Некогаш треба да се биде фер иако во случајов се работи за Албанците. Овдека проработе политиката, едноставно ти прашај се себеси место Албанија да беше Франција или Германија.
Ја досега не сум имал можност да ги видам на дело УЕФА какви се иако имало често некои кои ги викнале УЕФА мафија.
Замисли ни во нашата никаква фудбалска федерација го нема ова, да влезам у терен да нападнам играчи и пак да победам со 3:0. А тоа што Албанците одбиле да играат би го направил секој при таков физички и психички притисок.
И Македонија да беше место Албанија вака ќе го јадеше, во случајот победи лобито и секогаш победува тоа. Мала држава у европски рамки особено во фудбалот што не сме никој фактор.
Реков треба да се биде објективен иако се работи за Албанците, сеа само се дава мотив плус за инциденти наредниот натпревар или на другите општо организирано од УЕФА.
Па тука кај нас за удрен голман со камен сите на форумот бараа Шкендија да се казни со 10 мечеви играње без публика или казнување на теренот, а замисли го сценариото да се десеше. Значи се лаже секој кој мисли дека политиката не е вмешана во фудбалот и тоа зборим Европскиот фудбал, УЕФА
Длабоко у себе знаете дека нема правдина у одлуката ама ај тоа е тоа...
Сеј но ту рацизм
pravdeno ke bese da se preigra mecot, vaka poosteteni se srbite zasto oni ko domakini nema da imaat sansa da dojdat do 3 boda, ti sea mi teras so muabetot zamisli ova zamisli ona...
srbive ova da go napravea sred hrvatska nemase zivi da izlezat od stadion, vo albania isto ke se reagirase, vo polska isto, go germanija isto, zasto ova ne bese bilo kakva provokacija ama vas toa ne vi e jasno, ne vi jasno deka ova bese nacizoidno bidejki tamu i del od makedonskata teritorija bese staven, i del od grcka ...
Ova uefa go zima u predvid, a ne provokacija ko provokacija, zasto i oni se svesni deka na mnogu mesta vo svetov duri i beter bi pominale rabotive.
ja kazav pred nekoj den sto bi bilo najrealna opcija, a toa e preigruvanje na mecot za da fudbalot ko fudbal ne izgubi, i podednakvi kazni na dvete zemji, ovoj balans na uefa, a sekako ke pravea balans, nemase da ima pobednicka strana tuka, mi e vo najmala raka, smesen.