UEFA Евро 2016 (квалификации)

L.A

Член од
19 јануари 2014
Мислења
1.695
Поени од реакции
1.019
Па муабетот отиде до политика кога леталото носеше знаме од голема Албанија. Уосталом, да не се праиме наивни, све во фудбалот денеска е политика, само во западна европа тоа малце посуптилно се прави.

Е сега кажи ми ја поврзаноста на политиката на државите со спорот МПЦ-СПЦ? Си чул за поимот секуларизам?
Јас не велам не, се во фудбалот денес е политика и пари.
Ама конфликтот се случи помеѓу Србија и Албанија, а најмногу се бунат Македонците..
Иначе секуларизам колку шо знам е поим за раздвојување на религијата и црквата од државата

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Не зборувавме за провокации јас и ти, туку за примитивизам.

На утакмица се надевам си бил и порано. Ништо посебно не се случи што не се случило на други места. Еве во Скопје колку пати се свиреше химната на Хрватска и се викаше Усташи, а во Загреб нашата и се викаше Цигани... а најсмешно е што не се ни мразиме со нив. На терен жестоко ама фудбалски и за резултат.

Вие летавте знаме со територијални претензии кон неколку соседи, и се степавте кога противнички фудбалер сакаше најкултурно да го изнесе од терен за да продолжи натпреварот.

И после славевте прекин :facepalm:
Каде виде тепање меѓу футбалерите живти се? Посочи слика каде е нападнат српски футбалер!

Не се славеше прекин, се славеше летањето на знамето

Член од
20 јуни 2008
Мислења
82
Поени од реакции
17
Еден пример најди ми каде играч, тим, навивач, репрезентација, одредена група луѓе, било што е казнета поради исвиркување на химна.
Знам дека си заостанат, али ваљда неколку збора на Google нема да ти бидат проблем да искуцаш.
Celo vreme gi citam postovite i se smeam na raznite komentari i nacinot na koj nekoi luge tuka gi lecat svoite kompleksi upatuvajki navredlivi zborovi kon drugiot.

Iskreno, ne ni sakav voopste da se vklucuvam vo diskusijava , ama prosto receno, se zacudiv na kakvi se mozni nacini ne narekuvate?!!!

Secenite, kecinjata, neandertalcite, zaostanatite , prostite, pesterskite luge, primitivcite....i.t.n

Imam edno prasanje do site vas koi lecite licni frustracii tuka so toa sto ne narekuvate nas so site gorenavedeni poimi vo obid da ne ponizuvate a voedno da se narekuvate sebesi i se udirate vo gradi kolkav CIVILIZIRAN i INTELEGENTEN NAROD ste bile vie .

Kako e mozno da vie kako intelegenten i civiliziran narod , sekogas gi jadete forite od primitivcite kako nas i nasednuvate na niv ?!!!! vie ste intelegenten narod bi trebalo takvite nesta da gi procitate .

Eden Intelegenten i civiliziran narod ne koristi poimi i frazi koi vie tuka gi upotrebuvate ..... no ok, ne vi zameram , tolku vi e razvieno vaseto IQ , i razbiram deka nemozete da razberete , i obiduvajki da ne opisuvate nas so site gorenavedeni poimi , vie vsusnost ne ste ni svesni deka tokmu so nacinot na koj se odnesuvate kon drugite ukazuvate deka tokmu na vas se odnesuvaat tie poimi i perfektno se vklopuvate vo tie poimi ... ama veruvam i toa ne go razbirate ....vaseto IQ e previsoko i kako visoko civiliziran narod za vas toa ne e svatlivo kako e toa mozno.

Od druga strana imame, sto bi bilo koga bi bilo ...???

Ako se sluci vakvo scenario vo Albanija ili vo Grcija , vaka ke bilo taka ke bilo.

Imaj be muda i bidi maz, odi bilo vo Albanija ili Grcija , pa napravi vakvo isto ili slicno scenarijo i ke doznaes sto ke se sluci ako veke tolku ve interesira sto ke se slucelo.

Ne sakam nikoj da me svati pogresno i da pomisli deka jas se soglasuvam so se sto se slucuvase sinoka .

Kako prvo bi sakal da im poracam na tie luge i slicnite na niv, koi sinoka demolirale avtobusi i avtobuski postrojki , pred da iskacat da krsat i demolirat predmeti i objekti koi sto se od javno karakter , prvin neka pocnat so demoliranje na svojata sopstvena kuka , a potoa nema da vi zameram . No ako doma vasite predmeti gi cuvate kako solza samo zatoa sto e tvoe licno, togas bi trebalo da ve zasega i za objektite koi sto se od javn karakter, bidejki tie objekti se gradeni so nasi zaednicki pari.

Na nekoi tuka , a izgleda na poveketo seuste ne im e jasno sto se slavelo sinoka ... pa uste postavuvat prasanja od tipot : kako toa tolku se raduvaat i slavat isprekinata utakmica ?

