Убиен руски свештеник од муслимански терорист

• Креатор на темата Креатор на темата moveman
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 ноември 2009
Мислења
91
Поени од реакции
3
Убиен руски свештеник Данаил Сисоев
сабота, 21 ноември 2009
Рускиот православен свештеник познат по неговите критики на исламот и преобраќањето на муслиманите во православие, убиен е во петок во црква во Москва.
Отецот Данаил Алексеевич Сисоев бил убиен од маскиран убиец кој му стрелал во главата и во градите.
Свештеникот починал во болница како последица од тешките рани. Во овој напад бил тешко ранет и водачот на црковниот хор, Владимир Стебински.
Како што пишуваат руските медиуми, Сисоев неодамнаa изјавил дека заради неговите говори за муслиманските мигранти примил 14 закани.
„Четиринаесет пати ми се закануваа дека ќе ми ја отсечат главата“, рекол свештеникот во интервјуто за Комсомолскаја Правда, тврдејќи дека покрстил осумдесетина муслимани, додека другите свештеници се плашеле да го прaват тоа страхувајќи од одмазда на исламистите.

Сисоев осум години проповедал меѓу муслиманите што било толкувано како крајно навредливо непочитување на исламската култура, начинот на живеење и религијата.

Имам некаков чуден осет у стомаков...као....као...хм...ко Путин да ќе коле некого..хм....

Ислам ис релиџн оф пис... Утре сабајле. Ете на ваков начин се справуваат со секој кој не го дели нивното мислење, тие секаде и секогаш се обидуваат да конвертираат Христијани во ислам (последен пример Гадафи), а обратните случаи најчесто завршуваат кобно кон несреќникот кој го нашол правиот пат-Христијанството. Исто се жалат како се обесправени во Христијанските земји, а во сите муслимански земји на исток им се наложуваат шеријатски закони на нашите браќа и не им е дозволено градење на цркви.

Православен го убил само за да ги набеди муслиманите :tapp:

Убиен руски свештеник Данаил Сисоев
сабота, 21 ноември 2009
Рускиот православен свештеник познат по неговите критики на исламот и преобраќањето на муслиманите во православие, убиен е во петок во црква во Москва.
Отецот Данаил Алексеевич Сисоев бил убиен од маскиран убиец кој му стрелал во главата и во градите.
Свештеникот починал во болница како последица од тешките рани. Во овој напад бил тешко ранет и водачот на црковниот хор, Владимир Стебински.
Како што пишуваат руските медиуми, Сисоев неодамнаa изјавил дека заради неговите говори за муслиманските мигранти примил 14 закани.
„Четиринаесет пати ми се закануваа дека ќе ми ја отсечат главата“, рекол свештеникот во интервјуто за Комсомолскаја Правда, тврдејќи дека покрстил осумдесетина муслимани, додека другите свештеници се плашеле да го прaват тоа страхувајќи од одмазда на исламистите.

Сисоев осум години проповедал меѓу муслиманите што било толкувано како крајно навредливо непочитување на исламската култура, начинот на живеење и религијата.

link na media si zaboravil....

Со сета почит,но ова е подфорум религија.

Значи ова може во свет да оди.

Толку од мене,инаку без информации не можеме да знаеме дали е убиен од муслиман,но и да не е можеби и фундаменталистички организации стојат зад убиството.

Бидејќи како што прочитав во воведот-има мотив
„Четиринаесет пати ми се закануваа дека ќе ми ја отсечат главата“, рекол свештеникот во интервјуто за Комсомолскаја Правда, тврдејќи дека покрстил осумдесетина муслимани,

(но за фундаменталистите-не за муслиманите...)

Абе се фанатици почнуваат да стануваат муслиманиве ги гледам јас по Струга од селава со Македонци муслимани со големи бради и ќебиња на нив низ чаршија да се шетаат.Радикалниот ислам е во прогрес....

Islamot e najnizok stepen na duhovnost.Voopsto i nema religijski vrednosti... KE IMA NOVA KRSTONOSNA VOJNA MISE CINI.SE CEKA SAMOM MOMENTOT DASE POJAVI MESIJATA ZA CELOSNO UNISTUVANJE NA ANTIHRISTITE....MUSLIMANITE PRETERAJA SEKAKVA GRANICA:toe:

Islamot e najnizok stepen na duhovnost.Voopsto i nema religijski vrednosti... KE IMA NOVA KRSTONOSNA VOJNA MISE CINI.SE CEKA SAMOM MOMENTOT DASE POJAVI MESIJATA ZA CELOSNO UNISTUVANJE NA ANTIHRISTITE....MUSLIMANITE PRETERAJA SEKAKVA GRANICA:toe:

Како редовно знае, овака да се посери чоеков. Каква дијареа ќе беше воа...

Изгледа лесно се трансформира, и може да стане Муслиман, и одма после, да се врати во христијанин. Брзо перцепира и рецептира, а има силна панѕа во него, шо мери поарно од онаа на "Бог". Па еве тој емпирички искусено доживување, да биде терорист(муслиман), за да едно 5 мин, и да ни каже дека Исламот, е најнискиот степен на духовност, а од друга страна пак Христијанството како највисоко, чека на старт, некој папа или некој друг (педер) сатрап, да ја сече лентата за походите, анти-исламски...

Како бе вашите глави не се исушиле до сега, шо носите, ја не верувам дека ви користат тие ! Запрепастен сум од реалноста :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom