Училишни униформи

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

Училишни униформи?

• Вкупно гласачи
    40
  • Гласањето е завршено на .
И јас сум ЗА униформи во училиште. Ама целосни униформи, пошто ние носиме кицели у школо. А ме нервираат мене кицелите.

Јас сум ЗА носење униформи во училиште,ама најнормално,да се комотни-да можеме слободно да се движиме..
и да не се некои ного ”тетковски”,некои сакоа,кошули...
нека се едноставно,блузичка на кратки(за во лето) и на долги ракави,или некое џемперче..дуксерица...

I jas sum ZA nosenje uniformi.Taka nema da se se pokazuva status,site ke bidat ramnopravni i plus najvaznoto PRISTOJNO obleceni.Pa na nisto ne lici devojki obleceni po kratki maicki ,stomakot koga im se gleda ili tangata koga im se gleda.Toa e za na ulica.Za na uciliste se znae kako treba da se odi oblecen.

Јас сум за носење униформи , ама кај нас економско-тетово униформите се катастрофа.

ne sum za uniformi tuka za sloboda na izrazuvanje vo oblekata

Па еве у Орце воведоа оваа година униформи, и јас бев ЗА униформи се до моментот кога ни ги донесоа. Имаме бела маица на кратки(ко за на физичко) и еден тегет бабски џемпер со "V"... Мислам униформине се катастрофа! И едно време ги носевме сите, нели немавме избор, ама полека полека почнавме да ги "забораваме" дома и еве сеа дали една третина ги носи едвај... Лошото е што има некои професор(к)и што бркаат ако се појавиш на час без униформа :tapp:

iskreno ja sum ZA i ovaa godina navodno se vovedeni kaj mene vo skolo, pa ke vidime sto ke bide i kolku ke trae.:)

The`bItCh напиша:
Училишни униформи не се носат повеќе од десет години. Генерациите што ги "фатија" годините кога задолжително беше носењето на темносини школски униформи сметаат дека училиштата денес не смеат да дозволат да ги вратат старите модели, туку да се приспособат на потребите и критериумите за мода на денешните средношколци.
Лично јас сум против носење униформи иако секој ден ни трубат како тоа било за доброто наше. Со носењето унифрми сите сме исти.. може тоа им и целта на професорите, но забораваат дека некое дете кое дели од другите со облека заради парите на татко му, може да опне на рака огромен позлатен сат и дебел ланец? Нашиот начин на облекување сме самите ние, а некој и тоа сака да ни го одземе. Па добро побогу зошто?:icon_mad:
Дали некој од вас е за носење униформи и зошто?

ПРОТИВ - тоа е чиста глупост,а пред се - БИЗНИС

U Gorgi od ovaa godina ke ima i toa bas e super!

Попај напиша:
ПРОТИВ - тоа е чиста глупост,а пред се - БИЗНИС
Daj objasni zasto mislis taka?

Носи ги месец и ќе сфатиш...Нас не отекоа

E so ve otekoa? Ve brkaa od casovi? Ne razbiram so ima tolku loso so vi gi vregaat tolku vo Orce uniformite. Mene mi se mnogu top samo ne mi se sviga amblemot kicest e mnogu!

Capo Kapistec напиша:
E so ve otekoa? Ve brkaa od casovi? Ne razbiram so ima tolku loso so vi gi vregaat tolku vo Orce uniformite. Mene mi se mnogu top samo ne mi se sviga amblemot kicest e mnogu!
Не бркаа да знаеш...кој ги е*е носев два месеци после не ја видоф.Замисли ист џемпер да мора да носиш пет дена у недела:pishtoldz

Mac)) напиша:
Не бркаа да знаеш...кој ги е*е носев два месеци после не ја видоф.Замисли ист џемпер да мора да носиш пет дена у недела:pishtoldz

Butni u mashina za perenje ........i ganc nov , a ko e do modelot praj mu nekoi inovacii

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom