UEFA Champions League 2014-15

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои ЛШ?

• Вкупно гласачи
    118
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Другари и другарки поддржувачи на Премиер Лигата, имам лоши вести, Atso is here.

кај прочита ЛЕ? :D:D
- убаво си болдирал, барем да прочиташе дека Евертон и Тотенхем еднаш у 15-20 години ќе завршат топ4 (ЛШ).
А ти за тоа се фати зашто покрај ЛШ и ЛЕ сум допишал ....:tapp:
Уште не ми објасни што е со синдромот во Ла Лига секоја сезона кога дебитант ке влезе у ЛШ следните 4 сезони да се бори за опстанок и да испадне ?????
Англиско Тотенхем еднаш влезе надвор од топ 5 (арсенал,сити,јунајтед,челзи и ливерпул) у ЛШ и еве го уште е при врвот. Евертон испадна у бараж за групите инаку.

дај еве чим толку пратиш Шпанско кажи шо толку квалитетни играчи има во тие тимови, јас еве оти не пратам ќе ти кажам дека на Валекано првотимци им се Манучо и Какута, играчи кои неможеа утакмица да добијат во ПЛ, на Гранада главен шпиц им е Рочина, играч кој беше замена во Белкбурн у Чемпионшип, на Кордоба најдобар играч им е Роси позајмен од Јуве, сите се полни со некој анонимуси од Шпанија,Аргентина или Бразил.
Јас гледам по играта и по резултатите..во Шпанија сите знаат да играат фудбал и многу ретко се случуваат пресврти бидејќи екипите ја легнуваат топката и не паничат како селаните од Англија ....во Шпанија просечните екипи ги продаваат најдобрите играчи и следната сезона се уште поквалитетни бидејќи имаат одлични фудбалски школи покрепени со млади таленти,а во Англија ако ги продадат најдобрите играчи ќе испаднат во Чемпионшип..во Шпанија сите први 7 екипи се поквалитетни од првите 7 во Англија..додуша видовте и минатата сезона каде два од трите најдобри шпански тимој(Барселона и Атлетико) играа против најдобрите англиски тимој(Сити и Челзи) и самиот знајш како завршија натпреварите....едноставно во Шпанија играат фудбал, а во Англија ја качат топката и то е то

кај прочита ЛЕ? :D:D
- убаво си болдирал, барем да прочиташе дека Евертон и Тотенхем еднаш у 15-20 години ќе завршат топ4 (ЛШ).

@Mad_Coko

:vozbud:

дада Тотенхем, Евертон и сите останати Премиерлигаши се борат за врв, ама сепак на крај истите 4 до 5 екипи (од кога дојде Сити) завршуваат топ4.
ајде идеме вака во последни 10 години кој биле шампиони во Англија и Шпанија
2004 - Арсенал ; Валенсија
2005 - Челзи ; Барса
2006 - Челзи ; Барса
2007 - Јунајтед ; Реал
2008 - Јунајтед ; Реал
2009 - Јунајтед ; Барса
2010 - Челзи ; Барса
2011 - Јунајтед ; Барса
2012 - Сити ; Реал
2013 - Јунајтед ; Барса
2014 - Сити ; Атлетико
освен дуото Реал/Барса т.е. Челзи/Јунајтед во последните 11 сезони други екипи што земале титули Сити (2) и Арсенал (1) во Англија, а од Шпанија Валенсија(1) и Атлетико (1).
у право сте, повеќе екипи се борат за врвот :D и во Шпанија исто сите се борат за врвот .... ама не успеваат да завршат :) да не дојдоа нафташите во Сити, ќе беа само Челзи/Јунајтед и Арсенал од 2004.
Кога сме кај конкуренција за ЛШ т.е. топ 4. Во топ4 во ЛаЛига во последните 10 години, завршиле:
Барселона, Реал, Атлетико, Валенсија, Депортиво, Виљареал, Севиља, Осасуна, Бетис, Билбао, Сосиедад.
тоа ти се 11 екипи. Во последни 10 години екипи што завршиле топ4 во Англија: Сити, Арсенал, Јунајтед, Челзи, Тотенхем и Ливерпул. (6 екипи)
:D

Како се борат за врвот бе брат кога до пред лани разликата помеѓу вториот и третиот беше 15 бода, границата за супер тимови и просечни тимови во шпанија е под второ место, додека во ПЛ е под 4то место.Од ови што ги наброја што завршиле 3то и 4то место никој не успеал да одржи континуитет, ако не се лажам ни групи во ЛШ не минеа.Со издигнувањето на Атлетико последниве години добивте на изговор дека има конкуренција во лигата, инаку се крепевте на успесите на Барса.

Севиља и Валенсија се поквалитетни од Евертон и Тотенхем ....
И затоа Валенсија и Севиља у последниве 5 години на табелата шараа од 5-то до 15 место(немаа константност во формата) а Тотенхем и Евертон од 5,6,7 не мрднаа подоле (имаат константност).

заборавив да дополнам за парите од тв правата. :) значи во Англија добивките се горе доле изедначени и земаат многу повеќе пари од било која позиција што носи опстанок (до 17) отколку да освојат ЛЕ, гледам спомнале и погоре. Џабе ризик на повреди е тоа. Подобро му се исплати шести да е во лига него седми и да освои ЛЕ. Тотенхем па поготово кој оди или на ЛШ или ништо со оглед на тоа дека има стадион за градење. Ете со Боаш па низ групите играа без Бејл па шо напраат напраат, генералниот став на англиските клубови ти го кажувам, не дека се согласувам со ова или не.

излагам сеа ќе ти вратам коа ќе можам ако реплицираш :)
totenhem.png

Еве ги стартните постави на двата меча против Днипро. Кога поминаа со судии и беа очај невиден.
Значи на двата пати излегле со полн состав. Тоа ако не е знак дека играат сериозно во ЛЕ јас не знам што би било. :)
Ист е случајот со Сити и тие не дека се фокусираат на ПЛ па затоа потфрлаат во ЛШ туку толку им е силата. (читај глуп им е тренерот)

Моментално Тотенхем и Евертон имаат подобри играчи од Валенсија и Севиља, а со тврдењево дека екипи како Бетис,Алмериа,Гетафе,Елче,Валекано,Селта се подобри да речеме од Хал,Стоук,Њукасел,Свонси,Сандерленд ич не можам да се сложам, како прво од тие шпански екипи знам само по 2/3 играчи, еден асален квалитетен играч нема, за разлика од овие од Англија кои се полни со интернационалци.

Еве да ја занемариме ЕЛ, оти само шпански екипи се решени да ја освојат, евентулано португалски.Во ЛШ шпанците имаат 4 титули од кои 3 се на Барса и 1на Реал, а од англичаните имаш 3 различни освојувачи, успехот на шпанија како лига лежи на рамењата на Барселона која беше надобриот тим во последните 5 години, но тоа не ја прави лигата најдобра.

Инаку се сложувам дека ПЛ е падната по квалитет, не дека нема квалитетни играчи туку многу аматерски се водени тимовите во последно време.

А јас се кладам дека Пако Хемез со Рајо може да и го земе скалпот на било која премиерлигашка екипа, џаст нејм ит, и тоа без одбрана ќе игра. :) Не знам колку си прател Ла Лига ти лани, али трите најдобри Реал, Барса и Атлетико се намачија за да останат во топ 3, конкретно за Реал, пошто не пропуштив утакмица, толку трилер утакмици нема изиграно ниту една екипа, зборам за ЛА Лига. Па види ти дали Реал и Барса си се шетаат до титулата. Можеби бодовите на табелата го зборат тоа, што е резултат пред се на класата на играчите кои играат во овие екипи, али фактичката ситуација на теренот далеку е од тоа, нијанси се во прашање. И на крај дај да видиме колку домашни играчи од Премиер Лигата идат во странство да играат за други клубови, со што стекнуваат вредно искуство, а и се развиваат ко играчи и ко личности, да не збориме дали има такви кои се ѕвезди и носители на играта на тие клубови, и на тоа удри му минус колку увезуваат и ќе видиш колку е во дефицит премиер лигата.

Како се борат за врвот бе брат кога до пред лани разликата помеѓу вториот и третиот беше 15 бода, границата за супер тимови и просечни тимови во шпанија е под второ место, додека во ПЛ е под 4то место.Од ови што ги наброја што завршиле 3то и 4то место никој не успеал да одржи континуитет, ако не се лажам ни групи во ЛШ не минеа.Со издигнувањето на Атлетико последниве години добивте на изговор дека има конкуренција во лигата, инаку се крепевте на успесите на Барса.

Океј сеа, никој не може да одржи континуитет на освојување 4то место ко Арсенал, признаваме. :D

Океј сеа, никој не може да одржи континуитет на освојување 4то место ко Арсенал, признаваме. :D
барем у втора лига да не испаѓаат, не барам повеќе :D

А ти за тоа се фати зашто покрај ЛШ и ЛЕ сум допишал ....:tapp:
Уште не ми објасни што е со синдромот во Ла Лига секоја сезона кога дебитант ке влезе у ЛШ следните 4 сезони да се бори за опстанок и да испадне ?????
Англиско Тотенхем еднаш влезе надвор од топ 5 (арсенал,сити,јунајтед,челзи и ливерпул) у ЛШ и еве го уште е при врвот. Евертон испадна у бараж за групите инаку.

за кое друже, за ова?

За болдот : тотенхем и евертон на 15 год влагаат у ЛШ и ЛЕ !?!??! o_O Се самоуби со постов.
Еспањол,Бетис и Депортиво се пример за екипа која еднаш влегла у ЛШ и после 15 години нигде ја нема . (последниве 2 и испаднаа од лига од што неможеа да го издржат темпото).
Иронијата да биде поголема завршуваа 4ти на места што се загарантирани за екипиве што ги наброја.

За неболдот : кога спомна се бројат титули ....

Шпанија Англија
Реал 10 Ливерпул 5
Барса 4 Манчестер 3
Нотингем форест 2
Челзи 1
Астон Вила 1

Колку усшешни екипи имала Шпанија* за 60 год а колку Англија !?!?!? :vozbud:
* Земи во предвид дека Барса до првата титула у 1991 нигде ги немало како фаворити

незнам што треба да објаснувам играле ЛШ, па за некоја година испаднале. ..

сега ти и @Mad_Coko почнавте да ми зборите за континуитет ... да се знае која екипа завршува на кое место :confused: незнам што да ви кажам, како фанови на Премиер лига се “палите“ дека секој тим може да заврши на било кое место и на тоа дека лигата е максимално изедначена и ништо не се знае, да човек ако не гледа Премиерлига би помислил дека Хал може да игра ЛШ..
а сега ми зборите дека во ЛаЛига нема континуитет како во Премиер: Челзи и Манчестер (ме демантира Мојс со последнава сезона) - топ3, Сити им се приклучи од пред некоја сезона, Арсенал 4, Тотенхем 5-6, Евертон 6-8 и Ливерпул шета горе-доле последниве неколку сезони...

ете, ќе ти одговорам на прашањето - многу е изедначена ЛаЛига и екипа што игра ЛШ за некоја сезона може да испадне ... (незнам стварно друго што да ти кажам)

Кога сме кај конкуренција за ЛШ т.е. топ 4. Во топ4 во ЛаЛига во последните 10 години, завршиле:
Барселона, Реал, Атлетико, Валенсија, Депортиво, Виљареал, Севиља, Осасуна, Бетис, Билбао, Сосиедад.
тоа ти се 11 екипи. Во последни 10 години екипи што завршиле топ4 во Англија: Сити, Арсенал, Јунајтед, Челзи, Тотенхем и Ливерпул. (6 екипи)
:D

забораив да напишам дека и Малага има играно ЛШ.

Не е во интерес на екипите во Англија да играат ЛЕ затоа што и фановите и управата (финансиски) а и ФА бара акцентот да биде ставен на ПЛ, затоа и воопшто не им помагаат на екипите. Челзи за 6 дена 3 утакмици изигра пред некоја година зошто не сакаа да им одложат.

Во Шпанија плус знаат однапред дека нема шанси да се припари до врвот и одат на европските натпревари.

а зошто денес на Евертон - Волсфбург е полн стадионот?

исто така, еве го Евертон со прв тим, Тотенхем имаше повеќе од 50% првотимци (не успеаа да шутнат на гол против Партизан :D)

дискусијава може да ја терам до немај каде... тоа со играчите несакам ни да навлагам, едноставно има играчи што им одговара стилот на игра во некоја лига, а и напредокот на играчот зависи од тренерот, тактиката итн. не секогаш е пресуден квалитетот на играчот.

Може да набројувате колку сакате и кој играчи се снашле во Премиер, а кој во ЛаЛига, исто така и за тренери ја би рекол дека Покетино беше под просек во ЛаЛига, сега сите го респектираат во Англија, како и Пелегрини иако немам така лошо мислење за него, ама рејтингот во Шпанија доста му падна после авантурата со Реал Мадрид. И замислете отиде во Англија (најконкурентната лига) и во прва сезона освоји две титули :eek: ќе речете сега Пепе Мел добил отказ од ВБА итн. или Хуанде Рамос иако за Хуанде Рамос е друга приказна, тој Леви евреинот не му донесуваше играчи што он ги бара, а сепак си отиде од Тотенхем со трофеј и од тогаш мислам немаат ништо освоено.

мислењето го имам изградено со години што пратам ЛаЛига, а и Премиер гледам... работава е што повеќето тука моќта на клубовите ја сметаат според финансиската стабилност на клубот и колку е платен некој играч. Еве ова лето Адриан од Атлетико отиде во Порто за 11М, на ум ми падна Лонг кој е платен 15М, колку е поквалитетен Адриан нема што да дискутираме, исто и за Брахими за ефтини пари (~6М мислам) отиде во Порто, уште пред неколку месеци пишував колку е добар играч, Брахими лани статистички беше подобар дриблер и од Меси, Нејмар, Роналдо итн. Фуего и Трасхорас еден период што играа во Рајо беа една од најдобрите средини во ЛаЛига, секако многу од тука не слушнале за нив ама ко што пиша еден за Саутемптон - “таа средина би направила партал минимум 15 екипи од Премиер.“

зошто ова ми е последен пост на оваа тема, еве ќе напишам уште нешто за конкурентоста на Лигата и екипите што испаѓаат и со колку бодови испаѓаат.
Англија ; Шпанија
2004 - Лестер (33 бода) ; Ваљадолид (41 бод)
2005 - К.Палас (33) ; Леванте (37)
2006 - Бирмингем (34) ; Алавес (39)
2007 - Шефилд (38) ; Селта (39)
2008 - Ридинг (36) ; Сарагоса (42)
2009 - Њукасл (34) ; Бетис (42)
2010 - Барнли (30) ; Ваљадолид (36)
2011 - Бирмингем (39) ; Депортиво (43)
2012 - Болтон (36) ; Виљареал (41)
2013 - Виган (36) ; Мајорка (36)
2014 - Норич (33) ; Осасуна (39)

ја мислам дека тука паѓаат у вода муабетите за конкуретната Лига и дека сите 20 екипи се изедначени..
само погледнете ги бројки со колку бодови испаѓаат клубовите во втора лига, во Шпанија често се случува тим што освоил 40+ бода да испадне.

Евертон и Тотенхем биле селски екипи :cuc:

Ах бе Џони, јасно ми е зошто паѓаш на спортска секој викенд.

Atso i blanco, ne mozam da ve citiram detalno ama eve vi citat a i za Everton sto ste pisale

MARTINEZ'S VOW: The demands and riches on offer in the Premier League have led to many English teams viewing the Europa League as something of a nuisance. That won't be the case with Everton. "Last year we had to work so hard for 38 games to achieve that, it would be nonsense to say we don't want to be giving it everything we've got," Everton manager Roberto Martinez said. "We really want to go all the way in the Europa League."

Martinez e Spanec i moze saka da se proba vo LE no generalno gledano angliskite klubovi ne zapnuvaat po sekoja cena da osvojat LE. A toa sto imalo publika ne znaci nisto, i na Carling Cup krcaat stadionite ama menagerite na PL timovite sakaa da pravat peticii za da platat za da iskocat od kupot. Utre Arsenal, Man Utd, Chelsea, Liverpool i so Bamber Bridge da igraat stadionot ke krca. Znaci nie ne vikame deka ova e dobro ili loso no takov e stavot vo Anglija, mozete da barate po forumi, generalno takvi mislenja ke najdete od fanovi. Sega otkako neli pobednikot od LE ide vo LSH moze ke e druga prikaznata.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom