Училишни униформи

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

Училишни униформи?

• Вкупно гласачи
    40
  • Гласањето е завршено на .
walker_girl напиша:
Добро, нема веза кај нас нема и нема шо да се бунам, другаарте шо ми се од гимназијата и некои од основните школи викат оти не ги носат, па саа они ако ме лажат значи и јас ве лажам вас :icon_idea :raz: :wink:

оки.. сигурно се работе за некоо недоразбиране :wink:

*Pr|nCeSs* напиша:
оки.. сигурно се работе за некоо недоразбиране :wink:

Најверојатно, битно расчистано е саа :wink:

ThA-BiTcH напиша:
portret6xo.jpg
bas e cucka!:icon_lol: jas sum za uniformi,taka site ke bideme ednakvi bez razlika dali nekoj ima ili nema pari da se oblece:kajg:

sch00lGirL напиша:
'упе номре'моу келе эпм ку ноедчаччп јуоиччп мд бч' јуец мим дч ук поенле.Н'.Имжч 'у ке аудејч:icon_lol:

Abe ajde, mene nieden profesor ne mi napravil problem osven istorija i latinski. Latinski deka imase kontrola me natera da ja oblecam. Vo globala mislam deka imame isti profesori....

A da, fizika ne smeam da ja propustam....

Нисам читао целу тему, али моје мишљење је ово: Основна школа : ДА, средња школа: НЕ.

За основце је битно да науче да функционишу у друштву, да буду одговорни и да не деле другове по томе ко има боље патике или хаљину. Битно је и њима (а често и учитељима) да схвате да су сви у старту једнаки. Средњошколци су већ довољно велики да то разумеју, и њима треба помоћи да се индивидуално изразе па се униформама у том узрасту више губи него што се добија.

Sinisa напиша:
Нисам читао целу тему, али моје мишљење је ово: Основна школа : ДА, средња школа: НЕ.

За основце је битно да науче да функционишу у друштву, да буду одговорни и да не деле другове по томе ко има боље патике или хаљину. Битно је и њима (а често и учитељима) да схвате да су сви у старту једнаки. Средњошколци су већ довољно велики да то разумеју, и њима треба помоћи да се индивидуално изразе па се униформама у том узрасту више губи него што се добија.

Ne razbiram bas ama kolku so razbrav coekot e u pravo kaj se zelenite :)

abe duffy covekot si e vo pravo ama ostaj sea ti toa nego ti ja ispraa li tebe uniformata??

Uniformi, a zasto da ne??? Sega uniformi ima u Orce... vikaa i kaj nas ke vovedat (u RjK) ali sea za sea niso ne napravija (aj mozebi idnata godina:))

Не можам да сватам како можи вакви ставови да имате. И јас сум средношколец и мислам дека ова со униформите е најбезврска работа. НЕ Е ТОЧНО ДЕКА СЕКАДЕ ВО СВЕТОТ НОСАТ УНИФОРМИ! Носат униформи во "Млади Бунтовници"(А сега демек кое е најелитно училишто ОП униформи одма), и во сите тие закржлавени држави, исто така мислам дека правник може некако да го побија ова, со тоа што носењето на униформи би се регулирало со правен акт-наредба,кој е еден од пониските акти и би бил побијан од основите слободи загарантирани со уставот. ФАКТ Е ДЕКА ДЕЦАТА СЕ РАЗЛИКУВААТ И ТРЕБА ДА СЕ РАЗЛИКУВААТ(самиот принцип на воспитување(нема разлики!) е безврска.)!!!! Не прам муабет за пари или нешто, ама ако е некој тотален дебил, треба облеката да зборува за него.

tomsaso напиша:
Не можам да сватам како можи вакви ставови да имате. И јас сум средношколец и мислам дека ова со униформите е најбезврска работа. НЕ Е ТОЧНО ДЕКА СЕКАДЕ ВО СВЕТОТ НОСАТ УНИФОРМИ! Носат униформи во "Млади Бунтовници"(А сега демек кое е најелитно училишто ОП униформи одма), и во сите тие закржлавени држави, исто така мислам дека правник може некако да го побија ова, со тоа што носењето на униформи би се регулирало со правен акт-наредба,кој е еден од пониските акти и би бил побијан од основите слободи загарантирани со уставот. ФАКТ Е ДЕКА ДЕЦАТА СЕ РАЗЛИКУВААТ И ТРЕБА ДА СЕ РАЗЛИКУВААТ(самиот принцип на воспитување(нема разлики!) е безврска.)!!!! Не прам муабет за пари или нешто, ама ако е некој тотален дебил, треба облеката да зборува за него.
Разликите може да си ги покажуваме и надвор од школото.Во школо,за време на часови СИТЕ,ама баш СИТЕ треба да сме еднакви :icon_lol:

sch00lGirL напиша:
Разликите може да си ги покажуваме и надвор од школото.Во школо,за време на часови СИТЕ,ама баш СИТЕ треба да сме еднакви :icon_lol:
Ок, тука не можеме да се сложиме но имам идеа да не тераме до бескрај, нека се потруди некој нека направи испитување по држави и по училишта да видиме дали во светот тоа е ок. Значи ако сака некој да докажи дека треба да се носат униформи, наместо да земе примери од Млади Бунтовници, нека оди на гугл, и нека излези овде со факти.

Сум ЗА униформи и баш ми е криво што ги нема кај мене у школо...тогаш би биле сите исти...

jas ne sum za ucilisni uniformi ..toa mi izgleda zastaren metod .. sekoj ima pravo da se nosi kako saka ... ne e ova vojska ili policija

сите би биле исти ама и за да стигнеш до таа униформа ти требаат пари и во некои училишта претеруваат со нивната цена и затоа мислам дека не е таа поентата на унифомите него они кеш да си направат и поради тоа сум ПРОТИВ.

SteF напиша:
сите би биле исти ама и за да стигнеш до таа униформа ти требаат пари и во некои училишта претеруваат со нивната цена и затоа мислам дека не е таа поентата на унифомите него они кеш да си направат и поради тоа сум ПРОТИВ.
.Кај мене во школо(Орце Николов) чинеа 800 денари.Униформите се убави,а цената е пристапна.Ти за кои школи зборуваш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom