- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 26.490
- Поени од реакции
- 43.396
немаа среќа Арсенал, секогаш некој тежок им се паѓа
и јас неколку месеци не бев во Македонија па се убив од кладење таму, дури појќе отколку овдеНе, не се кладам неколку месеци, не сум во Македонија.![]()
haters will say it's photoshop...
Не бе каков фотошоп, ова е директно после утакмица сликано додека пешачел до дома.haters will say it's photoshop...
Го свиреа Мората ко некоја легенда на Јуве да е. Колку се искомплексирани овие наполитанкиве да не му се верува на човек. Што можеш да очекуваш од канализацијата на Италија.Наполи во прво се запалија, во второ исчурија
Ја би да идеа даље, ама веќе кога испаднаа, барем како „утеха“ ќе биде тоа што Мората им го зашиба.
Овој формат на Лш е направен само со една цел, пумпање на пари.Уште еден доказ дека све ова е местено. Пак Реал го гураат до финале. Треба да се врати стариот формат на Куп на Шампионите и Спарта Прага и Звезда да играат полуфинале.![]()
Ко сега што има доминација на големите клубови, ко никогаш порано немало, ако мислиш на тоа дека секој може да освои. Целиот проблем е што организаторите се пристрасни во однос на тоа кој со кој би требало да игра во раните фази од купов. Затоа може е подобро да се направи лигашко такмичење од топ 10 екипи каде секој со секој би играл по два пути, него ли ждрепки да има.Овој формат на Лш е направен само со една цел, пумпање на пари.
Во стариот формат се знаело играш две утакмици и ако те бива одиш понатаму ако не испаѓаше, сега второ пласиран темпира форма па има шанса да биде и тој првак, друго 4 пласиран во Англија , шнапија, Италија можат да бидат шампиони во лш а претходно биле 4 во домашното првенство и какви се тие шампиони кога на домашна сцена биле далеку од шампиони.
По мене најдобро сите шампиони од сите држави играат куп такмичење и секако дека пак ке освојуваат Реал, Барса... побогатите клубови, но шампион ке бидне тој што бил и шампион во домашното првенство, а се ова и се што се планира за лигашки формат на натпреварување само на најбогатите е се со цел поголем профит, врска нема со фудбал и спортКо сега што има доминација на големите клубови, ко никогаш порано немало, ако мислиш на тоа дека секој може да освои. Целиот проблем е што организаторите се пристрасни во однос на тоа кој со кој би требало да игра во раните фази од купов. Затоа може е подобро да се направи лигашко такмичење од топ 10 екипи каде секој со секој би играл по два пути, него ли ждрепки да има.
По твоја логика Атлетико не требаше да ги победи Барселона и Баерн, кои беа шампиони. Ама ете ги победи, и тоа сосема заслужено. Тоа е убавината на фудбалот. Тоа што некој е поконстантен од останатите, не значи дека со секој тим мора да му иде, иначе не ја заслужува титулата. Секогаш може да дојде некоја шљ екипа од дното на табела, кои се супер мотивирани, ко Валенсија што е сега во моментов, и да го исшљака шампионот. Све е до формата, мотивацијата и психолошката спремност на тимот во секоја утакмица, а од утакмица до утакмица има бајаги разлика. Тоа што ти го очекуваш е најубаво роботи да пуштиме да играат и однапред ќе се знае кој ќе земе титула.По мене најдобро сите шампиони од сите држави играат куп такмичење и секако дека пак ке освојуваат Реал, Барса... побогатите клубови, но шампион ке бидне тој што бил и шампион во домашното првенство, а се ова и се што се планира за лигашки формат на натпреварување само на најбогатите е се со цел поголем профит, врска нема со фудбал и спорт