UEFA Champions League 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Џонтра е ЦАР!!! :cuc::cuc:
Другиве 12-13 страни не вредеа пет пари а не па кафе и пуканки. Проценти во боја ебаго. :P
После ова потценување на Волфзбург ако случајно му настегаат 3 парчиња во Германија на Мадрид тука ќе падни јак сеир, јасно е дека Кралевите се фаворити но Волфзбург е страшно офанзивна екипа која ќе излези со отворен гард и комотно можи да се случи изненадување на ваков нестабилен Реал.
Тој отворен гард ќе ги кошта многу на Волфсбург. Ги немам многу гледано, мислењево ми е базирано од ЛШ со Јунајтед и утакмицата на гости со ПСВ па може и грешка да сум, но...
Од тоа што се офанзивни оставаат хектари простор за игра на противникот. Тоа што Јунајтед беше мизерен и премногу фокусиран на посед за Фелаини да ја враќа назад до Блинд е друга работа. Ама играчите на Реал има да го искористат тој простор и ќе ги убијат во поим. Не ми е целта да ги потценувам, играат атрактивен фудбал ама ако немаат напреднато од првиот дел од сезоната ќе треба Бејл и Роналдо да имаат два мизерни натпревара па да имаат било какви шанси да поминат.

Како планираат да ги играат мечевите? Сакаат да кажат да си испаднат од нивните првенства или..? Бидејќи така како ќе издржи некој тим да игра 2 х 38 кола. Англичаните нели беа традиционални? Нели сакаа ФА Куп? Или ќе се откажат и од него? Глупо е ова. Јас разбирам дека ќе има по 8-9 одлични мечеви секое коло, и сигурно планот им е посебен термин за секој меч. Ама ќе се изгуби така возбудата кај фановите пред дерби меч. Секое коло ти е дерби, фудбалерите ќе станат роботи, без одмор, а тие да ги лапат парите.

Чемпионс смири се малце. чД
Нема да е супер лига ако пак играат 20 екипи (Нели под претпоставка дека дел од јаките клубови ќе сакаат да играат ЛШ).
Ова би било нешто налик на паралелно натпреварување со ЛШ и многу поразличен формат. Реално би било да има 12-тина екипи со натпревари во термините од ЛШ. Поинаку би било претеризам, ќе нема никаков квалитет и ќе биде само за пари (не дека идеава не е за пари).

Чемпионс смири се малце. чД
Нема да е супер лига ако пак играат 20 екипи (Нели под претпоставка дека дел од јаките клубови ќе сакаат да играат ЛШ).
Ова би било нешто налик на паралелно натпреварување со ЛШ и многу поразличен формат. Реално би било да има 12-тина екипи со натпревари во термините од ЛШ. Поинаку би било претеризам, ќе нема никаков квалитет и ќе биде само за пари (не дека идеава не е за пари).

Не верувам да е паралелно натпреварување , можеби ќе биде ако УЕФА не го дозволи , но принципот е како во кошарка Евролига со лиценци (читај богатите клубови без загуби) , формат сличен на првичниот од ЛШ не овој проширениов . Тие што нема да влезат во нокаут фаза ќе одат во некоја фузија од Лига на Шампиони и Европа лига (појма немам како би го извеле ова ).
Сиромашните клубови од источна и југоисточна Европа би играле во некој сличен на интертото куп . :D

Не верувам да е паралелно натпреварување , можеби ќе биде ако УЕФА не го дозволи , но принципот е како во кошарка Евролига со лиценци (читај богатите клубови без загуби) , формат сличен на првичниот од ЛШ не овој проширениов . Тие што нема да влезат во нокаут фаза ќе одат во некоја фузија од Лига на Шампиони и Европа лига (појма немам како би го извеле ова ).
Сиромашните клубови од источна и југоисточна Европа би играле во некој сличен на интертото куп . :D
Ко ќе видиш пак три натпреварувања ќе бидат и ќе дојдеш до заклучокот дека е ново такмичење со уште две други кои се паралелни но многу побогато. :D Ах ригил, ригил...

Иначе, ме мрзеше да едитирам. Извини Чемпионс, постот си го базирал на линкот од погоре, покасно го прочитав тоа. :)
Ако се 20 и биде лигашко натпреварување ќе биде срање. Или тоа или домашните првенства.

Ко ќе видиш пак три натпреварувања ќе бидат и ќе дојдеш до заклучокот дека е ново такмичење со уште две други кои се паралелни но многу побогато. :D Ах ригил, ригил...

Иначе, ме мрзеше да едитирам. Извини Чемпионс, постот си го базирал на линкот од погоре, покасно го прочитав тоа. :)
Ако се 20 и биде лигашко натпреварување ќе биде срање. Или тоа или домашните првенства.

Изгледа ништо не разбра , паралелно е ако едно го организира УЕФА а другото богатите клубови . Овој систем кој ти го кажав претходно е во случај ако е усогласено со УЕФА натпреварувањето .
Ако знаеш на кој начин се формира Евролига во кошарка ќе ти стане јасно .

Изгледа ништо не разбра , паралелно е ако едно го организира УЕФА а другото богатите клубови . Овој систем кој ти го кажав претходно е во случај ако е усогласено со УЕФА натпреварувањето .
Ако знаеш на кој начин се формира Евролига во кошарка ќе ти стане јасно .
Другар ај да не филозофираме. Убаво си пишав, паралелно на другиве што веќе постојат. значи ќе постојат и тие на некој начин или формат. Шо везе има кој ќе ги организира? Тоа е веќе друга тема во која ќе има многу политика, лобирање и вртење пари, и воопшто не ми беше тоа поентата.

Другар ај да не филозофираме. Убаво си пишав, паралелно на другиве што веќе постојат. значи ќе постојат и тие на некој начин или формат. Шо везе има кој ќе ги организира? Тоа е веќе друга тема во која ќе има многу политика, лобирање и вртење пари, и воопшто не ми беше тоа поентата.
Замисли Блатер и Платини :icon_lol:

Кој рече дека Атлетико е фаворит? Јас реков дека нема да велам ништо, Барселона е фаворитот и шансите за да оди понатаму се 80% Проблемот е што толку ви е крената самодовербата па го подценувате противникот. Верувај дека ако Нејмар, Меси и Суарез го подценат противникот во 1/4 финале од ЛШ дека никогаш нема да постигнат гол.Од толку што леташ во облаци и Баерн да ви се паднеше ќе бевте тврдо убедени дека лесно ќе го помините. Е Баерн има напад и од 3 акции можат да ви стегнат три гола со таа одбраната ваша посрана.

Ќе биде со формат на ЛШ само богатите и големи клубови како Челзи, Јунајтед, Арсенал, Ливерпул, Бајерн, Јуве, Милан...ќе имаат загарантирано место безразлика на која позиција завршиле во лигата.

И све ќе се прави заради пари, заради големите ограничување кои ги скратувале приходите, сакале да ги зголемат многу повеќе и да го искористат пазарот од 1.5 милијарди фанови, пример им е америчкиот фудбал.

Кој рече дека Атлетико е фаворит? Јас реков дека нема да велам ништо, Барселона е фаворитот и шансите за да оди понатаму се 80% Проблемот е што толку ви е крената самодовербата па го подценувате противникот. Верувај дека ако Нејмар, Меси и Суарез го подценат противникот во 1/4 финале од ЛШ дека никогаш нема да постигнат гол.Од толку што леташ во облаци и Баерн да ви се паднеше ќе бевте тврдо убедени дека лесно ќе го помините. Е Баерн има напад и од 3 акции можат да ви стегнат три гола со таа одбраната ваша посрана.
Абе ние сме фанови, шо има вρсκа аκо подисκутиρаме, санκиρ од нас зависи κаκо ќе изигρаат. Тешκо игρачиве аκо ρазмислуват κаκо навивачиве :D

Меси, Нејмар и Суарез ќе го потценеле противникот.. Tell me about it..Јавноста ја пумпа работата за Барса, фановите, а и играчите како што гледам по изјавите се крајно сериозни и одат чекор по чекор. Следен чекор не е Атлетико, следен чекор е утре да го соберат она што денес Атлетико го прокоцка, па за другото "о том потом" :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom