1/2 финале е, се е можно, али Ливерпул се фаворити ради страшниот напад, напаѓачкиот фудбал кој вајда не и одговара на Рома. И вака првична слика ми е дека Рома во Англија може многу лесно да си замине со 3-4 гола примени и уште првата утакмица да биде речиси елиминирана( ohh wait #barsaa

)
Сепак против Барса испаднаа точни муабетите на нивните фанови дека новиот им тренер игра и на резултат знаат да се повлечат на моменти и не се како во минатото брутално напаѓачки ориентирани, можеби и тоа им одговараше на Рома. Ако некоја екипа оваа година се така убиствени во напад како Барса во минатото, тоа е Ливерпул, вајда и Сити. Затоа велам Рома ќе се сретне баш со екипа што не и одговара да се надигрува, баш она ултра напаѓачка екипа.
Истото ќе го речам како и пред дуелот со Барса, шанси постојат, можеби се 65-35% во корист на Ливерпул, али со вистинска поставеност, формација и стратегија, може и Ливерпул да се неутрализира и елиминира.
Како и да е, мило ми е што се паднаа овие две екипи и што една од нив ќе игра финале, не само што го заслужија тоа, туку Ливерпул заедно со Валенсија па и Дортмунд ми се едни од посимпатичните клубови, посебно Ливерпул, уште од 2000 години, играчи како Овен и Жерард многу ги поштував и сакав, иако Ливерпул на Рома и го има нанесено најтешкиот пораз во постоењето на клубот, 84та во финале од ЛШ во Рим и тоа на пенали, али ете во тоа време не сум бил роден и не ја имам таа омраза спрема нив како некои стари романисти.
Двомечот ќе биде вистинско уживање, па нека победи подобриот