Koj voopste vi rece na vas deka Albancite ja slavele isprekinatata utakmica ?!!!

Sinoka nikoj ne slavese nikakva si isprekinata utakmica ili nedovrsen natprevar ..... No vie ste Civiliziran i visoko Intelegenten Narod, pa veruvam sami ke svatite sto vsusnost slavele Albancite sinoka :)

A sega kako i voobicaeno prodolzete so razgovorot, utesuvajki se sebesi deka vie ste civiliziranite a nie primitivcite ;)(y)

Последно уредено:
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.030
Поени од реакции
11.667
Јас не велам не, се во фудбалот денес е политика и пари.
Ама конфликтот се случи помеѓу Србија и Албанија, а најмногу се бунат Македонците..
Иначе секуларизам колку шо знам е поим за раздвојување на религијата и црквата од државата
Србите не се бунат така? Вчера на стадион све беше мирно, вака по социјалните мрежи (не знам како е во самите градови во Србија) исто све мирно. Плус ти кажав, голема Албанија зафаќа добар дел од Македонија на кој денес живеат речиси 500 000 жители. Значи со таа провокација, индиректно се покажуваат територијални претензии кон повеќе држави (Србија, Македонија, Црна Гора, Грција и ентитетот Косово).

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Каде виде тепање меѓу футбалерите живти се? Посочи слика каде е нападнат српски футбалер!

Што не е провокација така ?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
па и ние тоа ги прашуваме цел ден а тие враќаат со глупости од типот србомани во Македонија и љубоморни сте. Сигурно жирито за Нобелова ги гледале дрифтањата и свирењата од вчера:icon_lol:
I oficicijalno od need for speed go baraat toj so beljoto BMW da mu go vrach`at priznanie za najlbolji Albanski drif`tach na tuxa teritorija..! O.. dxhazni ma kundra!

L.A

Член од
19 јануари 2014
Мислења
1.695
Поени од реакции
1.019
Србите не се бунат така? Вчера на стадион све беше мирно, вака по социјалните мрежи (не знам како е во самите градови во Србија) исто све мирно. Плус ти кажав, голема Албанија зафаќа добар дел од Македонија на кој денес живеат речиси 500 000 жители. Значи со таа провокација, индиректно се покажуваат територијални претензии кон повеќе држави (Србија, Македонија, Црна Гора, Грција и ентитетот Косово).
Па Србите се бунат нормално, никој не рече дека не се бунат, ама Македонците поќе се бунат :icon_mrgr:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.639
Поени од реакции
88.313
УЕФА денеска доцна попладне го потврди започнувањето на дисциплинска постапка за инциндентот поради кој беше прекинат квалификацискиот натпревар меѓу Србија и Албанија во Белград.

Европската фудбалска федерација точно посочи за кои точки ќе биде разгледувана одговорноста на двете федерации.
Српската ќе одговара за пропустите во организацијата, фрлање на предмети и пиротехнички средства на теренот, употреба на ласери и влегување на навивачи на теренот.
Истовремено, гостите можат да бидат казнети поради одбивањето да го продолжат натпреварот и поради употреба на недозволен транспарент (знаме).
Конечната одлука ќе ја донесе Дициплинската комисија на УЕФА на 23. октомври, а дотогаш двете федерации ќе испратат свое видување за настаните

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.030
Поени од реакции
11.667
Па Србите се бунат нормално, никој не рече дека не се бунат, ама Македонците поќе се бунат :icon_mrgr:
А ти идеше од врата на врата, па изброи. Ок, нема потреба повеќе да идеме понатаму.

Официјалното знаме така? :D А на Митровиќ што му направија, го погалија?[DOUBLEPOST=1413396784][/DOUBLEPOST]
А ти идеше од врата на врата, па изброи. Ок, нема потреба повеќе да идеме понатаму.

Официјалното знаме така? :D А на Митровиќ што му направија, го погалија?

Иначе, уефа покренува истрага за недозволен транспарент или политичка пропаганда/провокација? Или за истото станува збор?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Јас ако сум фудбалер должност ми е на терен да го давам максимумот. Тоа дали ми пееле шиптарот или смрт за каури не треба да ме интересира. Ајде биди објективен и кажи како ќе реагираш у сред Тирана да се деси нешто слично.
Ќе те интересира ако искача публиката да те тепа, да се разбереме дека натпреварот ќе продолжеше да не искачае навивачети ко хорди.

Во никој случан не би оправдувал и подржувал тепање на футбалери.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.260
Поени од реакции
28.098
Овде, пред 4 милијарди години од албанска амеба настана првиот албански повеќеклеточен организам, па првиот албански диносаурс па првиот албански примат првиот албански мајмун па првиот албански пештерски човек
И кај пештерскиот човек застана нивната еволуцијата. Среќа нашата продолжи напред. :cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom