Турција собори руски авион

• Креатор на темата Креатор на темата silmarillion
  • Време на започнување Време на започнување
каква страшна сила е Русија кога ја заземји втората по јачина воздушна флота на НАТО,после уривањето на рускиот авион Турција не “лета“ повеќе на тие простори
18 турски воени авиони денеска летаа кон Ирак .

Малце е оф топик, али би требало да знаете дека Југославија ќе ја уништеа на кукакво лето, да не беше тоа желба на самите граѓани. Ја бев еден од нив.

CIA rabotese na slucajot, ispadna pred nekoj den "izvinuvanje" od eden bivsi pripadnik koj otkri deka finasirale milioni za raspadot.

Еве што била работата, изгледа заради тоа летале.

Turkish army (1200 troops) entered Northern Iraq.

Security sources tell CNN Türk around 1,200 Turkish troops enter Bashiqaregion in Mosul, Iraq.

https://www.stratfor.com/sample/sit...rge-turkish-troops-arriving-help-retake-mosul
Цитат од линкот што го даде
Turkish troops reportedly entered Iraq on Dec. 3, allegedly arriving at the Al Shikhan militia camp to help forces retake Mosul from the Islamic State

А нема ништо на cnn.com и rt.com .

каква страшна сила е Русија кога ја заземји втората по јачина воздушна флота на НАТО,после уривањето на рускиот авион Турција не “лета“ повеќе на тие простори
За жал турците од како што соборија ниту еден руски авион повеќе нема влезено во турскиот воздушен простор.

Зашо бе не верувам јас дека НАТО или Русија не можат во 2 дена да ја срамнат со земја ИД?
Абе имаат војска, технологија за еве максимум 7 дена да ја избришат од картата...
Мене оваа војна ми делува или на огромни интереси и од едната и од другата страна, оти да се разбереме, и Путин има свои интереси не е и тој невин...Или од војна допрва треба да се очекува она што се вика најглавното...

Ама како што реков ова им одговара и на НАТО и на Русија....Многу теории има првославниот свет е завртен накај Путин, а мене ми делува како човекот си има огромни интереси во Сирија, од секоја можна гледна точка...А за Нато не ја знам причината си мислам на нафта, ама не е тоа главната работа, целата работа мислам дека е заради контрола на територии повеќе...

Е како да не Турција е втора најголема сила во НАТО одма после САД. А во едно и трета најголема воздушна флота. А во врска со темата. Последен збор ми е дека Русија остана трудна. По правилно требеше и тие да соборат некој турски авион, така да после ова бадијава е политичките и економските калкулации на Путин.
Толку разбираш.Сакаш да кажеш дека Турција има поголема и подобро вооружена армија од Англија,Франција...кои се и нуклеарни велесили?Не биди смешен.
А Русија во никој случај не останува трудна,зграби дел од Украина,плус ја одбрани Сирија од бомбардирање.Зошто никој не и се спротивстави?Да имаше барем некое основно познавање до сега ќе ти беше јасно дека султанот Ердоган е тежок егоиста а царот Путин е трпелив и гад човек.Сите мислеа дека путин ќе прати војска,напротив он крои план како да ги мавне толку јако турците што и они не се свесни.Путин лапна дел од Украина,а НАТО и ден ден се чуди дали се руски војници или бунтовници од Украина.
Ердоган ја доби битката со соборување на авионот,но војната се уште не е ни почната.

Толку разбираш.Сакаш да кажеш дека Турција има поголема и подобро вооружена армија од Англија,Франција...кои се и нуклеарни велесили?Не биди смешен.
А Русија во никој случај не останува трудна,зграби дел од Украина,плус ја одбрани Сирија од бомбардирање.Зошто никој не и се спротивстави?Да имаше барем некое основно познавање до сега ќе ти беше јасно дека султанот Ердоган е тежок егоиста а царот Путин е трпелив и гад човек.Сите мислеа дека путин ќе прати војска,напротив он крои план како да ги мавне толку јако турците што и они не се свесни.Путин лапна дел од Украина,а НАТО и ден ден се чуди дали се руски војници или бунтовници од Украина.
Ердоган ја доби битката со соборување на авионот,но војната се уште не е ни почната.

Не си во право , а иначе јас никогаш не лупам глупости од напамет.

А ти навистина веруваш дека ќе се употреби нуклеарно оружје против било кого ? :icon_lol:

Не си во право , а иначе јас никогаш не лупам глупости од напамет.

А ти навистина веруваш дека ќе се употреби нуклеарно оружје против било кого ?
Не реков дека ќе се употреби,ти дадов пример дека Турската армија не е втора во НАТО.
А дека збориш на памет еве прочитај ја и оваа вест.
http://m.mkd.mk/svet/vesti/libiskio...omogne-vo-borbata-protiv-isis-vo-libija-video

Не реков дека ќе се употреби,ти дадов пример дека Турската армија не е втора во НАТО.
А дека збориш на памет еве прочитај ја и оваа вест.
http://m.mkd.mk/svet/vesti/libiskio...omogne-vo-borbata-protiv-isis-vo-libija-video

Воздушна флота

The Turkish Air Force (Turkish: Türk Hava Kuvvetleri) is a branch of the Turkish Armed Forces. It is one of the oldest air forces in the world, and with a current inventory of more than 930 aircraft, ranks 3rd in NATO in terms of fleet size, behind the USAF and RAF. Supported by long-range in-flight refueling capability, the fighter jets of the Turkish Air Force can participate in international operations and exercises on all continents of the world.READ MORE

Армија

Турската армија е втора најголема армија во НАТО, после армијата на САД со околу 1.043.550 униформирани војници кои служат во пет оддела. Секој способен хетеросексуален маж со турско државјанство е приморан да служи војска, а додека хомосексуалците можат да служат војска ако сакаат.
https://mk.m.wikipedia.org/wiki/Турција

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom