Донарума е за шамарење.

Заслужено Реал ги акна од земја, честитки до фановите овде.
Однесувањето на некои фудбалери со бразилско, уругвајско и шпанско потекло, срамотно. Ај барем се надевам дека се живи и дека не им е посериозно оштетено здравјето.

Туку ме интересираше нешто друго. Зошто Турпан во пет наврати ја прекинуваше играта кога играчи на Реал се наоѓаа на земја, а не се работеше за повреда на глава?
Алал да му е, како го сецкаше темпото, така Анчелоти не би отсудел во тој дел.
Не стигнав денеска, сакав да ве прашам тебе и @Донев пред натпреварот што очекувате денеска од истиот.

Стравував дека Анчелоти ќе иде повторно 4-3-3 со Крос, Модрич и Касемиро во средина и дека ќе гледаме репетиција од минатогодишното 1/2 финале каде играчите на Челзи беа пребрзи за Реал. Огромна тактичка предност створи со ставањето на Феде, не престана да трча, доби на агресивност и сигурност во дефанзива, а и успеа да добие човек плус кој ќе ја извлекува топката напред при транзиција.

Знам дека го пцуеш Кристенсен, но тука мислам дека повеќе згреши Тухел.
Преофанзивни задачи му имаше дадено на Џејмс, не помагаше ич во одбрана и го оставаше Кристенсен 1v1 да се справува со Винисиус, а од небо се глеа дека тоа беше miss match.

Во секој случај, ако минатата година беше Тухел тој што го надмудри Анчелоти, овој натпревар мислам дека беше обратно.

Читам сега мислења за Бензема низ годините, богами каков материјал има за гибање, папапа. :)
Ај ние шо го гледаме Реал еднаш месечно оправдано, ама навивачи на Реал до толку да кењаат нивни играч, интересно. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom