Уапсен Радован Караџиќ

• Креатор на темата Креатор на темата Attila
  • Време на започнување Време на започнување
Да бе... :pos2:.. Познати ми се хероите патриоти како тебе... мајка бежанија...:salut:... ...:pos2:!!!

Само да те прашам ти Македонец си или преовладува србизмот во тебе па го др*ате сите на Делије.

Да бе... :pos2:.. Познати ми се хероите патриоти како тебе... мајка бежанија...:salut:... ...:pos2:!!!

За разлика од тебе, душо продадена, моја единствена татковина е МАКЕДОНИЈА. Јас немам резерва татковина како тебе.
И, не им се восхитувам на Србите, Бугарите, Грците и останати...само на оние кои се Македонци.
Продолжи понатаму...и бегај во Србија ако згусне. Јас ќе сум тука до крај.

Знам убаво кој го уби, и како.
А усташи неможам да ги наречам. Бог да го прости, го убија за туѓи интереси, исто како во Балканските војни, Првата, а Богами, и на крајот од Втората светска војна, кога нашите Македонци сакаа на Солун, а не на Срем.
Усташи ги нарекоа медиумите на Милошевиќ во Србија. А што требаше да бидат Србите во Хрватска? Освен малцинство со сите права?
Да одам сега да се борам, и тоа против своја воља за српски, или било чиј интерес, освен македонски, секако ќе дезертирам.
Единствен интерес за кој би се борел е македонскиот.
А во сите тие војни, таков интерес немаше.
Затоа и ги бранам сите тие луѓе.

Se e OK sto se odnesuva na voenite slucuvanja na teritorijata na bivsa Jugoslavija i jas se slagam deka toa ne bese vojna vo koja trebase da ucestvuva makedonija i regrutite od Makedonija.No kako moze da branis tugji interesi vo Avganistan i Irak???Zosto ne se povlecat vojnicite na ARM od tamu bidejki e apla deka se krvari za tugji anglosaksonski interesi.Da povleceme paralela sega nekogas vo Jugoslavija na odredeni likovi im bese mrsko da odat vo mirnodopski uslovi da sluzat voen rok na primer vo Srbija na odalecenost od 200 km od Skopje , a deneska ne vi e mrsko da odite da krvavite 5000 km od svoite domovi.Toa nikako ne mozam da go razberam, a da ne zboruvam za moralnata i etickata strana na misijata na ARM vo Avganistan i Irak.Ve molam nemojte samo kako papagali da povtarate toa sto ve naucile mediumite na Soros i kompanija tuku mpred da napisete nesto promislete ja malce.

За разлика од тебе, душо продадена, моја единствена татковина е МАКЕДОНИЈА. Јас немам резерва татковина како тебе.
И, не им се восхитувам на Србите, Бугарите, Грците и останати...само на оние кои се Македонци.
Продолжи понатаму...и бегај во Србија ако згусне. Јас ќе сум тука до крај.

Незнам кој е продаден од вас , а за мене знам дека несум и не ни мислам да се продавам никому... Вие мислите дека јас ја бранам Србија...??? Неее!!! Јас само ја бранам ПРАВДИНАТА, а не сум крив воопшто што во овој случај таа е на страната на Србија... :toe:

пс. Еднаш бев во војна и не избегав... Нема ни пак... А за тебе незнам... Ако си избегал од ЈНА, тогаш џабе тврдиш дека нема пак да избегаш... сакаш сам да поверуваш во тоа...!!!

No kako moze da branis tugji interesi vo Avganistan i Irak???Zosto ne se povlecat vojnicite na ARM od tamu bidejki e apla deka se krvari za tugji anglosaksonski interesi.

Еееее таму може...!!! Бидејќи сме независни и суверени (бар така ни кажаа САД и компанија), Во Авганистан и незнам уште каде можеме да ги браниме интересите на оние што се иљадници км. одалечени од нас... Зошто демек така требало... (бидејќи сме независни ДЕ...!!!) :pos2:

Абе убаво рекле политиката е курва!!:star:

Se e OK sto se odnesuva na voenite slucuvanja na teritorijata na bivsa Jugoslavija i jas se slagam deka toa ne bese vojna vo koja trebase da ucestvuva makedonija i regrutite od Makedonija.No kako moze da branis tugji interesi vo Avganistan i Irak???Zosto ne se povlecat vojnicite na ARM od tamu bidejki e apla deka se krvari za tugji anglosaksonski interesi.Da povleceme paralela sega nekogas vo Jugoslavija na odredeni likovi im bese mrsko da odat vo mirnodopski uslovi da sluzat voen rok na primer vo Srbija na odalecenost od 200 km od Skopje , a deneska ne vi e mrsko da odite da krvavite 5000 km od svoite domovi.Toa nikako ne mozam da go razberam, a da ne zboruvam za moralnata i etickata strana na misijata na ARM vo Avganistan i Irak.Ve molam nemojte samo kako papagali da povtarate toa sto ve naucile mediumite na Soros i kompanija tuku mpred da napisete nesto promislete ja malce.
Знаеш...тоа се веќе други работи. Сега државата Македонија те испраќа во Ирак, Авганистан и таму некаде...заради македонски интереси, т.е. се надеваат на влез во НАТО.
Не те пуштаат за да си прави некој немакедонец ќеифот, како 1991.

Незнам кој е продаден од вас , а за мене знам дека несум и не ни мислам да се продавам никому... Вие мислите дека јас ја бранам Србија...??? Неее!!! Јас само ја бранам ПРАВДИНАТА, а не сум крив воопшто што во овој случај таа е на страната на Србија... :toe:

пс. Еднаш бев во војна и не избегав... Нема ни пак... А за тебе незнам... Ако си избегал од ЈНА, тогаш џабе тврдиш дека нема пак да избегаш... сакаш сам да поверуваш во тоа...!!!
Да, да...правдината е на страната на Србија...друг пат тоа...борец за правда...тие приказни на друг да ги расправаш...
15-годишни деца не одеа во војска 1991, па да служам во ЈНА (фала Богу!)
А и да ме затечеше судбината таму некаде, секако дека ќе бегав, бидејќи тоа не беше македонска и во врска со Македонија војна. Си ги мереа таму Милошевиќ, Туѓман и остала багра.
А за разлика од тебе јас сум си со се начисто и нема во што да се убедувам.
Моето си го отслужив за Македонија. Чесно.

Фала Богу за Радован само електрична столица(ако ја имаат) ако не секој ден онолку камшици колку што луге испотепал....иако по мајка ми сум србин не ја свакам логиката на српските националисти кои организираа протести против апсењето...

Сега државата Македонија те испраќа во Ирак, Авганистан и таму некаде...заради македонски интереси, т.е. се надеваат на влез во НАТО.

Македонски интереси?:lud:

Логиката е иста како курва да му даде некому без пари надевајќи се дека овој од благодарност ќе ја земе за жена. Ќе си остане со надевањето.

П.С Последната борба за македонски интереси во Авганистан се водеше пред 2300 години. Оттогаш па навака, сите авганистански војни се водат против нас.

Македонски интереси?:lud:

Логиката е иста како курва да му даде некому без пари надевајќи се дека овој од благодарност ќе ја земе за жена. Ќе си остане со надевањето.

П.С Последната борба за македонски интереси во Авганистан се водеше пред 2300 години. Оттогаш па навака, сите авганистански војни се водат против нас.
Добра поента но пази имаш еден момент сега што се нарекува глобализација и е неизбежен па и за Македонија и сеа види тоа иде на принцип или си со нас или си против нас во однос на војните во Авгаистан Ирак или неврмајнд каде, и нашите војници таму.Зошто?Бидејки за да бидеш дел од тие ,условно кажано глобализаторски моменти и потоа да извлечеш бенефит од тоа мора и малку да го дадеш газот под кирија во Авганистан Ирак итн итн итн. Затоа сега може да се каже оправдано дека тие војни се сепак и наш интерес.

Ова видео убаво покажува кој сака да има војна во Босна... Радован Караџиќ изгледа заканувачки, али убаво им вика да не ја воведат Босна во рат... Ете колку е он убица и којзнае уште што не го набедиле САД и ЕУ...
А од друга страна, се гледа дека на Алија Изетбеговиќ тоа не му одговара па и по секоја цена сака да се одвои од СФРЈ... Пазите...ПО СЕКОЈА ЦЕНА...!!! Е па таа беше цената... и сега кој е крив ??? Тој што предупредуваше и закануваше да не дојде до рат или оној што ја сакаше војната...??? Како што ја сакаше Алија, надевајќи се дека ќе му помогне западот... (што уствари и се случи)...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom