TВ права за спортски настани

Еве што ми одговорија од Телеком Србија:

16i5rq0.jpg

Е сега, Макс ТВ до кога има откупено Арена?

едит:
До мај 2015-та.

Е сега, дали може и другиве оператори да откупат Арена, како Спорт Клуб што имаат повеќе оператори?
Чим овој ти вика,може поише оператори,значи до годинава.Како што пишуваше за ЛШ 2015,Макс ТВ дава ЛШ,а од другата година правата се на Арена Спорт,и Телеком Србија може да ги дава каналите на кој сака :) Е сега колку ке се заинтересираат,близу,телекабел и остала банда да ги земат,ќе видиме,зависи колкава сума ќе бараат.А доколку Близу успее,да ги земе,е тек ондак ќе му нема рамен на Близу,27 хд канали и уште ако ги стави арените во ХД,ќе иде преку 30 :)

Чим овој ти вика,може поише оператори,значи до годинава.Како што пишуваше за ЛШ 2015,Макс ТВ дава ЛШ,а од другата година правата се на Арена Спорт,и Телеком Србија може да ги дава каналите на кој сака :) Е сега колку ке се заинтересираат,близу,телекабел и остала банда да ги земат,ќе видиме,зависи колкава сума ќе бараат.А доколку Близу успее,да ги земе,е тек ондак ќе му нема рамен на Близу,27 хд канали и уште ако ги стави арените во ХД,ќе иде преку 30 :)
Пишав сега и на Бум да видам што ќе одговорат, ајде нека ги откупат и они, нели се споија Оне и Вип, зајакнаа малку.

Пишав сега и на Бум да видам што ќе одговорат, ајде нека ги откупат и они, нели се споија Оне и Вип, зајакнаа малку.
nemozi bidejki maxtv gi prodolzi eksluzivnite prava za prenesuvanje na arena sport na teritorijata na makedonija

MaxTV денес ги ставија Sport klub хрватските но само 1,2,3 се чека 4,5,6 -ти канал.

Овие хрватскиве тапа некако се, појаки коментатори мислам дека имаат србите, имаат доста подобри најави за натпревари , дури и рекламите на српскиот беа поинтересни.[DOUBLEPOST=1425989057][/DOUBLEPOST]Дали е можно да додадат и српско аудио (коментатори) како опција ?

Последно уредено:
Како што реков во некој пост поназад, Копа Америка на Арена Спорт, а и У21 ЕП во Чешка ќе биде пренесувано на нивните канали.

Ви работат Арените? :cautious:
Работаат ама сецка и се губи сликата.
Дали е од сателит нешто нечини или од каде не знам, ама не е до MaxTV затоа што другите тв канали работат одлично.

На бум нема Спорт клуб а ?

MaxTV денес ги ставија Sport klub хрватските но само 1,2,3 се чека 4,5,6 -ти канал.

Овие хрватскиве тапа некако се, појаки коментатори мислам дека имаат србите, имаат доста подобри најави за натпревари , дури и рекламите на српскиот беа поинтересни.[DOUBLEPOST=1425989057][/DOUBLEPOST]Дали е можно да додадат и српско аудио (коментатори) како опција ?
Еј не да е срање остај не збори,некако све е амтерски од најави до емисии а за коментаторите ич не ми се збори.Едино ако ова е само привремено,и после да ги вратат.

Земете си ТоталТв и ќе си немате такви проблеми..
Иначе јас имам Неттвплус и ТоталТв и неможат никако да ме зафркнат:toe:

Во хрватска F1 оваа сезона ќе даваат на Arena Sport 5 хрватската верзија

Гледам доста се жалат на facebook страната на MaxTV дека нема на хрватските Sport klub, a мене МаxTV ми рекоа вака
Од СК ни потврдија дека ќе се пушта Ф1 од хрватскиот феед.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom