UEFA Евро 2016 (квалификации)

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Прво работа, во овој случај Србија е многу повеќе казнета, јас мислев дека ке се преигра утакмицава и ке се казнат Албанците и Србија парично плус за Србија играње на неколку домашни натпревари без публика, додека албанците суспендирање на 3-4 играчи кои како телиња се залетоа на Митровиќ.

Како и да е мислам голем пропуст на УЕФА од тоа што читав, ке видиме во образложението, но што можев да добијам информација до сега Албанците се казнети ради тоа што несакале да продолжат, додека никаде не се расправало за дронот и за однесувањето на поедини албански играчи.
Индивидуални постапки би се покренале против албанските играчи доколку УЕФА мисли дека има потреба.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Индивидуални постапки би се покренале против албанските играчи доколку УЕФА мисли дека има потреба.
Потикнување на инцидент и бранење на политичка идеологија... ако мисли УЕфА дека за ова нема потреба, тогаш незнам

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Потикнување на инцидент и бранење на политичка идеологија... ако мисли УЕфА дека за ова нема потреба, тогаш незнам
Ова второво не може да се докаже, али вербално/физички напад врз српски фудбалер, па и учество во тепачката што следеше после тоа, постоеше.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ова второво не може да се докаже, али вербално/физички напад врз српски фудбалер, па и учество во тепачката што следеше после тоа, постоеше.
да не се пуштеа на Митровиќ истиот заставата ке ја дадеше на судијата и ке продолжеше натпреварот без никакви инциденти и подобриот ке победеше, така да тие се пуштија да го бранат знамето а не да го нападнат Митровиќ, тоа е тоа, по аналогија на ова Шимуниќ поради извикување на усташки поздрав доби дебела суспензија.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
да не се пуштеа на Митровиќ истиот заставата ке ја дадеше на судијата и ке продолжеше натпреварот без никакви инциденти и подобриот ке победеше, така да тие се пуштија да го бранат знамето а не да го нападнат Митровиќ, тоа е тоа, по аналогија на ова Шимуниќ поради извикување на усташки поздрав доби дебела суспензија.
Абе и јас и ти знаеме, цела јавност знае, де факто е така, ама не знам дали може да се докаже такво нешто. Друго е јасно извикани зборови.
На страна тоа, чекам да продолжат славјата по улиците на Тетово и Струга. :D Пошто нели, 100% ја добиваа Албанија службено. :D

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Абе и јас и ти знаеме, цела јавност знае, де факто е така, ама не знам дали може да се докаже такво нешто. Друго е јасно извикани зборови.
На страна тоа, чекам да продолжат славјата по улиците на Тетово и Струга. :D Пошто нели, 100% ја добиваа Албанија службено. :D
хахха
На темава поставив прашање до Албанциве еден да ми одговори зошто слават и сеуште немам добиено одговор, изгледа ни они самите незнаат зошто славеа како да ја победиле Германија во финале на ЕП.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.642
Поени од реакции
88.331
Него ова Албанциве на фб се невозможни... пцујат по УЕФА за местење, расизам, национализам итн, а гледаш кај нивните профили скоро сите ја имаат сликата која леташе низ стадионот со етничка албанија :facepalm:

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Се покажа дека УЕФА е сериозна институција. Треба сите нејзини членки да учат од неа, особено ФФМ затоа што кај нас вакви инциденти има шанси да се случат.

Тоа што и фудбалските сојузи на двете земји, и Србија и Албанија, се назадоволни кажува дека УЕФА донела вистинска одлука.
Не знам Србите на кој дел од одлуката ќе се жалат, ама изјавите на Албанската федерација се смешни:
„Заслуживме три бода“, „Одземено ни е она што го освоивме на терен“
Да чита некој ќе си помисли 10:0 воделе пред прекинот и некој друг им направил прекин намерно. Очигледно не ни планираат да се жалат, туку само изјавуваат глупости за да го попалат народот и да се оправдаат.

Последно уредено:
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Него ова Албанциве на фб се невозможни... пцујат по УЕФА за местење, расизам, национализам итн, а гледаш кај нивните профили скоро сите ја имаат сликата која леташе низ стадионот со етничка албанија :facepalm:
преед 50-60 години еден стар дедо рекол дека вселената и глупоќата кај луѓето се неограничени, иако за ова прво небил сигурен :)

Последно уредено:
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Србија претпоставувам ќе се жали да не им одземат 3 бода, али искрено не верувам дека УЕФА ќе смени било што во оваа одлука. Двете утакмици без публика се комплетно заслужени. Него кажете ми, имало случаеви во кои гостите напраиле проблем па добиле казна да играат пред празен стадион?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
Завера на светот против новиот небесен народ. :confused: Истиот почеток, во спорт првите „завери“. Ќе го преживее и ова Балканот, преживеал и полошо.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Некогаш треба да се биде фер иако во случајов се работи за Албанците. Овдека проработе политиката, едноставно ти прашај се себеси место Албанија да беше Франција или Германија.

Немој вакви автоголови да си даваш. Германија публика немаше да види 5год ако играа Полска-Германија и се избацеше дрон со некое вакво знаме

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.600
Поени од реакции
9.237
Победа за Кристијано.

Иначе далеку од правда ова пресуда, Србија *победи*, нејзе и се дадени три гола, на Албанија и се одземени, во случај на ситуација со исти бода.

Службена за Србија???? WTF!!!!!!!
После пак нека гласат за Платини маму да му е...
Toa кажи му го на тој што го леташе дронот и што ви го спопика до даска, а вие го славевте како национален херој.

Еве штo пишав јас пред некое време а од страна на Албанците бев обвинет дека сум патетичен:

121314 напиша:
Реално да ги согледаме работиве. Вие пред натпреварот имавте 4 бода, а Србија 1. Репрезентацијата им е катастрофа зашто не ја составува тренерот, туку менаџерите. Можевте да им извлечете барем нерешено, можеби и ќе победевте.
Плус, Србија допрва треба да игра со Данска и Португалија. Огромна шанса да ја оставите Србија зад себе и да обезбедите барем трето место кое ќе ве одведе во баражот, а можеби и второ кое би ве одвело директно на ЕП.
Сега поради некој идиот кој плукна на успесите на албанските репрезентативци против Португалија и Данска, Србија ќе го добие натпреварот со 3:0, a неколку албански репрезентативци парично ќе бидат казнети, можеби и суспендирани на следните неколку меча. А вие тој човек го славите. Славете го повторно кога Србија ќе игра бараж, а репрезентацијата на Албанија ќе ги гледа од дома, благодарение на тој "херој".
Тој "херој" ги спаси Србите од бламажа, а ги закопа Албанците. А вие го славите. Со кој памет?
Што мислиш @puno, дали од УЕФА некој ќе сака да ризикува и благонаклоно да гледа врз дрон кој лета над скапите фудбалски ѕвезди и над публика во стадионите, а освен глупава политичка порака, можеше да носи експлозив, вирус, цијанид...?

Поради ова, очекувам судиите делегирани од УЕФА коишто ќе судат на следните мечеви на Албанија да судат тенденциозно на штета на Албанија, бидејќи УЕФА сигурно нема да се замара што ќе им текне на Албанците доколку се пласираат на ЕУ и сигурно ќе стори сѐ за да не се пласираат и да им донесат нови главоболки.

Лично мислам дека УЕФА ќе ги смени регулативите и секое наредно летање на дрон, квадкоптер, авион на далечинско, хеликоптер на далечинско и слични играчки над стадион кадешто се игра натпревар или одржува тренинг, ќе ги третира како потенцијален терористички напад.

Последно уредено:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.212
Поени од реакции
46.471
znaci vaka, vo oficijalnoto soopstenie na fudbalskiot sojuz na Albania megjudrugoto bese kazano deka nie i drugo zname nemame, pa sto imalo loso so toa zname na dronot pritoa aludirajki deka nivno zname ne ni imalo a imase normalno, na jarbol, ali ne e bitno toa, koja e taa konstatacija nivna, deka drugo zname nemaat a pritoa ova e zname na NEPOSTOECKA zemja, i zname koe zadira vo teritorijalniot integritet i na drugi drzavi ...
Pa kolku bre treba da si retardiran i umobolen, da izdades takvo soopstenie a pritoa ne sakaat da bidat kazneti i ko kapak na Se sakaat sluzbena pobeda ? Namesto da go osudat toj incident, koj bese pricina za ova sto se sluci, da kazat i deka igracite na teren ne znaele za kakvo zname se raboti pa zatoa taka reagirale, ali ne, oni resija da se blamiraat i so takvo blamatorsko soopstenie planiraa da baraat sluzbena pobeda ?!?! Baraj tuka logika ...
Oni so toa soopstenie samo im napravija usluga na srbite, i nisto poveke, tuka samo si ja zapecatija i definitivno sudbinata za tie famozni 3 boda sto gi baraa iako rekov uste togas, nikad nema da gi dobijat zasto osnova za toa nema, taka da vo toj kontekst odlukata na UEFA e ispravna.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
И што кур напраи УЕФА со глупавава одлука не ми е јасно?! На ти службена победа ама не ти се важи.:facepalm: Боље да се преиграше утакмицата негде у Романија пред празни трибини. Вака Србите го изедоа повеќе, парична казна плус 2 утакмици пред празни трибини, со таа ``победа`` само им ги замачкаа очите.

Незнам дали ќе се игра во тирана, би сакал да се игра и Србија да победи таму и да избори настап на ЕУРО би било многу поголемо сексање од едно еликоптерче
Ќе се игра мислам, вчера читав дека шконите дозволиле гостински навивачи.

Kajgana Shop

На врв Bottom