UEFA Champions League 2018/19

Статус
Затворена за нови мислења.
Не може брат голман да одбрани силен шут високо горе, голман брани ниски или полу ниски топки, а така шутираат 99% од фудбалериве денес. Ја незнам кој ги учи така, па подобро да му ја зачукам силна високо по страна па и да го утнам голот него да му давам 50/50 шанса на голманов да ми ја фати

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Не се сложувам со тебе. Многу е тешко да шутнеш горе во агол пенал. Ако употребиш премногу сила големи се шансите да ти отиде топката над гола. Ако не искористиш сила во шутот и идеш на прецизност тоа му дава поголеми шанси на голманот да ти го одбрани ударот. Често се одлучуваат фудбалериве доле да шутираат баш поради тие 50-50% шанси зашто голманот и да им го одбрани пеналот сепак имаат шанси од одбиена од втор обид да постигнат гол.

Ја лично би ги тепал тие што шутираат пенал по земја и споро. Ако ја погоди страната голманот 43243243242% ја брани, ебате играчите глупи. Само Френки ЛаНпард микани мои, боготац за пуцање пенали, кога ќе ја акне ни св. Илија не ја брани.

Се сеќаваш на тој момент со Пепе од времето на дедо ное, а пред три години не се сеќаваш за иста таква ситуација кога играа Јуве и Рома, кога Мајкон се штитеше да не го опне топката по глава на линија на шеснаесетник и судијата досуди пенал:sakasuste:

На 00:49 се гледа
Добро де не ми текна на ова, се ли ќе памтам :D, ни тоа а ни ова не се за пенали. Кога топката оди во тело а раката е прилепена и да го удри во лакт не е пенал ама еве досуди. И тогаш Тоти шутираше знам така да одеше право во глава на Пепе ако не ставеше рака ќе викаа итна одма :icon_lol: ради тоа и ми е останато во сеќавање. Во глобала ваквите работи не треба да се свират ама ете кој како сака така свири. Џабе ние дискутираме и се расправаме како ќе му е ќејф на судијата така ќе си биде и тоа е тоа. Крај краева им чуе стап на тие што добиле, ќе си добијат мечот па ти жали се после колку сакаш.

:eek::eek::eek:

PS ме мрзи да го проверувам податоков.

pjiq939oyar21.png

Ја лично би ги тепал тие што шутираат пенал по земја и споро. Ако ја погоди страната голманот 43243243242% ја брани, ебате играчите глупи. Само Френки ЛаНпард микани мои, боготац за пуцање пенали, кога ќе ја акне ни св. Илија не ја брани.
Пеналот на Овен Харгривс против Челзи во финалето 2008. Иако Чех му ја прочита страната немаше шанси да ја фати пошо ја испали како од топ. Иначе да, Френк Лампард доктор за пенали.

Како бе брат Чех пеналџија, неславен рекорд држеше до скоро, немаше пенал одбрането од ко падна Берлински Ѕид

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Go zemav vo predvid samo koa bese vo vrvna forma vo Celzi. Cech vo Arsenal ne postoi za mene.

Inaku ima razlika od penal vo regularen tek i penali shootout. Ne e ist pritisokot i na igracot i na golmanot. Dole po zemja nikoj ne ja fakja ako e sutnata kako sto treba.

Isto go spomnav i toa deka e bitna postavenosta, ima razlika dali e kratok ili dolg zalet, levak/desnak.

Ako ima jak mentalitet (nema trema pri izveduvanje) 90% dava gol igracot. Ne moze ni da pogodi strana ni na tepka ako go pratis po burek :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom