Училишни униформи

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

Училишни униформи?

• Вкупно гласачи
    40
  • Гласањето е завршено на .
Па да видите кај нас у школо(Орце) како лепо ни стојат....све ко манекени и манекенки!!!!!
Ја би гласал за....ама сте ја затвориле анкетава....

Moeto skolo(gimn Jane Sandanski Strumica)bese prvoto vo Makedonija so vovede uniformi...uniformata vsusnost pretstavuva teksa palto,kaj zenskite pokratko,kaj maskite podolgo!
Vo pocetokot mi bese cudno da nosam uniforma,so tekot na vremeto se naviknav i stvarno mislam deka vredi..ne poradi toa dali se skapi ili ne,ili poradi toa so site skoli imaat uniformi,tuku poradi samiot cin na nosenje uniformi:neli sme vo skolo i sme otideni tamu da naucime neso a na da se pojavuvame so goli stomaci ili gradi...toa e dobar cekor vo gradenjeto na kvalitetno obrzovanie,steta sto dosega e edinstveniot VAZEN!
Inace kaj mene u skolo opularno uniformite se nareceni KICELI,i mislam deka se prifateni od strana na site ucenici!Jas sum za uniformi!

eci^^^ напиша:
Moeto skolo(gimn Jane Sandanski Strumica)bese prvoto vo Makedonija so vovede uniformi...uniformata vsusnost pretstavuva teksa palto,kaj zenskite pokratko,kaj maskite podolgo!
Vo pocetokot mi bese cudno da nosam uniforma,so tekot na vremeto se naviknav i stvarno mislam deka vredi..ne poradi toa dali se skapi ili ne,ili poradi toa so site skoli imaat uniformi,tuku poradi samiot cin na nosenje uniformi:neli sme vo skolo i sme otideni tamu da naucime neso a na da se pojavuvame so goli stomaci ili gradi...toa e dobar cekor vo gradenjeto na kvalitetno obrzovanie,steta sto dosega e edinstveniot VAZEN!
Inace kaj mene u skolo opularno uniformite se nareceni KICELI,i mislam deka se prifateni od strana na site ucenici!Jas sum za uniformi!

a da ne e obratno:kez:

sum "za" uniformi!!!
ne za onie klasicni starovremski so beli kragnjicki,tuku nesto moderno no sepak da bide ucilisna uniforma!mnogu raboti ke se resat so toa nema da postoi onaa klasna neednakvost i delenje vo grupi poradi toa sto go nosite,kako u stil llleeeeele maickava mi e od phard a tebe tvojta?od ekoo??kako mozes od tamu da kupuvas lilee ne mi se veruva,i taka decata cii roditeli nemaat pari nemaat da zapnuvaat po sekoja cena da oblecat marka kolku da bidat prifateni vo nivnoto "kremsko"drustvo! a ima i + edna rabota nema od sabajle vo 6 da stojam eden saat pred plakar i da mislam so da oblecam! Smrt mi e toa,ali sekoe sabajle mi se slucuva:ija:

Јас сум за да има униформи мислам секое школо да си се разликува од другите

Јас мислам вака: кој сака нека си носи униформа а кој не сака не мора. Додуша еден од моето одделение на часови и гол си седи...-Видете:bip:

SLIKA0186remake.JPG

Јас не сум за носење на униформи но морам да носам за на факултет иначе студирам на ЕУРМ али не се лоши...

Ice Eyes напиша:
Јас мислам вака: кој сака нека си носи униформа а кој не сака не мора. Додуша еден од моето одделение на часови и гол си седи...-Видете:bip:

SLIKA0186remake.JPG

Tipceto ima sto da pokaze, moze i gol da se soblece.

Абе какви унформи, ај сега ќе се враќаме у праисториско време...

i jas sum za ama kaj nas pocnaa uste ko bev prva dali sakate nie rekovme daa aaaaa aaa aaa aa ama posle tri god pak so mmoi alista odam lol

Jas sum za,ja ukinuva diskriminacijata koja e pojavena vo ucilistat,site sme obleceni isto,a baska i se naviknav na nea

calldoc-doctor.gif

Nesto vaka mu goaga toa:)

kakva uniforma da me pratite vo komunizam ili gledavte mladi buntovnici i se zapalivte po nea.Inace nosam uniforma zs moram me brkaat od casovi.

The`bItCh напиша:
Дај бе ве молам.. и во моето училиште да воведат униформи сакала нејќела ќе морам да носам, ама оние металци и рапери?? - ај нив облечи ги во (пример) кошула, сако и пантолони за на час?? Нема шанса бе.. кога седам в клупа сакам да сум слободна, да можам да мрдам.. а не по кошули, сакоа, машни, пантоли.. да не можам да пишам.:icon_lol::lud:
a sto imas protiv raperite i metalcite i tie se luge ko site drugi.:nerv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom