UEFA Champions League 2018/19

Статус
Затворена за нови мислења.
Се ваљаше зошто беше на крај и држеше време, таков е, нема да се промени никогаш :D. Не е оправдување во никој случај ама навикнати сме сите веќе на тоа кога пратиме Италијанско, сигурно си гледал како Киево и компанија ако имаа водство на полувреме, второто 90 посто е лежење, ништо ново. Глупо понашање и според мене таква грамада од човек а тоа да го прави е срамота ама јбг, целта ги оправдува средствата, башка па и против Атлетико кој знаеме каков тим се на чело со Симеоне и пуленот негов Коста така да воопшто не ми е криво, дури повеќе требаше да си лежи :D.
Не не, оправдувам што задржаваше време, само смешно беше како се ваљаше. Многу ефтина глума.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Незнам зошто се расправате околу Симеоне кога човекот покажа и докажа барем од аспект на тренерската работа дека е во врвот. Човекот од Атлетико кој незнаеше кај тера направи екипа од ранг на најдобрите, сте нашле овде да коментирате бил тренер за Катанија и тоа од навивачи чиј тим незнае кај тера последните осум години, а има играно две финалиња во ЛШ, освои титула во Шпанија и од ништо направи екипа. Тоа што како човек видовме каков е не го менува фактот дека е супер тренер и дека кај и да отиде ќе има одлични резултати. Максимумот на оваа екипа е тој, па побогу во среден ред му играат Родри, Парти, Коке и малку фалеше да не елиминираат, немој само да ми речете оти овие тројца се подобри од средниот ред на Јувентус или било која екипа што игра во оваа фаза на ЛШ. Од овие тројца јас само Коке го знам и што повеќе да се муабети. Огромен хејт и омраза кај целата фудбалска јавност доби со потегот во Мадрид и тоа нема да се заборави брзо, си фрли дамка а многу луѓе го почитуваа, али тоа е, аргентински менталитет :D.

Малце се збори за Сити и нивната 7ка. Се израмнија со Баерн кои имаат две победи по 7-0 против Базел и Шахтјор во 2012 и 2015 година. Прилично јако достигнување е ова, сепак за нокаут фаза се работи.

Шалке го пуни кој како ке стигне.

MAhLAY9.jpg

Види вака, би сакал нареден пат ваквите аргументи да ги извадиш на маса после пораз или лоша утакмица на Јуве. Повеќете како тебе, неутралци, а и фанови на Јуве коишто се генерално про Алегри, после мизерии како она против Реал лани и сезонава Атлетико ги нема никаде. Не знам ако тоа е твоето мислење секогаш, тогаш зошто чекаш ветрот кога дува во твоја посакувана насока (Јуве направи пресврт после пораз од 2-0) да излезеш со овие тези. Не ти наметнувам дека ова го правиш намерно, туку еве те замолувам, бујрум, во периоди и моменти кога нема да ја има оваа еуфорија да ги спротиставиме ставовите.

А за тоа дека не си гледал и дека не знаеш?! (никаде не употребив таква фраза, ми наметнуваш зборови), поентата е дека не си фан на тимот и во глобала квалитетот на перформансите не ти е приоритет. Минатата сезона (17/18) и особено оваа сезона (18/19) Јувентус игра прилично лош фудбал, со мачење, без никаква убавина. Тоа не се рефлектираше во резултатите во Серија А, најмногу заради нискиот квалитет на лигата. Инаку свесен си со какво ниво на среќа лани Јуве против Интер издвои победа, во утакмица каде што имаше играч повеќе, за Наполи после да се изгори од Фиорентина. Еве да ја тргнеме Серија А на страна, дали ти го гледаше Јуве лани против Тотенхем? Плански изигра 10 минути фудбал од 180 или се важи само тоа дека ги поминавме? Уште после тој меч напишав, уште едно такво издание и ќе се посрамотиме. И тоа се случи 1 месец покасно против Реал на домашен терен. Велиш дека тоа што Јувентус дошол до чекор да направи чудо против Реал поради Алегри, ајде одговори ми поради кој пак дојдоа до ситуација да бркаат чудо (0-3 пораз дома)? Де Шиљо јас го ставив во игра против Иско и Роналдо на левата напаѓачка страна на Реал, каде што после 3 минути веќе два пати остави дупка од 5 метри?

Сезонава досега, а тоа е март месец, генерално еуфоријата ја немаше никаде. Јувентус игра лош фудбал, фановите се незадоволни, дел од играчите незадоволни, пристапот е само да се победи против Фросиноне и Киево (а секако се победува со години, каде е чекорот напред, а тоа е квалитетот на играта?) и да не ти бројам.

Проблем во твојот пристап е што квалитетот што јас го напоменувам дека изостанува, го врзуваш за резултатите исклучиво. Јас не го врзувам за толку растеглива работа, туку за нешто суштински. Тоа е нешто повеќе од резултатите во очајната Серија А. Ти напоменав, дека во ЛШ на 8 утакмици имаме 3 порази. Дали е тоа малку или не се важи, битно без пораз се на 27 утамици во лигата? Купот исто, го изгубивме како кучиња со 3-0. Не растурија. Вакви лапсуси тим кој има ваков квалитет, за краток период не смее да има. А ги има.

Последно, те замолувам годините на Роналдо да не ги вметнуваш вака демек, еве 34 години е нема такво значење. Еден факт има за Роналдо, а тоа е да не беше тој, Јувентус ќе се соочеше со срамно испаѓање во 1/8 финале од ЛШ. Толку.

За квалитетот на средниот ред, точно дека не е којзнае што, ама дај да ги видам тие фаворити за ЛШ. Освен Сити, не гледам нешто особено.
Не е уопште точно дека не нема нигде после порас , пишав лани толку имаа сила при крај реално неможеа 90 мин да игра никој со фул темпо, и што е крив алегри штбо бенатиа напраи глуп пенал... Првата со атлетико манџукиџ место да избаци како човек у нозе им ја даде 2 пати 2 гола, разбирам дека сите сте играле пес и фудбоол менаѓер и сте експерти за играње убав напагачки фудбал ама ни знаете кој играч колку е спремен у моментот плус сезоната е долга и у каква форма е осим ако не ги пратите на секој тренинг што не верувам дека е случај

Незнам зошто се расправате околу Симеоне кога човекот покажа и докажа барем од аспект на тренерската работа дека е во врвот. Човекот од Атлетико кој незнаеше кај тера направи екипа од ранг на најдобрите, сте нашле овде да коментирате бил тренер за Катанија и тоа од навивачи чиј тим незнае кај тера последните осум години, а има играно две финалиња во ЛШ, освои титула во Шпанија и од ништо направи екипа. Тоа што како човек видовме каков е не го менува фактот дека е супер тренер и дека кај и да отиде ќе има одлични резултати. Максимумот на оваа екипа е тој, па побогу во среден ред му играат Родри, Парти, Коке и малку фалеше да не елиминираат, немој само да ми речете оти овие тројца се подобри од средниот ред на Јувентус или било која екипа што игра во оваа фаза на ЛШ. Од овие тројца јас само Коке го знам и што повеќе да се муабети. Огромен хејт и омраза кај целата фудбалска јавност доби со потегот во Мадрид и тоа нема да се заборави брзо, си фрли дамка а многу луѓе го почитуваа, али тоа е, аргентински менталитет :D.
Abe picku mater juve sho ima edna sredina so pjanic, matuidi i emre/bentakur.. Saul vredi kolku site ovie zaedno.. To sho simeone e picka i ne go iskoristuva ofanzivniot potencijal na timot to e drugo

Да бе, Атлетико незнаеле кај тераат.
Пред да дојде Симеоне освоија Европа Лига, и ги победија Интер во Супер Купот на Европа.
Да не спомнуваме какви играчи играа пред да дојде Симеоне.
Точно е дека додека е он се крена Атлетико на едно повисоко ниво, ама далеку од тоа дека биле Хуеска или Ваљадолид.

Да бе, Атлетико незнаеле кај тераат.
Пред да дојде Симеоне освоија Европа Лига, и ги победија Интер во Супер Купот на Европа.
Да не спомнуваме какви играчи играа пред да дојде Симеоне.
Точно е дека додека е он се крена Атлетико на едно повисоко ниво, ама далеку од тоа дека биле Хуеска или Ваљадолид.
Па не биле Хуеска или Ваљадолид али не биле и тоа што се сега, испаѓаа и во втора лига, имаше периоди кај што стварно не знаеа кај тераат. Симеоне им донесе стабилност секоја година играат ЛШ и тоа далеку гураат, ете нека си отиде па ќе видиме каков ќе е Атлетико :).

Да пишуваш дека Роналдо бил подобар само во 2013та треба да си изгубен случај.Ај да го имаш ова тврдење и да сме 2013/4та година моментално,ајде ќе сфатев.Ама да го пишуваш ова во 2019та...Ова што го прави Роналдо во последниеве 5 години е надвор од умот.Реши еден тон НОКАУТ утакмици,за разлика од твојот Меси кој што 3 гола има дадено во нокаут фаза без Чави и Иниеста.И да не заброавиме,ЦР има сменето повеќе клубови и играл страшно во сите + европско со Португал.Или среќни околности и 4ве со Реал и ова од вчера и тоа со Португалија?

Abe picku mater juve sho ima edna sredina so pjanic, matuidi i emre/bentakur.. Saul vredi kolku site ovie zaedno.. To sho simeone e picka i ne go iskoristuva ofanzivniot potencijal na timot to e drugo
Другар ти прати си баскетче и кулирај си, иако и таму не ти оди баш нај нај со експертизите. Саул вреди колку цел тим на Јувентус пак ти, што само колку овие тројца. Вчера да го викнеа оној Better call Saul ќе имаше поголем удел во играта на Атлетико отколку големиот Саул Нигез. Си промашил темата другар, јбг се дешава :nesumjas:.

Вечер Ливерпул победува.

Ова што го направи Кики вчера е да се знае кој коси кој вода носи....на Марс да го однесат да игра ќе стане главен играч у екипа, многу јак дух нема збор, дури инспиративно.

Богами со такви просеци покрај тебе како Емре Чан да играш така е за респект.

Emre Can imase maestralna partija vcera, nz so gledase
Сите гледаат во Рики, а уствари он само ја круниса со реализација супер играта на Бернардески, Џан, Спинацола:toe: Ама то је то, се гледа пеачката не басистот:D

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom