- Член од
- 7 ноември 2008
- Мислења
- 50
- Поени од реакции
- 42
За што ли дискутираат навивачите на јувентус на тема:
UEFA Champions League 2011/2012 ?
UEFA Champions League 2011/2012 ?
Па може и така да кажеш.Јас не реков дека Арсенал не играше во 1 полувреме ама головите им беа ‘‘поклонети‘‘ од наши играчи.Кај првиот гол Бомел мислам дека го остави Кошчелни и ете ти гол по наша вина или авто-гол како што викаш ти.Вториот гол падна по еден кикс на Силва,а третиот од пенал.Вршевте притисок во прво полувреме ама ако лажам еве ти кажи ми кои се тие шанси што сте ги создале а ние незнаеме ? Единствени закани од игра ви беа шутот на Ван Перси на почетокот и контрата на Жервињо кога Абиајти му ја фати на Ван Перси.Уште малце па ќе испадне дека Арсенал не играл и Милан си дале 3 авто-гола. Арсенал не создал шанса.
Што се нема да прочиташ.
Не изигра Арсенал ништо посебно туку Милан им го отвори патот до голот.Реално гледано Арсенал не создаде шанса,а головите ги даде од прекин и по грешка на Силва.Нашата несериозност им даде надеж да видат светлина на крајот од тунелот но во второ се подобривме или они паднаа кондиционо па останаа само на гледање на светлината.Заслужено победија и тука нема што да се дискутира но играта на Арсенал не беше таква каква што некој сака да ја прикаже.Некој ја спомна и тревата на Сан Сиро па можам само да кажам дека како за нив така за нас.Во Италија Милан го доби мечот на тактички план и заради играчите што со потег да решат меч,а не заради лошата трева.(најдебилен изговор)
Многу од вас почнаа да го гледаат Милан со други очи но со враќањето на Боатенг и Аквилани ни тие Реал и Барса нема лесно да си поминат ако се паднат.Ова што се случи вечерва ќе биде само една добра лекција за Алегри и фудбалерите па немојте толку лесно да го отпишувате Милан ако се падне со Реал или Барса.
Можам и јас така.Па може и така да кажеш.Јас не реков дека Арсенал не играше во 1 полувреме ама головите им беа ‘‘поклонети‘‘ од наши играчи.Кај првиот гол Бомел мислам дека го остави Кошчелни и ете ти гол по наша вина или авто-гол како што викаш ти.Вториот гол падна по еден кикс на Силва,а третиот од пенал.Вршевте притисок во прво полувреме ама ако лажам еве ти кажи ми кои се тие шанси што сте ги создале а ние незнаеме ? Единствени закани од игра ви беа шутот на Ван Перси на почетокот и контрата на Жервињо кога Абиајти му ја фати на Ван Перси.
Ти да беше може ќе го фатеше шутот на Боатенг. Акција имаше тука за каква што ти можеш да сонуваш дека ќе видиш во Арсенал.Ја, ја, ја...Арсенал не играл, туку Милан им помогнал, Арсенал не создал шанси, туку головите биле грешки на Милан. А првиот меч како беше бре? Првиот гол, грешка на Шчезни, вториот гол Ибрахимовиќ во офсајд, третиот гол, грешка на Џуру, четвртиот гол, пенал. Единствена асална шанса беше на крај Пато што ја имаше. Ама тогаш никој од Арсенал не пиша ваква глупост како ти што напиша сега.
Теренот ви помогна за таа ваша тактичка победа. Како за вас, така за нас, ама се виде вие колку сте млитави по крилата, а се знае дека нашата игра се базира на крилата и таму сме најопасни, така да не држи вода тоа.
Истото што му го пишав и на колегата твој.Можам и јас така.
Голот на Боатенг беше грешка на дефанзивецот што не го маркираше на време. Вториот гол беше грешка на Сања кој задоцни во офсајд стапицата, третиот гол беше грешка на Вермален кој се сопна и падна, четвртиот гол беше грешка на Џуру кој наивно направи фаул за пенал.
Какви се глупости нема да изнатропате само да не признаете дека бевте надиграни.
Ама од дечурлана попаметно нешто и не очекувам.
Ти дали си ја гледал утакмицата? Првиот гол паднал по акција, ајдеее, првиот гол падна по лош дегажман на Шчезни кој ви ја подари топката и по едно подавање дојде до Боатенг. Таму Шчезни згреши, глуп! За вториот гол не се тешам, туку така беше! Третиот акција на Милан, хаха, ти изгледа секои две подавања ги сметаш за преубава акција од што не си навикнат на тоа. Тоа ти е баш "грешка" како ти што ги викаш. Други шанси немавте, разбираш? Ако не си ја гледал, отвори хајлајтс. Шанса имавте само преку Пато при крај и може уште некоја полушанса. Не го рачунај секој шут во статистика што ќе го видиш за шанса.Ти да беше може ќе го фатеше шутот на Боатенг. Акција имаше тука за каква што ти можеш да сонуваш дека ќе видиш во Арсенал.
Вториот гол беше на Робињо.Ако се тешиш со офсајдот на Ибрахимович тогаш секој чест за тебе.Исто и во оваа ситуација бевте изработени како Киево да е на Сан Сиро.
Третиот гол исто падна по акција на Милна е сега што некој од вашите се лизна таму е најмал проблем зошто во секој случај тоа ќе беше гол.
Четвртиот гол точно беше од пенал но за претходниве три не се брукај на форумов.
Тогаш некој плачеше дека заради теренот Волкот неможел да се види па ете вечерва се ‘‘виде‘‘.
п.с Дур не ми кажеш кој се тие шанси ич не ме цитирај.
А и овој Кошчелни ја промаши со глава, па го удри во рамо...Најјако беше на првиот гол од Кошчиелни... Абате седи на прва, се трга накај голманот, топката од Кошчиелни завршува у гол покрај првата статива (кај што требаше да седи Абате), а Абате се буни зошто никој не седи на прва...
http://on.net.mk/sportal/fudbal/milan-ja-prezhivea-topovskata-kanonada
е, видете у видеото
Абате се буни зашто никој не го чува играчот на Арсенал а не зашто никој не седи на прва статива ...Најјако беше на првиот гол од Кошчиелни... Абате седи на прва, се трга накај голманот, топката од Кошчиелни завршува у гол покрај првата статива (кај што требаше да седи Абате), а Абате се буни зошто никој не седи на прва...
http://on.net.mk/sportal/fudbal/milan-ja-prezhivea-topovskata-kanonada
е, видете у видеото