Училишни униформи

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

Училишни униформи?

• Вкупно гласачи
    40
  • Гласањето е завршено на .
Сум за да се носат униформи. Завршив пред да почнат да се носат униформи и морав да мислам што да облечам секој ден...

Воведувањето на униформите ја изразува еднаквоста помеѓу сите ученици и го претставува поимот ученик онака како што треба. Свесни сме дека училиштата станаа модни ревии што навистина изгледа невкусно. Повеќето од професорите се прашуваат дали се дојдени на часови или се спремаат за во град.

Пишев едаш мислам, ама пак ми се пишит и пак ќе напишам :) Јас сум За Униформи. Зошто?? Епа затоа што кога би носеле униформи нема да се гледаат ‘‘разликите‘‘ помеѓу нас. Како што сите имаме обичај, не сите со исклучоци :), да оговараме некој, има некои ученици/студенти кои немаат пари и шо не можат да се облекуваат како некој што има. Со униформите ни едното ни другото нема да го има :)

Bi trebalo da nosime uniformi no ne samo na den-dva,... zosto bi trebalo da nosime?,-"zatoa sto higienata vo ucilistata recisi e na nula,stavi race na klupa i rakavite ti se crni kako cumur,zatoa treba da se nosata uniformi,no i zaradi nadminuvanje na diskriminacijata negu ucenicite gledano vo pogled na oblekata.

Ако више мора да се носат униформи и ако така одлучиле нека се носат аселни некоја обична мајчка за во лето и некое добро блузонче за зима,а овака со овие џемпериве што ги носиме ништо не правиме.Двапати ќе го испереш и готово:nenene:

Bi trebalo da nosime uniformi no ne samo na den-dva,... zosto bi trebalo da nosime?,-"zatoa sto higienata vo ucilistata recisi e na nula,stavi race na klupa i rakavite ti se crni kako cumur,zatoa treba da se nosata uniformi,no i zaradi nadminuvanje na diskriminacijata negu ucenicite gledano vo pogled na oblekata.
се согласувам со ова.Плус лично јас секој ден си иам проблем шо да облечам за нашколо шо ми одзема 10 минути минимум. Зошто сепак нашкола треба не само да си облечен убо,туку треба и да се чувствуваш удобно. Ако се воведат униформи треба малце да си земат во предвид да се убај а не некои чкљ да ти е срам да ги носиш. Сепак сум за носење униформи во училиштата

абе и јас сум за ама у 2 год не натераа да купиме униформи 1300 ден. ги плативме ги носевме 2 месеци не тераа задолжително и после баталија а некој дебело се опари од тоа незз како е у другите школи ама нас гадно не заебаа:tapp:

1. Ќе изберат некои срања од униформи и ќе се глупираме само во нив
2. Срањето од униформа од 200 денари ќе го наплатат 2000 ден!
3. Ако носат учениците и професорите треба да носат
4. Нема четврто

НЕ!

Јас сум за униформи затоа што тогаш стварно ќе личиме на ученици а не како да сме на модна писта,а и најважно од се е тоа што нема да мора да мислиме што да облечиме секој ден оти стварно е напорна таа работа мислењето хехе.И наче јас учам во бт економско што значи дека училиштето се наоѓа во непосредна близина на горната гимназија каде што носат униформи и стварно е убава работа.
Дефинитивно треба да се воведат.:pipi:

Кај нас во КОЦЕ не имаме униформи заради безбедносни причини.....

абе и јас сум за ама у 2 год не натераа да купиме униформи 1300 ден. ги плативме ги носевме 2 месеци не тераа задолжително и после баталија а некој дебело се опари од тоа незз како е у другите школи ама нас гадно не заебаа:tapp:

Море стварно гадно ве заебале. Нашите беа околу 700 денари ако не се лажам, а изработката беше катастрофа. Некаде немаше копче, некаде некое беше сошиено погоре или подолу...комедија. Замислата за униформите е добра ама релизацијата е сосем трето : некој да си наполни џебот.

Ние носиме во моето школо, и баш ми се допаѓа, иако не практикувам да ја носам секој ден (јебига, нема закон за да можи да ме врати ако сум облечена нормално), кога ме мрзи да барам пошкафот, опремата и шибам. Поубаво во секој случај.

и јас сум за носење униформи
носиме во орце и задолжително е..и стварно е убаво кога ке видиш како се сите исто облечени бар личиме на ученици:)
убавото е што нема девојчиња што се фалат кое од кај им е дали од манго, теранова, фарт...сите сме еднакви:smir:
а и нема насабајле да дремеш пред плакар и да се чудиш што да обечеш па дали ке ти одговара..
си имаш едно за носење и тоа е се:)

Не сум за носење на униформи затоа што сите различно размислуваме и имаме различен вкус. Но и претерано вулгарно облекување на кое и оние од пред МТВ би ви завиделе не е за на училиште. Шминка исто така не е за на училиште. Таму деца ве праќаат за да учите а не да се проституирате.
Може да се донесе некој кодекс на пристојно облекување и толку а не да им се наметнува вака или онака и плус децата од свои пари да си ги купуваат униформите. Ако одговорните во училиштето сакаат со сила да ви наметнат да носите униформи тогаш и нека ви ги платат бидејќи не сите ученици имаат пари за тоа.
А јас ја имам таа среќа да не носам униформа. Блазе си ми...

Сум за! Убаво и пристојно изгледа ученик во униформа, баш школски. Е не па ќе гледам некои со миничи до г*з опнале и ци*ките до пола надвор истаени за на училиште?? Е*ате и родителите што ги пуштаат така, без осет. А да сум професор, една нема така да ми влезе на час! Огромна желба ми беше, али штета не дочекав.... Ем нема да се мислиш што да облечиш, ем ќе си изгледаш супер, скромно, фино и пристојно.

И кај мене у школо исти случај... Го отапеа дур ги земеме и ги платиме, од кога ја земав дали 10 пати ја имам облечено...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom