ТВ Нова

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
После неколку дена гледање телевизијава, стварно ми се допадна и визуелно и како е реализирана
Студиото им е топ скоцкано и средено.

Приметив кога почнуваат вестите пуштаат најава на прилозите во вестите со одбројување до стартот на вестите. Сето тоа изгледа доста интеесно и несекојдневно и не сум сретнал такво нешто на другиве наши телевизии.
ова го имаше и на Сител од пред 10 години. И не е ниту интересно, ниту несекојдневно. :pos:

Седнав и детално да ги изгледам овие два дена. Луѓе јас ваков аматеризам немам видено!? Ало видеа без тон, вклучуванја без тон, сечени материјали кај што не се сече, па оди џингл, па се убацува втор водител неврзан за темата???? Лом! А наутро детишта едно до друго со информации од стоечка позиција долу со патики на нозете (адидас) ?? ХЕлллллооооуууу?? Од спортскиот блок сум тотално разочаран, искрено мислев Бранко ке воведе несто ново, ама некако заспани и бледи. Јас стварно не знам по кои критериуми се бирани луѓено во телевзијата? Тоа и шуто и рогато изгледа збрано, навистина разочарувачки освен квалитетот на сликата кој е одличен.

Da, tehnicki e nula ovoj kanal. Se ispofalija so oprema...ama mene smesno mi e kako da gledam tv od pred 30 godini so tie efekti sto gi pravea prviot den. :)

Sent from my Lenovo K50a40 using Tapatalk

Da, tehnicki e nula ovoj kanal. Se ispofalija so oprema...ama mene smesno mi e kako da gledam tv od pred 30 godini so tie efekti sto gi pravea prviot den. :)

Sent from my Lenovo K50a40 using Tapatalk
еднаш- два пати кога почнаа ги искористија тие ефекти и толку беше. Ќе почекаме до избори кога пак ќе ги искористат за да ни покажат резултати и излезеност на гласање.

Само за одредени еднаш во година прилики ќе го користат тоа.

Марчело
еднаш- два пати кога почнаа ги искористија тие ефекти и толку беше. Ќе почекаме до избори кога пак ќе ги искористат за да ни покажат резултати и излезеност на гласање.

Само за одредени еднаш во година прилики ќе го користат тоа.

Сега ако те разбирам добро, велиш инвестирал во некаква си опрема, а ефектот од истата ќе ги види два пати во годината О.о ?

Марчело

Сега ако те разбирам добро, велиш инвестирал во некаква си опрема, а ефектот од истата ќе ги види два пати во годината О.о ?
Сакам да кажам инвестирале во опрема за да пуштаат компјутерски дизајнирани анимирани слики еднаш пуштија во студиото компјутерски вода, формулче и еднаш на спортските вести пуштија слика од ракоментари и толку беше од тоа. Ние два пати во година тоа ќе го видиме и тоа сигурен сум за време на избори што значи тоа нема да се користи многу. Џабе инвестирале во тоа ако не го користат често.

Тоа би било добро да го користат за време на бизнис вести кога ќе кажуваат за раст на плати. за берза и за други слични работи.

Така е, се согласувам, затоа ми е чудно и неефективно да се инсталира или поседува опрема а да ја користиш толку ретко, чуму тогаш истата. Како што велиш барем за економските движења или берза да се користи колку толку да има одредена анимација.

A иначе ги разубавува вестите тие анимации и доста е поинтерактивно. Вака да заспиеш гледајќи ги вестите.

Имаат доста пропусти на кој мислам треба да поработаат. Не се знае дали завршиле целосно вестите затоа што на крај нема одјавна шпица со напишани имињата на целиот тим кој работи. Немаат најавна и одјавна шпица за оној дел Без комнетар, на забавниот дел пуштаат шпица за вести и тоа со видеа во шпицата од вести, политика и др.

Единствено видов се потрудиле за емисијата отворено студио да имаат шпица.

Околу дрес кодот како се облечени стварно е безвезе, едни облечени како да ќе идат на кафе со друштвото во кафуле по блуза и панталончиња а некој се облекле се скоцкале па дури и како за на свадба. Треба сите мажи што се во студиото да се во одело со кошула и кравата, а жените да се во костим/кошула и панталони.

Одјавни немаат бидејќи сакаат да го направат тој континуум на ,,постојани,, вести, нон стоп информација и преработка на старата, колку успеваат тоа е веќе друго, а за дрес кодот се согласувам дека се претерало и се оди во крајности, има некои дечки со патичиња, а во друга крајност имате сјајни сакоа со марамче (!?) токму како за на свадба! Иако реално немаат ниедна фаца, лик на која што приближно би стоело такво нешто?? Тоа за мажите зборувам, девојките, жените ми се ок

Ипак еве користеле од тоа техниката и повеќе во спортските вести

Но треба често да го прават ова.

Гледам Латас и Ивона се редовни гости во дебатите?! А се шекулира дека ќе (се) бидат и дел од уредувачкиот тим. Дебата гледам вечерва за медиумските реформи, во која Ивона дебатира, што да се каже повеќе за ова новинарско дно и телевизија која промовира вакви ,,луѓе,, ?

Далечинското во рака и знаете што да правите!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom