TВ права за спортски настани

Не сум по фудбалот ама ме интересира некој дали знае до кога им е договорот за емитување Премиер лига на Спорт Клуб ?

2016 za Premier ligata
Isto gi kupia i pravata za kvalifikacii za Evropsko i Svetsko vo fudbal.

Liga Sampioni na Arena ovaa godina im istekuva.

Арена ги продолжија правата за ЛШ до 2018 година, истото е и со МРТ за натпреварите во среда.
До оваа година правата ги имаше Т-Хоум, од наредната ќе ги има Арена.

Арена ги продолжија правата за ЛШ до 2018 година, истото е и со МРТ за натпреварите во среда.
До оваа година правата ги имаше Т-Хоум, од наредната ќе ги има Арена.

Ова е добро.
Па Близу нека фрли пари сега за емитување на каналите.

Ова е добро.
Па Близу нека фрли пари сега за емитување на каналите.
Mислам дека Арена имаат договор со Макс тв само кај нив да се емитува.

Еве ќе пишам еден пост на Јефто од темата за Близу

Еве ви ги списоците, кој ги има правата за пренос на натпреварите и да ставиме веќе крај на ова, бидејќи нема смисла, кај забегавме во темата за Blizoo, нема смисла и да си се повторувам, сам на себе си станав досаден:
Права за ЛШ: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_UEFA_Champions_League_broadcasters#Broadcasters
За пакет права од 2012–2015: Free - МРТ, Pay - Македонски Телеком (не Arena Sport)
За пакет права од 2015–2018: Free- МРТ, Pay - Telekom Serbia (кој пак е 100% сопственик на AS, но тоа не менува ништо, бидејќи нашиов телеком има ексклузивно права за пренос на овие канали. Доколку Дојче Телеком биде идниот сопственик на Телеком Србија, точката ќе биде уште позацементирана, од разбирливи и логични причини).

Права за ЛЕ: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_UEFA_Europa_League_broadcasters#Current_broadcasters
Апсолутно е исто и со ЛЕ, се` како што наведов погоре за ЛШ.

do 2015 pisuva Makedonski telekom

od 2015 do 2018 pisuva Telekom Srbija

Еден апдејт на темата, од кога е отворена се поминати три години, па има мали измени, а како креатор мислам дека редно е да известам.

Сезона 2014/15

Домашни тв канали
МТВ
- Фудбал:1МФЛ, Куп на Македонија, ЛШ/ЛЕ еден меч во среда ЛШ, еден меч во четврток ЛЕ, 21 часот.
Кошарка: домашно првенство, куп на Македонија, АБА лига.
Ракомет: СЕХА лига, домашно првенство, куп на Македонија.

Алфа - Ракомет: ЛШ (машка и женска конкуренција).

Регионални тв канали
Sport Klub
- Фудбал: квалификации за ЕП 2016 Франција, квалификации за СП 2018 Русија, Премиер лига, Чемпионшип, ФА куп, Примера лига, финале на куп на кралот(Шпански куп), Холандско првенство/куп, Германски куп, Италијански куп, Португалско првенство, Руско првенство/куп, Шкотско првенство/куп, Турски куп, Украинско првенство/куп, Данско првенство, Швајцарско првенство, Австријско првенство.
Кошарка : НБА лига, Евролига, АБА лига, , ВТБ лига, Германско првенство, Италијанско првенство, Турско првенство.
Ракомет: Шпанско првенство
Тенис: АТП тур (Вимблдон, 250, 500, Мастерс турнири), ВТА тур целосно, Дејвис куп.
Мотоспорт: Формула 1, Мото ГП, Индикар
Хокеј: КХЛ лига, ЕБЕЛ лига

Arena Sport - Фудбал: Лига на шампиони, Лига Европа, Италијанско првенство, Француско првенство/куп, Белгиско првенство, Српско првенство, Хрватско првенство, БиХ првенство, Шпански куп, Карлинг куп, Копа Либертадорес, Бразилско првенство/куп, Аргентинско првенство, Грчко првенство/куп.
Кошарка: NCAA, Шпанска лига.
Ракомет: Лига на шампиони (машка и женска конкуренција), СЕХА лига, Бундес лига, Бундес куп.
Тенис: АТП тур (неколку турнири од 250)
Хокеј: НХЛ лига
Мотоспорт: ВРЦ
Ватерполо: Триглав ватерполо лига (регионална)

Интернационални тв канали
Eurosport
- Фудбал: Бундес лига, младинска ЛШ, Алгарве куп (жени), ЛШ (жени)
Кошарка: Еврокуп
Тенис: Австалија Опен, Ролан Гарос, УС Опен, ВТА/АТП тур - мал дел од турнирите, воглавно од низок ранг
Периодот што следува на Eurosport: СП во Бијатлон, ЕП Атлетика во сала, завршницата на зимските спортови, снукер турнири речиси секоја недела, почеток на сезоната во велосипедизам.

Мислам дека во глобала најбитното го опфатив, ако испуштив нешто нека ме надополни некој.

Oд МaxTV добив ваков одговор за F1 на Sport klub хрватскиот

Од СК ни потврдија дека ќе се пушта Ф1 од хрватскиот феед.

Па и Близу ја има истата верзија на спорт клуб како и maxtv.

Па и Близу ја има истата верзија на спорт клуб како и maxtv.
МаxTV сеуште ја немаат заменето српската со хрватската верзија, најверојатно неделава ќе ја сменат или во теков на месецот.

Кога ќе ја замента со хрватската верзија ќе ги стават и 4,5,6-ти програм .

Кога ќе ја замента со хрватската верзија ќе ги стават и 4,5,6-ти програм .

Од дека ти е информацијава дека одма ќе ги пуштат преостанатите СК канали :)

Од дека ти е информацијава дека одма ќе ги пуштат преостанатите СК канали :)
Па ги регистрирале веќе во АВМУ нема причина да се чекаат денови и месеци до нивно пуштање.

Мое мислење е дека Телеком сигурно ќе направи посебен спортски пакет Sport klub и посебен спортски пакет Аrena Sport.

Еве што ми одговорија од Телеком Србија:

16i5rq0.jpg

Е сега, Макс ТВ до кога има откупено Арена?

едит:
До мај 2015-та.

Е сега, дали може и другиве оператори да откупат Арена, како Спорт Клуб што имаат повеќе оператори?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom